0C2A1590 (kopia)

Om bostaden

Vid Insjön på en hörntomt i Nacka ligger denna familjevilla med högt, naturskönt läge och vy ut över sjön. Här bjuds ett boende med stora härliga gemensamma sällskapsytor och smakfulla materialval.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • Kontakta ansvarig mäklare för visning

Fakta

Utgångspris 10 500 000 kr eller bud Adress Fristadsvägen 9 Område Saltsjö-Boo Fastighetsbeteckning KIL 2:17 Byggnadstyp 2 plansvilla
Antal rum 7 rum och kök Upplåtelseform Friköpt - Småhus Uppvärmning FTX-Värmeåtervinning och vattenburen golvvärme Tomtarea 1553 Kvm Byggår 2003 Kommun Nacka
Boyta + Biyta 181 kvm + 6 kvm Driftkostnader 5166 kr, per månad. Varav el 3.173 kr/mån, vatten/avlopp 824 kr/mån, renhållning 230 kr/mån, sotning 15 kr/mån, försäkring 495 kr/mån samt bredband/tv 429. Tv/data Telia öppen fiber

Beskrivning

Område

Insjön - Nacka

Insjön är ett populärt villaområde som ligger lugnt och naturskönt. Här bor du med strålande utsikt över Insjön på badrocksavstånd. Sjön bjuder inte bara på bad, utan också fiske med möjlighet att få upp en abborre eller kanske fiska kräftor. Önskar man ha båt i sjön finns båtplats för en engångsdeposition. 

Området ligger i utkanten av Velamsunds naturreservat som bl.a. bjuder på ridskola, bad, vandringsleder och skridskoåkning på sjön vintertid. Det nybyggda utegymmet är välbesökt och likaså de belysta löpspåren. Här finns också restaurangen Långa Raden som under sommaren har uppträdande och servering utomhus. I grannskapet ligger också Nacka Golfklubb.  

Vid Kil ca 20 minuter eller 1,5 km bort ligger Idungården och Idunskolan med förskola samt skola upp till nionde klass. Givetvis finns det många fler alternativ inom kommunen om någon speciell inriktning önskas.

Allt detta endast 40 minuter med buss från centrala Stockholm. Bussarna 422 och 445 trafikerar Insjöns busshållplats och på 6-7 minuters promenadavstånd finns det möjlighet att ta direktbuss från Lagnövägen in till Slussen på ca 25 minuter.

In mot Stockholm ligger närmaste centrum i Orminge med mataffärer, butiker, apotek och service samt Nacka- och Sickla köpcentrum. Österut ligger Gustavsberg centrum och hamnområde med allt från Gustavsbergs porslinsfabrik, konstateljéer, restauranger, minigolf och möjlighet till båtplats. 

 

Tomt/Övriga byggnader

Här möts du av en vacker belyst mur och uppvuxen häck på en högt belägen hörntomt. Asfalterad uppfart med plats för flera bilar. Kallbonat garage med gjuten golvplatta. Varmbonat förråd i bakkant av garaget. Stor slät gräsmatta med äppelträd och plats för kubb eller kanske en fotbollsmatch. Trädäck runt större delen av huset i flera nivåer med två stora terrasser för soliga dagar eller kanske bara sitta och njuta av den vackra utsikten mot Insjön.

 

 

Interiör

Entréplan

Hall
Rymlig och välkomnande hall, inbyggd garderob med skjutdörrar, inredning från Elfa och gott om plats för ytterkläder. Platsbyggd bänk och avhängningsmöjlighet i ek. Klinker på golvet med vattenburen golvvärme och målade väggar samt larm.

