0C2A2396

Om bostaden

Stilsäker studiolägenhet i två plan om 63 kvm med egen del av takterrass. Industrikänslan genomsyrar denna pärla som har takhöjd om ca. 4 meter på högste punkten. Stora takfönster och partier ger generösa ljusinsläpp. Hissen i huset har direkt access till garage och föreningens gemensamma takterrass på 7:e våningen med utsikt över Gustavsberg inloppet. Välkommen hem!

Ansvarig mäklare

Visningar

  • Kontakta ansvarig mäklare för visning

Fakta

Utgångspris 2 750 000 kr eller bud Adress Wilhelm Kåges gata 96, 1-2 tr Område Porslinskvarteren Lägenhetsnummer L-1111
Antal rum 2 rum och kök Månadsavgift 3660 kr Upplåtelseform Bostadsrätt - Lägenhet Förråd Källarförråd Hiss Ja, går ner till garage, källarförråd och tvättstuga samt upp till den gemensamma takterrassen. Byggår 2019
Boyta 63 kvm Ingår i avgift Värme och kallvatten. Andelstal 0.4037 % Driftkostnad 500 kr, preliminär kostnad för hushållsel och varmvatten. Tillkommer kostnad för bredband/tv och hemförsäkring med bostadsrättstillägg. Tv/data Via internet som bostadsrättsinnehavaren tecknar och bekostar.

Beskrivning

Område

Det framväxande bostadsområdet i Porslinskvarteren i Gustavsberg har en charm som inte undgår någon. Här sammanstrålar anrik gemytlighet med modern komfort, i ett område som ligger intill havet såväl som intill vackra strövområden och kulturkvarter. Den mysiga båthamnen, Gustavsbergs centrum, samt rekreationsområden gör vardagarna genuint trevliga här. Här, i en välplanerad och ljus bostad med tillgång till egen. Upplev en annorlunda bostad med härliga ljusinsläpp genom de stora fönstren, extra takhöjd, och ett centralt läge i området i det anrika Lanterninhuset. 

Med mera
Föreningen har en stor och påkostad takterrass med en allmän del och en del som går att boka privat. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg och hamnområdet. Huset ligger också nära  Blå Blomparken som är områdets lugna oas och rekreationsplats. På promenadavstånd finns Gustavsbergs hamn med båtplatser och i området är det affärer, förskolor och skolor, vårdcentral och kommunikation i form av bussar mot bland annat Stockholm. I Gustavsberg och Porslinskvarteren osar det av kultur - Sveriges enda porslinsfabrik tillsammans med muséum, konsthallar och ateljéer finns här. Även natur och aktivitet har sin givna plats; rekreation i skog och längs hav, sjö- och båtliv, golf och tennis finns här, för att vara nämna några möjliga aktiviteter. Storstaden Stockholm är inte långt bort den heller, både bil och effektiva kommunikationer gör att det aldrig är långt att ta sig till City.

 

Föreningen

Brf Fabrikshuset består av två huskroppar, Fabrikshuset och Lanterninhuset. Fabrikshuset är tidigare sanitetsporslinsfabrikens lokaler som totalrenoverats och fått två våningar påbyggda vilket gör att huset idag har sju våningar med 250 lägenheter inklusive ett garageplan.

Lanterninhuset har också det renoverats och består av 30 lägenheter och lokaler i entréplan.

I entréplan finns gemensamt förråd för barnvagnar och cyklar. I källarplan finns en stor tvättstuga med tvättmaskiner varav en för grovtvätt, torktumlare, torkskåp och mangel. De separata förråden till varje lägenhet ligger i källarplanet.

Det mest unika med denna föreningen är den stora gemensam takterrass med planteringar och loungegrupper på taket av Fabrikshuset. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg, Hamnen och fabriksområdet. Det finns också en del av takterrassen som kan bokas för privat bruk.

Fastigheten ingår i en gemensamhetsanläggning avseende bla garaget som förvaltas av en samfällighetsförening. Garaget har totalt 548 parkeringsplatser. Brf Fabrikshuset del är ca. 18% vilket utgör ca 110 parkeringsplatser.

Styrelsen har tagit beslut om att från och med 2021 höja månadsavgiften med 2 % år fram till 2030. Föreningen höjer avgiften för att kunna amortera mer och på så sätt få ner den så kallade skuldkvoten. Skuldkvoten är ett tal som visar hur stora skulder en förening har i förhållande till föreningens intäkter. Ej godkänd slut entreprenad.

Föreningens adresser är Stig Lindbergs gata 15, 17A-B, 19A-B, 21 och Wilhelm Kåges gata 96. 

 

Interiör

Hall
Hall med klinker på golvet och spotlights i taket. 

Kök
Vitt och grått kök med släta luckor och lådor. Överskåp med spotlights under. Mörk stenskiva med vitt kakel som stänkskydd. Köket är maskinellt fullutrustat med rostfria maskiner, kyl/frys, diskmaskin med integrerad kökslucka, inbyggd varmluftsugn och mikro samt induktionshäll med spisfläkt över. Generöst med arbetsytor och förvaring. Plats för matbord och tv-hörna. 

Badrum
Vitt helkaklat badrum med grått klinkergolv med golvvärme. Dusch med glasad duschvägg (plats för badkar finns). Wc, handfat på vit kommod med spegel över samt belysning. Tvättmaskin och torktumlare med bänkskiva och överskåp. Handdukstork och spotlights i tak.

Etageplan
Vardagsrum
Stort vardagsrum med takfönster. Vardagsrummet är uppdelat och en viss del ligger ett par trappsteg upp. Här finns trappa upp till den privata takterrassen. Vardagsrummet är möjligt att dela av. 

Takterrass
Takterrass med trädäck och insynsskydd.

Övrigt
Genomgående är det ekparkett på golven och vita målade väggar. Vita innerdörrar och vita socklar. Fönsterbänkar av betong.