0C2A9249

Om bostaden

Med ljust gavelläge, nära Gustavsbergs hamn och faciliteter, ligger denna stilsäkra och sociala 4:a om 120 kvm. Fönster i två väderstreck. Industridesign med 3,45m i takhöjd och loft om 13 kvm med 1m i takhöjd. Kök och vardagsrum i öppen planlösning och stora fönsterpartier och utgång till den v-formade balkongen i söder. 3 stora sovrum med högt i tak. Badrum och gäst-wc. Våningsplanet har direktaccess med hiss till garaget och föreningens gemensamma takterrass med vy över hamninloppet.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • Kontakta ansvarig mäklare för visning

Fakta

Utgångspris 3 995 000 kr eller bud Adress Stig Lindbergs gata 15, 2tr Område Gustavsberg Lägenhetsnummer F-1205
Antal rum 4 rum och kök Månadsavgift 7321 kr Upplåtelseform Bostadsrätt - Lägenhet Förråd Källarförråd Hiss Ja Byggår 2017, Flerfamiljshus
Boyta 122 kvm Ingår i avgift Värme och kallvatten. Driftkostnad 836 kr, varav hushållsel 258 kr/mån, varmvatten 229 kr/mån, bredband och tv 349 kr/mån. Driftskostnaden kan komma att förändras beroende på antal personer i hushållet. Kostnad för hemförsäkring med bostadsrättstillägg tillkommer ca: 400 kr/mån. Tv/data Internet via fiber indraget i lägenheten. Lägenhetsinnehavaren väljer själv operatör för internet och Kabel-TV och detta betalas separat av lägenhetsinnehavaren.

Beskrivning

Område

Det framväxande bostadsområdet i Porslinskvarteren i Gustavsberg har en charm som inte undgår någon. Här sammanstrålar anrik gemytlighet med modern komfort, i ett område som ligger intill havet såväl som intill vackra strövområden och kulturkvarter. Den mysiga båthamnen, Gustavsbergs centrum, samt rekreationsområden gör vardagarna genuint trevliga här. Här, i en underbart ljus bostad med generösa sällskapsytor och en trekantig balkong i söder. Upplev en välplanerad bostad med härliga ljusinsläpp, extra takhöjden, och ett centralt läge i området i det anrika Fabrikshuset.

Föreningen har en stor och påkostad takterrass med en allmän del och en del som går att boka privat. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg och hamnområdet. Huset ligger också nära Blå Blomparken med stor lekplats, vackra planteringar. På promenadavstånd finns Gustavsbergs hamn med båtplatser och i området finns affärer, apotek, gym, café, förskolor och skolor, vårdcentral och kommunikation i form av bussar mot bland annat Stockholm eller längre ut mot Värmdö och skärgården. I Gustavsberg och Porslinskvarteren osar det av kultur - Sveriges enda porslinsfabrik tillsammans med museum, konsthallar och ateljéer finns här. Även natur och aktivitet har sin givna plats; rekreation i skog och längs hav, sjö- och båtliv, golf och tennis finns här, för att vara nämna några möjliga aktiviteter. Storstaden Stockholm är inte långt bort den heller, både bil och effektiva kommunikationer gör att det aldrig är långt att ta sig till City. Bussen till slussen tar ca 20-25 min. I närheten ligger även Plantagen, Biltema, Citygross, Coop, Nordic Wellnes gym. 10 minuters promenad bort ligger Ekvallens idrottsplats där det finns ishall, uterink, badhus, gym, tennishall och stor bandy/fotbollsplan.

 

Föreningen

Brf Fabrikshuset består av två huskroppar, Fabrikshuset och Lanterninhuset. Fabrikshuset är tidigare sanitetsporslinsfabrikens lokaler som totalrenoverats och fått två våningar påbyggda vilket gör att huset idag har sju våningar med 220 lägenheter inklusive ett garageplan. Lanterninhuset har också det renoverats och består av 30 lägenheter och 4 lokaler i entréplan mot Astrakan torget.

I entréplan finns gemensamt förråd för barnvagnar och cyklar. I källarplan är det en stor tvättstuga med 3 tvättmaskiner varav en för grovtvätt, torktumlare, torkskåp och mangel. De separata förråden till varje lägenhet ligger i källarplanet.

Det mest unika med denna föreningen är den stora gemensam takterrass med planteringar och loungegrupper på taket av Fabrikshuset. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg, hamn- och fabriksområdet. Det finns också en del av takterrassen som kan bokas för privat bruk.

Fastigheten ingår i en gemensamhetsanläggning avseende bla garaget som förvaltas av en samfällighetsförening. Garaget har totalt 548 parkeringsplatser. Brf Fabrikshuset del är 18% vilket utgör ca 96 parkeringsplatser.

Styrelsen har tagit beslut om att från och med 2021 höja månadsavgiften med 2 %/år. Föreningen höjer avgiften för att kunna amortera mer och på så sätt få ner den så kallade skuldkvoten. Skuldkvoten är ett tal som visar hur stora skulder en förening har i förhållande till föreningens intäkter.

 

Interiör

Hall
Rymlg hall med klinkergolv, säkerhetsdörr. Garderober, städskåp, spotlights i taket och målade väggar.

Kök
Vitt och grått kök med grå luckor och lådor i den nedre delen och vita luckor i den övre delen. Bänkskiva av sten med nedfälld ho med vitt kakel som stänkskydd. Induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn i arbetshöjd, diskmaskin med integrerad kökslucka och kombinerad rostfri kyl/frys. Spotlights i tak över kök. Köksö med förvaring och stenskiva med möjlighet till barhäng.

Vardagsrum och matplats
Kök, matplats och vardagsrum ligger i ett öppet samband med generös sällskapsyta (ca 40 kvm). Ljuset är oslagbart och möjligheterna många med denna öppna planlösning som ger en härlig känsla. Här finns gott om plats för trevliga middagar i glada vänners lag. 

Master Bedroom
Stort och bra sovrum, även här med en härlig rymd och takhöjd, garderob, plats för kontorshörna eller ytterligare förvaring. 

Sovrum  
Rymligt sovrum med extra takhöjd som ger möjlighet till sovloft. Garderober och plats för skrivbord.

Sovrum  
Rymligt sovrum med extra takhöjd som ger möjlighet till sovloft. Garderobsrad.

Badrum
Rymligt badrum med kakel och klinker i vitt och grått. Vattenfallsdusch med glasad duschvägg. Handfat på vit kommod med spegel över. Wc, kromad handdukstork och golvvärme. Tvättmaskin och torktumlare. Spotlights i tak.

Loft
Generöst loft med 1 m i takhöjd och ca:11 kvm.  

Balkong
Sol större delen av dagen i rakt söderläge, plats för mindre bord.

Övrigt
Genomgående är det ekparkett på golven utom i badrum och hall där det är klinkergolv. Vita målade väggar. Vita släta innerdörrar. Fönsterbrädorna av betong

 

Planritningar