Kök/Matplats
Ekkök med släta luckor och lådor samt inbyggd vitrindel med extra förvaring. Bänkskiva av granit (Nero) och svart kakel 10x10 cm som stänkskydd. Fullutrustat kök med rostfria vitvaror så som kyl och frys från Samsung (2020), inbyggda ugn (Husqvarna) och mikro (LG) i arbetshöjd. Induktionshäll (Siemens 2020) och spisfläkt (Thermex 2020). Diskmaskin (Asko). Nyslipade ekgolv, vitmålade väggar och spotlights i tak. Stor matplats med för middagar i glada vänners lag med strålande utsikt över Insjön. Köket bjuder även på ett inrett skafferi, inbyggda högtalare och braskamin för extra mys och värme under mörka vinterkvällar. 

Vardagsrum
Det generösa vardagsrummet ligger ett trappsteg upp i ett öppet samband med kök och matplats. Här är det utgång till den väl tilltagna terrassen med plats både för matgrupp, grillplats och loungedel. Allt med ett lugnt läge mot tomt och allmänning. De stora fönsterpartierna och den generösa takhöjden med öppet till nock ger rummet ett härligt ljus som sprider sig vidare till kök och matplats.

Sovrum 1 
Målade väggar, ekparkett, inbyggda garderober med ekluckor och fönster mot Insjön.

Sovrum 2/ Gästrum (TV-rum) 
Målade väggar, ekparkett, inbyggd garderobsvägg med ekluckor som även rymmer integrerat sängskåp. Fönster i två väderstreck mot Insjön och tomt.

Inre hall
Inre hall med skjutdörr som har access till sovrum, duschrum och förråd. Gott om förvaring i förråd och garderob. Målade väggar och ekparkett.  

Badrum
Vita stora handhamrade kakelplattor på väggarna och grått klinkergolv med golvvärme. Handfat på kommod, spegel och högskåp. Dusch med glasade duschväggar, badkar, handukstork, wc och spotlights i tak. 

Plan 2

Trappa  
Trappa av ek, vita väggar och fönster med ljusinsläpp. Extra förvaring under trappan.

Allrum/Sovrum 
Stort härligt allrum med burspråk mot Insjön. Här är det gott om utrymme för soffgrupp, tv och inbyggd mediaförvaring. Braskamin för extra mys och värme under mörka vinterkvällar.

Arbetsrum/Gästrum 
Rymligt rum med fönster också detta med vy mot Insjön. Här är det fasta hyllor med platsbyggt skrivbord. Arbetsrum som lätt kan förvandlas till sovrum. Inbyggda garderober samt integrerat sängskåp med ekluckor.

Master bedroom 
Stort härligt sovrum med fönster mot Insjön och en generös inredd walk in closet. Målade väggar och ekparkett.

Duschrum/Bastu
Vita kakelplattor på väggarna med fondvägg i sjösten vid handfat. Svart mosaikgolv med golvvärme. Handfat på kommod med luckor. Stor inkaklad spegel med belysning och spotlights i tak. Dusch samt WC.

Duschrum accessar direkt in till bastu med aggregat från Tylö (2005).

Grovtvättstuga
Groventré med vita målade väggar och klinkergolv med golvvärme. Arbetsbänk med ho och vita skåp för förvaring. Tvättmaskin (Miele 2019) med plats för torktumlare eller torkskåp. Frånluftsvärmepump (NIBE 2020). Utgång till extra förvaring under vinkelbyggnad och trädäck.

Övrigt
Genomgående ekparkett på golven där det inte är klinker och vattenburengolvvärme i hela huset. Målade väggar och spotlights i samtliga våtutrymmen samt generöst med dimmerfunktion i hela huset. Genomtänkt planlösning som skapar sociala ytor med naturlig avgränsning till privata delar och gott om förvaring.    

 

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, värde: 3 746 000 kr. Mark, värde: 2 998 000 kr. Summavärde: 6 744 000 kr.
Taxeringsår: 2018. Byggår: 2003. Värdeår: 2003.

INTECKNINGAR
Det finns 8 st pantbrev om sammanlagt 3 455 000 kr

 

Bilder

Planritningar