937A8085
Budgivning pågår

Om bostaden

Stilsäker studiolägenhet i två plan med egen del av takterrass. Industrikänslan genomsyrar denna pärla. Stora takfönster och partier ger generösa ljusinsläpp. Lägenheten har en av de högsta punkterna i Lanterninhuset och det ger rymd till dessa 66 kvm med över 5 meter i takhöjd. Hissen i huset ger direkt access till garage och föreningens gemensamma takterrass på 7:e våningen med utsikt över inloppet av Gustavsberg. Välkommen hem!

Ansvarig mäklare

Visningar

  • Kontakta ansvarig mäklare för visning

Fakta

Utgångspris 2 750 000 kr eller bud Adress Wilhelm Kåges gata 96, 1-2 tr Område Porslinskvarteren Lägenhetsnummer L-1114
Antal rum 2 rum och kök Månadsavgift 3 834 kr Upplåtelseform Bostadsrätt - Lägenhet Förråd Källarförråd Hiss Ja, direct access till garage, källarförråd och tvättstuga samt upp till den gemensamma takterrassen. Byggår 2018
Boyta 66 kvm Ingår i avgift Värme och kallvatten. Andelstal 0.4229 % Driftkostnad 500 kr, Preliminär kostnad för hushållsel och varmvatten. Tillkommer kostnad för bredband/tv och försäkring. Tv/data Via internet som bostadsrättsinnehavaren tecknar och bekostar.

Bud: 2 850 000 kr

Beskrivning

Område

Det framväxande bostadsområdet i Porslinskvarteren i Gustavsberg har en charm som inte undgår någon. Här sammanstrålar anrik gemytlighet med modern komfort, i ett område som ligger intill havet såväl som intill vackra strövområden och kulturkvarter. Den mysiga båthamnen, Gustavsbergs centrum, samt rekreationsområden gör vardagarna genuint trevliga här. Här, i en välplanerad och ljus bostad med tillgång till egen. Upplev en annorlunda bostad med härliga ljusinsläpp genom de stora fönstren, extra takhöjd, och ett centralt läge i området i det anrika Lanterninhuset. 

Med mera
Föreningen har en stor och påkostad takterrass med en allmän del och en del som går att boka privat. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg och hamnområdet. Huset ligger också nära  Blå Blomparken som är under uppförande och som kommer bli områdets lugna oas och rekreationsplats. På promenadavstånd finns Gustavsbergs hamn med båtplatser och i området finns affärer, förskolor och skolor, vårdcentral och kommunikation i form av bussar mot bland annat Stockholm. I Gustavsberg och Porslinskvarteren osar det av kultur - Sveriges enda porslinsfabrik tillsammans med muséum, konsthallar och ateljéer finns här. Även natur och aktivitet har sin givna plats; rekreation i skog och längs hav, sjö- och båtliv, golf och tennis finns här, för att vara nämna några möjliga aktiviteter. Storstaden Stockholm är inte långt bort den heller, både bil och effektiva kommunikationer gör att det aldrig är långt att ta sig till City.

 

Föreningen

Brf Fabrikshuset består av två huskroppar, Fabrikshuset och Lanterninhuset. Fabrikshuset är tidigare sanitetsporslinsfabrikens lokaler som totalrenoverats och fått två våningar påbyggda vilket gör att huset idag har sju våningar med 250 lägenheter inklusive ett garageplan.

Lanterninhuset har också det renoverats och består av 30 lägenheter och lokaler i entréplan.

I entréplan finns gemensamt förråd för barnvagnar och cyklar. I källarplan finns en stor tvättstuga med 3 tvättmaskiner varav en för grovtvätt, torktumlare, torkskåp och mangel. De separata förråden till varje lägenhet ligger i källarplanet.

Det mest unika med denna föreningen är den stora gemensam takterrass med planteringar och loungegrupper på taket av Fabrikshuset. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg, Hamnen och fabriksområdet. Det finns också en del av takterrassen som kan bokas för privat bruk.

Fastigheten ingår i en gemensamhetsanläggning avseende bla garaget som förvaltas av en samfällighetsförening. Garaget har totalt 548 parkeringsplatser. Brf Fabrikshuset del är ca. 18% vilket utgör ca 110 parkeringsplatser.

Föreningens belåning är 11.587 kr per kvm BOA. Årsavgift är 720 kr per kvm BOA.

Föreningensadresser är Stig Lindbergs gata 15, 17A-B, 19A-B, 21 och Wilhelm Kåges gata 96.

 

Interiör

Hall
Stilren hall med avhängningsmöjlighet, grått klinker på golv och spotlights i taket. 

Kök
Stilsäkert vitt och grått kök med släta luckor och lådor. Överskåp med spotlights under. Mörk stenskiva med vitt kakel som stänkskydd. Köket är maskinellt fullutrustat med rostfria maskiner, kyl/frys, diskmaskin med integrerad kökslucka, inbyggd varmluftsugn och mikro samt induktionshäll med spisfläkt över. Generöst med arbetsytor och extra djup på bänkskivan. Plats för stort matbord och tv-hörna. 

Badrum
Badrum med industrikänsla. Vitt helkaklat badrum med grått klinkergolv med golvvärme. Dusch med glasad duschvägg (plats för badkar finns). Wc, handfat på vit kommod med spegel över samt belysning. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Handdukstork.

Etageplan
Vardagsrum/Sovrum
Rymligt vardagsrum med stora takfönster som ger generöst ljusinsläpp på hela våningsplanet. Här finns industridesignad trappa upp till den privata delen av Lanterninhusets takterrassen. Vardagsrum ger möjlighet till den som önskar att dela av för privat sovrum. 

Takterrass
Takterrass med trädäck och insynsskydd.

Övrigt
Genomgående är det ekparkett på golven och vita målade väggar. Vita innerdörrar och vita socklar. Fönsterbänkar av betong. lägenheten har en genomgående känsla av industridesign.

 

Planritningar