stenkullen1d-39

Om bostaden

Nu finns tillfälle att få bo i attraktiva Stenkullen som uppfördes 1912, mysigt undanskymt läge i de gamla kulturkvarteren med ett centralt läge i Gustavsberg. Med egen ingång på gaveln som leder in i den välplanerade hallen, stort härligt kök med bra plats för matbord. Stort bra sovrum med en hel garderobsvägg. Fint ljusinsläpp i det rymliga vardagsrummet från de stora fönsterna med breda fönsternischer, detta ger en unik känsla i denna charmiga sekelskifteslägenhet på Stenkullen med tillhörande uteplats i söder. Endast en kort promenad ner till Gustavsbergs hamn med affärer, restauranger och caféer. Ett drömboende med ett lugnt, gemytligt, grönskande läge, men ändå med närhet till liv och rörelse i det trevliga hamnområdet.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • Kontakta ansvarig mäklare för visning

Fakta

Utgångspris 3 150 000 kr Utgångspris Adress Stenkullen 1 D Område Gustavsberg Lägenhetsnummer 118
Antal rum 2 rum och kök Månadsavgift 3583 kr Upplåtelseform Bostadsrätt - Lägenhet Förråd Rymligt källarförråd, 2 mindre förråd och vedbod/förråd i länga. Hiss Nej Byggår 1912-1914
Boyta 52 kvm Ingår i avgift Värme, sophämtning, kall- och varmvatten. Andelstal 6.33000 % Driftkostnad 567 kr, varav hushållsel 333kr/mån, försäkring 233kr/mån. Ett obligatoriskt tillägg på 299kr/mån för tv/bredband som ligger utöver månadsavgiften. Driftkostnaden kan komma att förändras. Enligt säljarens uppgifter. Tv/data Telia, fiber

Beskrivning

Interiör

Hall
Entré med egen farstukvist (tilläggsisolerad), bra med plats för avhängning av ytterkläder. Fönster mot trädgården, spottar i tak.

Kök
Bra planerat kök i gammal stil med bra förvaring. Kök från 2021, vita skåpluckor, porslinsho, retrovitt kakel ovan bänkskiva av trä, keramikhäll (2021), ugn (2021), kombinerad kyl/frys (Gorenje)  (2021). Här är det plats för köksbord med vy över gården. Förberett för inkoppling till diskmaskin.

Vardagsrum
Stort rymligt vardagsrum med härliga ljusinsläpp från den grönskande omgivningen, Bra med plats för soffgrupp och en liten kontorshörna.

Sovrum
Rymligt med bra förvaringsmöjligheter, platsbyggd garderobsvägg. Fönster vetter mot lugn gård.

Badrum
Beigefärgat väggkakel, beige klinkergolv med snyggt mönstrat väggkakel bakom dusch, wc. Vit kommod med spegelskåp ovan handfat. Golvvärme. Badrummet är renoverat (2016). Spottar i tak. Förberett för inkoppling av tvättmaskin.

Uteplats
Underbar uteplats i härligt söderläge, en oas för mysiga grillkvällar eller för sin egna lilla trädgård med fina planteringar. Denna plats ger en extra dimension till detta boende. Tre hus ligger fritt placerade på stor ljus tomt med bersåer, gräsmattor, berghällar. Varje lägenhet i föreningen har en tilldelad plats för uteplats, upplåtelsavtal för denna är dock ej tecknat. 

Övrigt
Stora fönster med djupa charmiga fönsternischer i både kök, sovrum och vardagsrum. Radiatorer och genomgående är det svartbetsade golv. All eldragning i lägenheten är relativt nygjord samt alla elkontakter. En p-plats som hör till lägenheten. Det finns ett källarförråd om ca  9-11kvm samt ca 5kvm kallförråd/vedbod i den röda längan på gården.

 

Föreningen

Stenkullen ligger högt och soligt på en underbar uppvuxen trädgårdstomt med fruktträd, bärbuskar, syrenbersåer mm som tillhör denna kulturhistoriska miljö. Området är av rikshistoriskt värde och ska bevaras för framtiden vilket föreningen är mycket noggrann med. Inga förändringar får göras utan föreningens samtycke. Bostadsrättsföreningen registrerades 2001-07-10. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Gustavsbergs vägförening och avgift ingår i månadsavgiften till föreningen. Fastigheten bebyggdes 1912 - 1914 och består av 3 flerbostadshus och 15 lägenheter med bostadsrätt fördelat på 1-3 rok. Värdeåret är 1929. Tvättstuga delas med BRF Gröneborg, ÖSBY GA:20. 22 vedbodar varav 4 hyrs ut tlll Mariagatan 3. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2035, som uppdaterades 2020. Föreningen har en mycket stabil ekonomi med låg belåning. Läs gärna igenom årsredovisningen för info om framtida åtgärder samt vad som redan är åtgärdat i föreningen. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift och pantsättningsavgift enligt stadgarna. Överlåtelseavgiften ligger för närvarande på 1190kr och betalas av köparen. Pantsättningsavgiften ligger för närvarande på 476kr/pantsättning, betalas av pantsättaren. Se stadgar.

 

Område

Stenkullen ligger högt och soligt på en underbar uppvuxen trädgårdstomt med fruktträd, bärbuskar och syrenbersåer. Allt detta mitt i Gustavsbergs kulturkvarter med riksintresse som ska bevaras för framtiden. Här infinner det sig en underbar Bullerbykänsla. Med dess centrala läge är det promenadavstånd till allt som hör vardagen till. Affärer, vårdcentral, apotek, gym, café, buss, skola, förskola och hamnområdet. Hamnen har under de senaste åren byggts om till kulturhistoriskt centrum med ateljéer och porslinsfabrik. Närheten till storstaden, natur och hav har gjort att Gustavsberg blivit väldigt populärt under de senare åren. 

 

Planritningar