Mot viken

Om bostaden

Detta tillfälle kommer inte tillbaka! Med ett unikt läge i vacker parkmiljö centralt i Gustavsberg och i ett kulturhistoriskt område ligger denna tomt med utsikt mot Farstaviken. Här blir du granne med Villa Strandvik, Franska byggerna och nybyggd förening för +55.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • Kontakta mäklaren för mer information om visning.

Fakta

Utgångspris 9 975 000 kr eller bud Adress Ekedalsvägen Område Gustavsberg Fastighetsbeteckning ÖSTRA EKEDAL 1:276
Upplåtelseform Friköpt - Kommersiell fastighet Tomtarea 1429 Kvm Kommun Värmdö
Driftkostnader 0 kr

Beskrivning

Område

Denna släta trädgårdstomt ligger mitt i Gustavsberg mellan anrika villa Strandvik och Franska byggnaderna vid Farstaviken. På promenadavstånd finns Gustavsbergs hamn med båtplatser och i området finns affärer, apotek, gym, café, förskolor och skolor, vårdcentral och kommunikation i form av bussar mot bland annat Stockholm eller längre ut mot Värmdö och skärgården. I Gustavsberg och Porslinskvarteren osar det av kultur - Sveriges enda porslinsfabrik tillsammans med museum, konsthallar och ateljéer finns här. Även natur och aktivitet har sin givna plats; rekreation i skog och längs hav, sjö- och båtliv, golf och tennis finns här, för att vara nämna några möjliga aktiviteter. Storstaden Stockholm är inte långt bort den heller, både bil och effektiva kommunikationer gör att det aldrig är långt att ta sig till City. Bussen till slussen tar ca 20-25 min. I närheten ligger även Plantagen, Biltema, Citygross, Coop, Nordic Wellnes gym. 10 minuters promenad bort ligger Ekvallens idrottsplats där det finns ishall, uterink, badhus, gym, tennishall och stor bandy/fotbollsplan. 

 

 

Servitut

Ledningsratt fjärrvärme, Last
0120-16/143 - 8, 2018-12-18

Ledningsratt vatten och avlopp, Last
0120-94/99 - 1, 1994-11-08

 

Planbestämmelser

Brända tomten (del av Östra Ekedal 1:43) (Text från kommunens plan)

Gestaltningsprinciper för "Brända tomten" 

På den så kallade ”Brända tomten” föreslås ett parhus med två våningar i tegel.

Dämpade kulörer på tak- och fasadmaterial samt kompletteringar, så att byggnaderna väl faller in i kulturlandskapet och vegetationen. Släktskap med franska byggena i volymuppdelning och fasadmaterial. Så hög sockel av betong eller sten som möjligt utan att ge avkall på tillgänglighetskraven. Sockeln utförs svartmålad eller grå.

Fasader av rött tegel med ojämn bränning, med slätfog. Fönster i aluminium och/eller trä med profilerad ytterbåge i dämpad färgskala. Dörrar i samma kulör som fönster.

Förklaring planbestämmelser (plankarta)

f1  Fasadmaterial på ny byggnad ska vara trå, puts och tegel enligt gestaltningsprinciper i planbeskrivning på sidan 14, 18-20. Kulörer ska vara dova och falla in i grönskan. Ljushetstal enligt NCS-systemet ska vara för tegel 0,5-0,7 med påtaglig variation mellan stenarna, för puts 0,4-0,6, för trä i kulör lika falu rödfärg med ljushetstal 0,2-0,4. Minsta tillåtna taklutning på ny byggnad 20 grader.

e2  Största möjliga byggnadsarea är 190 kvm.

v1  Vind får ej inredas. Gäller ej kallförråd och tekniska utrymmen.

q1  Får ej rivas. (Jordkällare som ligger på tomtgräns, delas med grannfastigheten.) 

 

Byggnadsbeskrivning

HYRESHUSENHET, TOMTMARK (310) (310)
Byggnad, värde: 0 kr. Mark, värde: 323 000 kr. Summavärde: 323 000 kr

Taxeringsår: 2019

 

Planritningar