0C2A1787

Om bostaden

Ansvarig mäklare

Visningar

  • Kontakta ansvarig mäklare för visning

Fakta

Utgångspris 9 995 000 kr eller bud Adress Ranstigen 13 Område Värmdö Fastighetsbeteckning STORA KOVIK 1:51 Byggnadstyp 2 plan i suterräng
Antal rum 4 rum och kök Upplåtelseform Friköpt - Småhus Uppvärmning Direkt el, luftvärmepump Tomtarea 3270 Kvm Byggår 1978 Kommun Värmdö
Boyta 96 kvm Driftkostnader 0 kr

Beskrivning

Område

Skeviksstrand är ett populärt område som är under utbyggnad då kommunalt vatten och avlopp är indraget i området och det finns en detaljplan med generös byggrätt. Här erbjuds fantastisk skärgårdsnatur i kombination med närhet till stadens puls. Med Waxholmsbåten från ångbåtsbryggan som ligger några hundra meter från fastigheten tar det ca 1 timme in till stan. Med bil tar det ca 20 min till Slussen. Buss till Gustavsberg går från infarten till området.

För den hästintresserade finns ridhus och vackra ridstigar. Den golfintresserade tar sig snabbt och lätt till Nacka Golfklubb med 18-hålsbana och drivingrange. Samfällighetsföreningen arbetar mycket aktivt i området. Föreningen äger stora markområden, sköter de gemensamma anläggningarna och arrangerar midsommarfirande, höstfest samt andra trevliga gemensamma aktiviteter. Se vidare länkad hemsida.

Ca 5 km bort ligger Gustavsberg med centrum, hamnområde och stormarknad där du finner all service som hör vardagen till. Här finns även skolor, förskolor och många aktiviteter för barn och vuxna. Fin belyst cykelväg flängs Skeviksvägen in mot Gustavsberg är nyligen anlagd.

 

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, värde: 1 429 000 kr. Mark, värde: 5 400 000 kr. Summavärde: 6 829 000 kr

Taxeringsår: 2018. Värdeår: 1978

 

Gällande plan

Största bruttoarea för huvudbyggnad är 220 m2 per fastighet. Största byggnadsarea för huvudbyggnad är 160 m2 per fastighet. Utöver huvudbyggnad får komplementbyggnader med sammanlagd yta om max 50 m2 byggnadsarea per fastighet uppföras. Endast en bostadslägenhet får anordnas per fastighet. Befintliga byggnader som tillkommit i laga ordning och som inte överensstämmer med bestämmelserna i plankartan ska anses vara planenliga. Om en sådan byggnad helt eller delvis förstörts genom våda får en ny byggnad återuppföras om inte byggnadens volym eller våningstal ökas.

2100 kvm är minsta storlek på fastighet i kvadratmeter (avser fastighetens landareal)

Endast en huvudbyggnad per fastighet. Bostäder ska grundläggas med underkant av grundkonstruktionen ovanför nivån 2,7 meter i höjdsystemet RH2000. Ny bebyggelse ska anpassas till terrängen. Ändring av marknivån större än 0,5 meter ska prövas med marklov. Maximalt 50% av bostadsfastigheten får vara hårdgjord.

Högst två våningar, högsta byggnadshöjd för huvudbyggnad i en våning är 4,0 meter och för två våningar 6,5 meter. Högsta byggnadshöjd för komplementbyggnader och garage är 3 meter. Största taklutning är 27 grader. Vind får inte inredas. Källare får inte anläggas.

Vattenområde och mindre bryggor för bostadsfastigheten. Brygga ska vara max 2,5 meter bred och uppföras vinkelrätt mot stranden. Maximalt en brygga per fastighet får anläggas. Åtgärden kräver Strandskyddsdispens

 

Interiör

Entréplan

Hall
Hall med plats för ytterkläder.

Kök
Vitt kök med vita släta luckor, bänkskiva av laminat, lång diskbänk med två hoar och turkost kakel som stänkskydd. Vita väggar delvis vit råspont. Rostfria maskiner, ugn och mikro inbyggda i arbetshöjd, kyl/frys, häll med frihängd spisfläkt över. Stor köksö som avgränsar kök och matplats, gott om förvaring och stor arbetsyta. 

Matplats/Vardagsrum
Generös matplats med plats för många. Vardagsrum med utgång till ett gigantiskt uterum med stora glaspartier från golv till tak som bjuder på en underbar havsutsikt. Utgång med trappa ner till stor uteplats. 

Sovrum 2
Sovrum med inbyggda garderober.

Duschrum/Gäst wc
Delvis kaklat och med mosaik på golvet från 70-talet. Vitt handfat och wc som är utbytta. 

Suterränplan 

Allrum
Ett generöst allrum med stora fönsterpartier mot havet och skjutdörrar ut till en stor terrass med trädäck. Murad öppen spis, parkettgolv, ljusa väggar och vitt trätak. 

Sovrum 1
Mindre sovrum.

Badrum/Bastu
Badrum från 70-talet med rosa porslin, grått klinker på golvet och rosa kakel. Skåp, handfat i kommod med spegel över. Ingång till bastu. 

Tvättstuga (separat)
Med klinker på golvet och delvis kakel från 70-tal. Tvättmaskin. 

Övrigt
I suterrängdelen är det stora utrymmen för förvaring. 

Gäststuga
På tomten nära bryggan ligger ett mindre hus som passar som gäststuga också det är i behov av renovering. 

 

Övriga byggnader och tomt
Uppvuxen trädgårds- och naturtomt med ett högt läge med strålande sjöutsikt. Asfalterad infart till tvåbilsgaraget som är i två plan varav ett plan i suterräng som extra förråd. Veranda med sittplats under tak vid entrén. Stort soldäck med plats för både grillplats, matbord och solstolar. Under detta trädäck ligger en gjuten pool som är ur funktion. Trappa ner till brygga och gästhus om 2 rok. På tomten finns också två förrådsbyggnader. 

 

Planritningar