0C2A1188

Om bostaden

Denna bostad erbjuds medlemmarna i Bf Roslagen U.P.A att köpa enligt §14 i föreningens stadgar. Detta ska meddelas senast 2021-03-03 till ansvarig fastighetsmäklare.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • Kontakta ansvarig mäklare för visning

Fakta

Utgångspris 9 250 000 kr Adress Roslagsgatan 41, 3tr Område Vasastan Sibirien Lägenhetsnummer 13
Antal rum 3 rum och kök Månadsavgift 4734 kr Upplåtelseform Andel i bostadsförening - Lägenhet Förråd 2 förråd, ett på vinden och ett i källare. Hiss Nej Byggår 1892, löpande renoveringar är utförda.
Boyta 98 kvm Ingår i avgift Värme, vatten, grundutbud TV Andelstal 4.5263 % Driftkostnad 488 kr, varav hushållsel 229 kr/mån och hemförsäkring med bostadsrättstillägg 259 kr/mån. Tv/data TV ingår i avgiften och internetabonnemang tecknas av bostadsägaren.

Beskrivning

Område

Denna fastighet ligger granne med Vanadisparken här finns trevliga promenadstråk, två lekplatser och Vanadisbadet som återinvigdes 2014. På promenadavstånd ligger butiker, caféer och flertalet välrenommerade restauranger. Fantastiska promenad- och motionsstråk i Hagaparken och längs Brunnsvikens glittrande vatten. 

I vacker fastighet från förra sekelskiftet säljs nu denna  välbevarade hörnlägenhet. Bostaden ligger tre trappor upp i fastigheten. I lägenheten möts vi omgående av ett stort ljusinsläpp och en oerhört generös takhöjd om närmare 3,40 m som tillsammans ger härlig ljus och rymd. Det finns också många attraktiva byggnadsdetaljer som höga socklar, djupa speglade fönsternischer, vackra spegeldörrar, genomgående vackra golv och takrosetter som är värda att nämna.

Ytskikten är äldre och i behov av underhåll. Med de många fönstren och den generösa ytan finns det möjligt att ändra planlösningen. Lägenheten har också köksentré med serveringsgång. Till bostaden hör två stora förråd, ett i källaren och ett på vinden. Föreningen har en trevlig innergård med grönskande rabatter sommartid och gemensam uteplats samt ett litet hus med gemensam tvättstuga.

Förening med mycket stabil ekonomi som äger denna välskötta fastighet där stambyte är gjort och med oslagbart geografiskt läge.

 

Interiör

INTERIÖR

Hall
Stor hall med centralt läge i lägenheten.  

Kök
Arbetskök som mynnar ut i en matplats. Äldre kök med diskmaskin och spishäll. Köksingång med serveringsgång mellan hall och kök med höga gamla skåp.

Vardagsrum
Stort härligt hörnrum med fyra stora fönster mitt i lägenheten.

Sovrum/Matsal
Ett stort rum med klädkammare, dörr mot matplats och i fil med vardagsrummet. 

Master bedroom
Sovrum nära badrummet.

Badrum 
Vitt helkaklat badrum med ljusgrått klinkergolv. Dusch med handdusch. Handfat med spegel över. Wc, Tvättmaskin. 

Övrigt
En charmig lägenhet med alla gamla detaljer bevarade och 3,40 m i takhöjd. 

 

 

Bostadsföreningen

Bf Roslagen UPA är en äkta bostadsförening som bildades 1924 och förvärvade fastigheten 1930. Föreningen består av 35 lägenheter. Bf Roslagen UPA är en stabil och välskött förening med god ekonomi. Föreningen äger även marken. Föreningen lyder under lagen om ekonomiska föreningar men förvaltas i all väsentlighet som en s.k. bostadsrättsförening.

Föreningen sköter själva om den ekonomiska förvaltningen i samarbete med SBC. Föreningen har långfristiga skulder på ca 10,6 mkr, dvs ca 5 602 kr/kvm bostadsyta. Föreningen amorterar ca 68 tkr årligen.

Föreningens vind är väldigt stor och då man har förråd både på vind och i källare så får den anses som en rejäl dold tillgång.

På husets innergård i ett litet hus ryms föreningens tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Trevlig innergård med uteplatsen med stort bord och grill omges av gröna växter och används flitigt av de boende under sommarhalvåret. Här finns också ett uppvärmt barnvagnsförråd och cykelställ under tak.

Föreningen tar ut en överlåtelse- samt pantsättningsavgift som betalas av köparen respektive pantsättaren.

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem. Delat ägande accepteras dock. Föreningen tillämpar s.k. hembud där medlemmarna i föreningen har möjlighet att matcha högsta bud (se paragraf 14 i stadgarna).

Renoveringar
1998 renovering trapphus. 2003 gården gjordes om. 2004 gårdsfasaden renoverades. 2007 undercentral för fjärrvärme byttes ut, likaså samtliga reglerdon för värme och alla radiatortermostater. 2009 nytt barnvagnsförråd. 2010 renovering av fastighetens gatufasad samt fönster. 2012 balkonger. 2013 stambyte. 2015 resterande del av fönstren renoverades. 2018 taket renoverades. Föreningen har en underhållsplan som följs, inga större renoveringar planerade under överskådlig tid. Trapphusen ska troligen målas om närmsta åren.

Bostadsföreningar U.P.A i korthet. Kan i praktiken fungera på precis samma sätt som vanliga bostadsföreningar med skillnaden att dess medlemmar inte kan hållas personligt ansvariga för vad föreningen gör. Bostadsförening U.P.A är boendeföreningar som bildades före år 1930. Om du blir medlem i en bostadsförening U.P.A blir du andelsägare i föreningen precis på samma sätt som i en bostadsrättsförening.

 

Planritningar