AS_20000-9-10

Om bostaden

Gångavstånd till båtplats. Flexibelt tillträde möjligt! Stilfull gavellägenhet, högst upp. Rymlig 3:a med öppen planlösning mot vardagsrum. Stor möblerbar hall. Härlig balkong i söderläge med utsikt över Oxdjupet och färjornas passage till/från Stockholm. Två väl tilltagna sovrum. Takhöjden på över 3 meter ger en fantastisk rymdkänsla och de vackra höga spröjsade fönstren ger en ljus och exklusiv atmosfär. En rustik och karaktäristisk kasernbyggnad uppförd 1904 med ombyggnad 2016 till lägenheter. I Rindö hamn finns möjlighet till egen båtplats med access till Stockholms skärgård.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • 25 Feb
    Kontakta ansvarig mäklare för visningstid, Välkomna!

Fakta

Utgångspris 3 795 000 kr eller bud Adress Östra Kasernvägen 5A Område Rindö Lägenhetsnummer A1212
Antal rum 3 rum och kök Månadsavgift 5372 kr Upplåtelseform Bostadsrätt - Lägenhet Förråd Källarförråd Hiss Ja Byggår 1904, Ombyggnad 2016
Boyta 80 kvm Ingår i avgift Värme, Vatten Andelstal 2.995 % Driftkostnad 758 kr, varav kostnad för hushållsel 500 kr/mån, hemförsäkring 258 kr/mån. TV och Internet tillkommer utöver ovanstående beroende på tjänsteleverantör. Parkering valbart tillägg 250kr/månad. Tv/data Öppen fiber: Tjänster beställs separat

Beskrivning

Område

Välkommen till Rindö Hamn - den perfekta platsen för ditt nya hem på ön Rindö. Med den pittoreska omgivningen och natursköna läget ger det dig en unik möjlighet att leva i harmoni med havet och naturen, men med bara 10 minuters bilfärd via färjan till Vaxholm och med pendlingsavstånd till Stockholm.

Här är du i centrum med tillgång till både Stockholms Norrort och Värmdölandet med anrika Gustavsberg.

För båtentusiasten är Rindö Hamn ett paradis. Med möjlighet till egen privat båtplats har du direkt tillgång till Stockholms skärgård. Här finns även restauranger, tennisbana, ute-gym, Inomhusgym (FysioPlus), lokal idrottsförening (Ka1ifs). Med en handduk över axeln går det även bra att ta ett dopp i havet. En pittoresk plats med eget ölbryggeri, ostmakeri och kafferosteri. Lugnt och barnvänligt område med promenadavstånd till både förskola och skola med årskurs 1 till 6.

Central på Rindö finns matbutik och postservice och i Vaxholm finns ett brett utbud av butiker och serviceinrättningar att tillgå.

Från Rindö går färja med korta mellanrum under dagtid till både Vaxholm och Värmdö. Med bil ca 45 minuter till Stockholm och över ön går busslinje 688.

Vid Rindö hamn går även SL-båttrafik (Vaxholmsbolaget) från Granadjärsbryggan till Strömskajen i Stockholm.

 

Brf Kapernaum

I en stenbyggnad från 1904 har fastighetsbolaget Vasallen omvandlat den gamla kasernbyggnaden till 46 lägenheter i varierande storlekar från 28 till 96 kvadratmeter. I fastigheten finns gemensam bastu och relax samt kajak- och cykelförråd i källaren.

Namnet Brf Kapernaum kommer från den byggnad som byggdes som bostad åt de Grågubbar som byggde Oscar Fredriksborg Fort. Därefter var det underofficersmäss m.m. Det fanns på höjden där Brf Rindöhöjden finns idag men revs på 1980-talet.

Inflyttning i föreningen var i slutet av maj 2018.

Föreningen bildades 2016 och äger både byggnad och mark.

Föreningen tillhandahåller gemensamma utrymmer såsom bastu relax, biljard, bordtennis. Gemensam uteplats med möbler och grill. Utöver detta tillhandahåller föreningen kajaker som kan lånas av föreningens medlemmar.

Uppvärmning av byggnad genom Bergvärme och frånluftsventilation.

I föreningen finns 4 gemensamma parkeringsplatser med laddare. Laddning debiteras separat.

Energideklaration genomförd 2021-03-25: Primärenergital 100kWh/m2 och år, Energiklass D.

 

Interiör

Vardagsrum:

Höga spröjsade fönster i både söder och väster samt med glasade dubbeldörrar som utgång till stor balkong med sjöutsikt. Magnifikt ljusinsläpp i kombination och med över 3 meters takhöjd vilket ger en enastående rymdkänsla. Plats för Soffa, TV etc med flera möjliga planlösningsalternativ. Öppen planlösning mot Kök. Vita rustika väggar och exklusiv tvåstavs ekparkett.

Kök:

Kök med öppen planlösning till vardagsrum med stilfulla svartlaserade ekluckor från HTH. Extra höga överskåp med gott om förvaringsmöjlighet. Kök är utrustat med full stapel gällande kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn, micro, diskmaskin. Alla vitvaror från Electrolux. Vitt kakel som stänkskydd över köksbänk i sober grå nyans. Vita väggar och ekparkett.

Sovrum 1:

Ljust och luftigt sovrum med fönster i två väderträck. Plats för både dubbelsäng och möjlig arbetsplats. Vita väggar och ekparkett.

Sovrum 2:

Rymligt sovrum garderober längs ena väggen för mycket goda förvaringsmöjligheter. Garderober kan även omdisponeras om så önskas och möjlighet gällande plats för dubbelsäng. Finns även ett extra förvaringsskåp från HTH. Vita väggar och ekparkett.

Hall:

Välkomnande och stor möblerbar hall med generösa förvaringsmöjligheter för kläder. Två stora nischer i de rustika väggarna ger möjlighet skapa en effektfull känsla med exempelvis hyllor. Pampig siktlinje mot vardagsrum och kök samt sovrum. Finns även utrymme för möjlig arbetsplats om så önskas. Vita väggar och sober grå klinker på golv.

Badrum:

Väldisponerat, rymligt badrum utrustat med dusch (plats för badkar), wc, handfat med kommod och spegel. Tvättmaskin och torktumlare under arbetsbänk. Mycket bra förvaringsutrymmen med anledning av väl tilltagna väggskåp. Vitt kakel, grå klinker med golvvärme.

Balkong:

Stor balkong med sjöutsikt och vy mot grönområde. Njut av söderläget och vyn av förbipasserande båtar och färjor vid Oxdjupet.

Gemensam uteplats:

Förening har anlagt en möblerad uteplats med pergola och utrustad med grill som kan disponeras av medlemmarna.

 

Indirekt nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning: 907 584 kr enligt  Brf årsredovisning 2022
Andelstal årsavgift: 2,995% 

 

Planritningar