6N2A1201-HDR-2
Budgivning pågår

Om bostaden

1,5 plans villa/torp från 1909, tillbyggd under 50-talet, belägen på Vindö i Värmdös skärgård. Här erbjuds en unik möjlighet att bo i ett historiskt hem med närhet till natursköna områden, men samtidigt närhet till stadens bekvämligheter. Villan/torpet är omgärdad av vacker natur och ligger nära Vämlingen med sitt utlopp till Sollenkrokafladen. Möjlighet till härliga båt- och fiskeupplevelser och den idylliska omgivningen inbjuder även till bad, paddling och andra vattensporter. På tomten finns ett generöst garage och en förrådsbyggnad, vilket ger gott om utrymme för förvaring och möjligheter att förverkliga hobby projekt. Uteplats i flera väderstreck vilket ger förutsättning till soliga frukostar och mysiga grillkvällar. Grannfastigheten - avstyckad tomt är också till försäljning.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • 11 Jun
    11:30 - 12:15

Fakta

Utgångspris 3 750 000 kr Adress Ladugårdsvägen 4 Område Vindö Fastighetsbeteckning VINDÖ-LÖKNÄS 2:192 Byggnadstyp 1 1/2 plansvilla
Antal rum 4 rum och kök Upplåtelseform Friköpt - Småhus Uppvärmning Luftvärmepump +vattenburet radiatorsystem, kamin, vedspis. Tomtarea 3192 Kvm Byggår 1909, Tillbyggt under 50-talet Kommun Värmdö
Boyta + Biyta 70 kvm + 12 kvm Driftkostnader 1914 kr, per månad. Hushållsel och uppvärmning 1033kr/år (uppskattat på 6200kWh, kostnad ved ej inkluderat) , vatten/avlopp 1300 kr/år, samfällighetsavgift vägförening 2700 kr/år och tomtägarförening 750kr/år, renhållning 1500 kr/år, hemförsäkring 3714 kr/år, sotning 600 kr/år. driftskostnaderna är preliminära då ingen har bott i huset under det sista året.

Bud: 4 000 000 kr

  • Budgivare 1 – 4 000 000 kr – 2023-06-06 16:55

Beskrivning

Område

Norra Vindö i Värmdö skärgård är den perfekta platsen för dig som vill ha det bästa av två världar: en lugn och avkopplande ö-livsstil med närhet till stadens bekvämligheter.

Livet på Vindö erbjuder otaliga möjligheter till rekreation och avkoppling. Utforska de omkringliggande öarna med egen båt eller paddla längs de vackra kustlinjerna. Fiska, bada eller ta en promenad i skärgårdslandskapet. Inom räckhåll finns även möjligheter till golf, tennis, paddel och andra sportaktiviteter.

Djurö nås med en kort bil- eller bussresa. Där finns förskola, skola, bibliotek, vårdcentral, affär, sporthall, fotbollsplan m.m. Djurönäset som är känd kursgård (se länk) har även många olika aktiviteter för både sommar och vintertid. Restaurang Vita Grindarna erbjuder även bad och minigolf.

Från Stavsnäs nås Stockholms skärgård med skärgårdsbåt till Sandhamn, Möja och Utö mfl. Från Vindö går buss 434 för smidig transport till Värmdö köpcentrum, med ett brett utbud av service och affärer, samt vidare transport till Slussen i Stockholm.

 

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning VÄRMDÖ VINDÖ-LÖKNÄS GA:1
Löknäs vägförening https://loknasvagforening.se/
Årlig avgfit.

Fastigheten tillhör Löknäs gårds tomtägarförening:
Tomtägarföreningen har båtplatser i Vemlingen och även Sollenkrogafladen samt har del i Oscarskanalens vänner. Årlig avgift + separat avgift för båtplats. Ansökan görs för båtplats.

 

 

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220)

Taxeringsvärde:

Byggnad, totalt värde: 887 000 kr. Mark, totalt värde: 1 354 000 kr. Summa värde: 2 241 000 kr

Taxeringsår: 2021.Byggår: 1909. Värdeår: 1929

 

Interiör

Entréplan

Hall
Hall med plats för ytterkläder, garderober. Vitlaserat laminatgolv och furutak.

Kök med matplats
Äldre kök med bra tilltaget utrymme för matplats. Utrustat med Kokkums järnspis, skåpsinredning, rostfri diskbänk och spisfläkt. Inbyggt kylskåp och micro, fristående spis med ugn och kyl/frys.

Vardagsrum
Vardagsrum med murad öppen spis och Kassett av fabrikat Kedddy. Stort perspektivfönster samt dubbla glasade altandörrar med utgång mot terrass. Parkettgolv och furutak. Luftvärmepump och vattenburen radiator. 

Sovrum 1
Rymligt sovrum med klädkammare och fönster i två väderstreck. Furugolv och furupanel i tak. Vattenburen radiator

Toalett

Separat WC med handfat i anslutning till hall.

Tvätt och Dusch med Bastu

I anslutning till hallen finns även ett tvättrum med duschvägg och bastu. Tvättho med underskåp och äldre tvättmaskin. Delvis vitt kakel och panel på väggar samt plastmatta på golv och vitlaserad panel i tak Fönster i både tvättrum och i bastudel. 

Övre plan

Möblerbar hall

Från Entréplan sträcker en målad trappa i trä upp till en möblerbar hall med anslutning till två sovrum.

Sovrum 2

Sovrum med förråd/kattvind. Tapetserade väggar, vitt tak och linoleummatta på golv. Kamin ej ansluten.

Sovrum 3
Sovrum med inbyggd öppen garderob samt ett platsbyggt grönmålat skåp. Vita väggar och tak samt linoleum matta på golv. vattenburen radiator.

Övrigt
Planlösning saknas. Husets totala golvyta är ca 116 kvm och till det kommer kattvindar två stycken på övreplan. Övergripande renoveringsbehov. Fastigheten är besiktigad och protokoll mejlas gärna till intresserad.

 

Tomt

Stor uppvuxen tomt med fruktträd och bärbuskar samt generösa gräsytor för gemensamma aktiviteter. För den trädgårdsintresserade finns goda förutsättningar till att anlägga odling. Uteplatser med trädäck i anslutning till huset och utomhusgrill i utanpåliggande murstock. Infart med god plats för parkering samt två fristående garage och förrådsbyggnad.

Den intilliggande fastigheten VINDÖ-LÖKNÄS 2:240 är också tillförsäljning. 
Mer information finns på följande hemsida https://lavass.se/objekt/1710375.

 

Garage/övriga byggnader

Garage 1: Isolerat garage med platta på mark och fasad av trä. Tak beklätt med tegel. I garage finns även utrustning för borrad brunn med varmvattenberedare samt ackumulatortank. Byggt 1992.

Garage 2: Äldre garage, oisolerat. El. Grundmur och fasad av trä samt plåt som takbeklädnad. 

Mindre oisolerat trädgårdsförråd. 

 

 

Planritningar