Vy sovrum säng

Om bostaden

Denna häftiga gavellägenhet som ligger i Lanterninhuset bjuder in till entréplan med kök och matplats/vardagsrum samt badrum. Tar du dig sedan en trappa upp möts du av stora takfönster med härligt ljusinsläpp och ett stort sovrum med nivåer och kvm som inbjuder till olika rumsfördelningar. I fastigheten finns även gemensam takterrass med utsikt över inloppet till Gustavsbergs hamn samt direktaccess till garage där p-plats finns att hyra.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • Kontakta ansvarig mäklare för visning

Fakta

Utgångspris 2 750 000 kr eller bud Adress Stig Lindbergs gata 21, 1-2 tr Område Porslinskvarteren Lägenhetsnummer L1108
Antal rum 2 rum och kök Månadsavgift 3 583 kr Upplåtelseform Bostadsrätt - Lägenhet Förråd Källarförråd Hiss Ja, hissen går ner till garage, förråd och tvättstuga samt upp till gemensam takterrass. Byggår 2019
Boarea 64 Kvm Ingår i avgift Värme och kallvatten Andelstal 0.4071 % Driftkostnad 550 kr, preliminär kostnad för el och varmvatten. Tv/data Internet via fiber indraget i lägenheten. Lägenhetsinnehavaren väljer själv operatör för internet och Kabel-TV, som betalas av lägenhetsinnehavaren.

Beskrivning

Område

Det framväxande bostadsområdet i Porslinskvarteren i Gustavsberg har en charm som inte undgår någon. Här sammanstrålar anrik gemytlighet med modern komfort, i ett område som ligger intill havet såväl som intill vackra strövområden och kulturkvarter. Den mysiga båthamnen, Gustavsbergs centrum, samt rekreationsområden gör vardagarna genuint trevliga här. Här, i en underbart ljus bostad i två plan och med tillgång till den gemensamma takterrass, blir livet enkelt. Upplev en annorlunda bostad med härliga ljusinsläpp genom de stora fönstren, extra takhöjd och ett centralt läge i området i det anrika Lanterninhuset.

Med mera
Föreningen har en stor och påkostad takterrass med en allmänn del och en del som går att boka privat. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg och hamnområdet. Huset ligger också nära  Blå Blomparken som är under uppförande och som kommer bli områdets lugna oas och rekreationsplats. På promenadavstånd finns Gustavsbergs hamn med båtplatser och i området finns affärer, förskolor och skolor, vårdcentral och kommunikation i form av bussar mot bland annat Stockholm. I Gustavsberg och Porslinskvarteren osar det av kultur - Sveriges enda porslinsfabrik tillsammans med muséum, konsthallar och ateljéer finns här. Även natur och aktivitet har sin givna plats; rekreation i skog och längs hav, sjö- och båtliv, golf och tennis finns här, för att vara nämna några möjliga aktiviteter. Storstaden Stockholm är inte långt bort den heller, både bil och effektiva kommunikationer gör att det aldrig är långt att ta sig till City.

 

Föreningen

Brf Fabrikshuset består av två huskroppar, Fabrikshuset och Lanterninhuset. Fabrikshuset är tidigare sanitetsporslinsfabrikens lokaler som totalrenoverats och fått två våningar påbyggda vilket gör att huset idag har sju våningar med 220 lägenheter inklusive ett garageplan.

Lanterninhuset har också det renoverats och består av 30 lägenheter och lokaler i entréplan.

I entréplan finns gemensamt förråd för barnvagnar och cyklar. I källarplan finns en stor tvättstuga med 3 tvättmaskiner varav en för grovtvätt, torktumlare, torkskåp och mangel. De separata förråden till varje lägenhet ligger i källarplanet.

Det mest unika med denna föreningen är den stora gemensam takterrass med planteringar och loungegrupper på taket av Fabrikshuset. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg, Hamnen och fabriksområdet. Det finns också en del av takterrassen som kan bokas för privat bruk.

Fastigheten ingår i en gemensamhetsanläggning avseende bla garaget som förvaltas av en samfällighetsförening. Garaget har totalt 548 parkeringsplatser. Brf Fabrikshuset del är 18% vilket utgör ca 96 parkeringsplatser.

Föreningens belåning är 11.587 kr per kvm BOA. Årsavgift är 720 kr per kvm BOA.

Föreningensadresser är Stig Lindbergs gata 15, 17A-B, 19A-B, 21 och Wilhelm Kåges gata 96.

 

 

Interiör

Hall
Hall med stengolv. Säkerhetsdörr med tittöga. Spotlights i taket. 

Kök
Vitt och grått kök. Vita luckor i den övre delen samt gråa lådor i nedre delen. Bänkskiva av sten med nedfälld ho och vitt kakel som stänkskydd. Induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, inbyggd mickro i arbetshöjd, diskmaskin med integrerad kökslucka och kombinerad rostfri kyl/frys. Samtliga köksmaskiner är från Cylinda. 

Vardagsrum och matplats
Här finns yta för både matplats och vardagsrum. Rummet har stora fönster med härligt ljusinsläpp.

Badrum
Rymligt badrum med kakel och klinker i vitt och grått. Vattenfallsdusch med glasad duschvägg. Handfat på vit kommod med spegel över. Wc, handdukstork och golvvärme. Tvättmaskin och torktumlare från Cylinda. 

Allrum/sovrum
En trappa upp möts du av en öppen planlösning med stora takfönster. Här ges det möjligheten att skapa en egen karaktär av lägenheten. De stora ytorna kan göras om till flera mindre rum, sovrum och vardagsrum samt en myshörna för barn/barnrum.  

Övrigt
Genomgående är det ekparkett på golven utom i bad och hall där det är klinker eller sten. Vita målade väggar. Vita släta innerdörrar. 

 

Planritningar