0C2A9493

Om bostaden

Unikt arkitekt ritat hus i två plan med högt läge i lugnt och eftertraktat område. Den fyrkantiga ljusgården i mitten och de höga fönstren från golv till tak ger ett fantastiskt ljus som framhäver rymden skapad av den dubbla takhöjden. Låga uppvärmnings och energikostnader tack vare vattenmantlad braskamin och ackumulatortank. Vedförrådet som kommer med huset beräknas räcka 3 år. Fyra rymliga sovrum med varsin walk in closet. Två stora vackra badrum, gäst-wc samt tvättstuga med groventré. Husets design och generösa ytor ger möjlighet till fler sovrum/arbetsrum och takterrass 140 kvm. Nära till badstrand, klippor och båtklubb som ägs av samfälligheten. Goda kommunikationer kommunalt, med bil, eller via gång och cykelvägar.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • Kontakta ansvarig mäklare för visning

Fakta

Utgångspris 10 900 000 kr eller bud Adress Torsby ringväg 15 Område Torsby Fastighetsbeteckning TORSBY 1:307 Byggnadstyp 2 plans villa
Antal rum 7 rum och kök Upplåtelseform Friköpt - Småhus Uppvärmning Frånluftsvärmepump, vattenburen golvvärme i entréplan och vattenburna radiatorer på övreplan. Vattenmantlad kamin är under montering, se vidare under länkar. Tomtarea 2595 Kvm Byggår 2020 Kommun Värmdö
Boyta + Biyta 265 kvm + 40 kvm Driftkostnader 5825 kr, per månad. Ingår hushållsel o uppvärmning 43889 kr/år, sotning 275 kr/år. vatten/avlopp och sophämtning 9052 kr/år, 4680 kr/år samfällighetsavgift, 12000 kr/år villa/hemförsäkring. Driftskostnaderna är för 5-6 personer. Tv/data Indragen fiber via Telia

Beskrivning

Område

Torsby - Värmdö

Torsby är det perfekta området för den som önskar bo nära havet med möjlighet till bad- och båtliv och ändå ha närheten till det som hör vardagen till. Torsby har under de senaste åren blivit barnfamiljernas favorit med närhet till den nybyggda förskolan, pittoreska Kyrkskolan och Hemmesta skolan. Med bra kommunikationer tar du dig lätt till Gustavsberg och vidare med direktbussar från Grisslinge/Mölnvik in till Stockholm (ca: 35-40 min) eller med buss via Rindö till Vaxholm och vidare till den norra delen av Stockholm. Planer finns också på båttrafik från Grisslinge/Mölnvik in till Stockholm.

I början av Torsby ringväg ligger områdets lekplats med fotbollsplan och träningsmöjligheter. Samfälligheten i området har egen båtklubb, se vidare Torsby samfällighet. Torsbybadet har härlig sandstrand och klippbad med lekplats, grillplats och volleybollplan. Den nyöppnade sushirestaurangen SakaeV ligger bara några minuters promenad bort. Populärt utflyktsmål är Siggesta Gården en kort biltur bort. Siggesta Gård har byggts om till ett upplevelsecentrum med ridhus, minigolf, fotbollsgolf, restaurang med mera. Här hålls även konserter samt den populära bakluckeloppisen. 

Närmaste köpcentrum är Hemmesta med mataffär, restauranger och några mindre butiker. Det inte Hemmesta centrum har finner du i Värmdö köpcentrum där många av de större butikskedjorna återfinns samt gym och padelhall m.m.

 

Garage

Fristående varmbonat garage om 46 kvm. Gjuten grund med vattenburen golvvärme (ej inkopplad).

 

Tomt

Högt belägen villatomt som till största delen är naturmark samt gräsmatta och trädäck. Grusad infart med plats för flera bilar. 

Takterrass
Huset är byggt med en stor takterrass med trädäck samt yta för plantering av sedumtak. Det finns möjlighet att bygga invändig- eller utvändig trapp till takterrassen. 

 

Interiör

Entréplan
Hall
Välkomnande hall med vy mot vinterträdgård. Här finns plats för ytterkläder. Ytterdörr med kodlås.

Kök/matplats
Arbetskök och den rymliga matplatsen med plats för 8-10 personer skills åt av en stor köksö med ho i och extra förvaring. Köksdelen har dubbel takhöjd och matplatsdelen har stora glaspartier samt utgång till trädäck i väster. Kök från IKEA i mörkt grått och massiva bänkskivor av trä samt naturfärgat klinker som stänkskydd. Köksmaskiner: Induktionshäll från Grundig med inbyggd ugn under Grundig, spisfläkt, integrerad kyl och frys Electrolux samt integrerad diskmaskin Electrolux. 

Vardagsrum
Vardagsrum med delvis dubbel takhöjd. Här finns idag en mindre braskamin som kommer bytas ut till en vattenmantlad braskamin (se vidare info under dokument). Detta för att sänka kostnaden för energiförbrukning.

TV-rum (el extra sovrum)
TV-rum med delvis dubbel takhöjd och stora fönsterpartier. Inbyggd garderobsrad med vita skjutdörrar. 

Arbetsrum (el extra sovrum)
Arbetsplats i ett öppet samband med trappan till övre plan. Frihängd trapp med mörka steg av trä. Delvis dubbel takhöjd och stora fönster.

Förråd/klädkammare
Rymligt förråd om ca: 6 kvm mellan kök och vardagsrum.

Tvättstuga/groventré
Mörkt grått klinkergolv och vita målade väggar. Arbetsbänk i massivt trä med tvättho. Tvättmaskin och torktumlare (Siemens) båda under arbetsbänk. Vita under- och överskåp. Luftvärmepump Nibe VVM320. Ytterdörr med kodlås.

Dusch
Dusch med plats för två personer med glasad duschvägg. Generös vattenfallsdusch med handdusch. Handfat på stor kommod med spegel över. Vägghängd wc. Ljust naturfärgat kakel och mörkt grått klinker. 

Gäst-wc
Med vägghängd wc, platsbyggda hyllor, handfat på kommod med stor rund spegel över. Vita målade väggar och ljust naturfärgat klinkergolv. 

Innergård
Glasad innergård/köksträdgård som går genom hela huset och ger ett fantastiskt ljus, volym och karaktär åt huset.

Övre plan

Övre hall
Det glasade uterummet mitt i huset öppnar upp hela övre plan. 

Master bedroom (1)
Stort fyrkantigt sovrum med stora fönster runt hörn och del av rummet har extra takhöjd. I den mindre hallen in till detta sovrum är det garderober och en större walk in closet. . 

Sovrum (2-4)
Tre stora fyrkantiga sovrum som ligger i var sitt hörn av huset. Varje sovrum har också en liten hall med en "walk in closet" samt stora fönster runt hörn och del av rummet har extra takhöjd.

Badrum
Elegant badrum med badkar, stort handfat på kommod med spegelskåp över och platsbyggd in kaklad hylla. Vägghängd wc. Ljust naturfärgat kakel och ljust klinkergolv med golvvärme. 

Övrigt
Entréplan har slipat betonggolv som är behandlat och med golvvärme. Huset har genomgående vita målade väggar där det inte är kakel på väggarna. Vita släta innertak med spotlights. Vita släta innerdörrar och vita platsmålade lister. Övre plan har massiva trägolv.

 

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 4 514 000 kr. Mark, totalt värde: 1 940 000 kr. Summavärde: 6 454 000 kr

Taxeringsår: 2021. Byggår: 2020. Värdeår: 2020

 

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning VÄRMDÖ TORSBY GA:1
GA1

 

Planritningar