bea bild

Om bostaden

En helt magisk lägenhet i Lanterninhuset med ett ljusinsläpp få kan drömma om. Öppen planlösning med en takhöjd som ger en känsla av lyx och design. En trappa leder dig upp till loftet som ger dig fullt av möjligheter att förverkliga dina drömmar, de stora takfönsterna ger en härlig känsla och enormt ljusinsläpp.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • Kontakta mäklaren för mer information om visning.

Fakta

Utgångspris 3 290 000 kr Utgångspris Adress Wilhelm Kåges gata 96, 1tr Område Porslinskvarteren Lägenhetsnummer L-1109
Antal rum 2 rum och kök Månadsavgift 4 432 kr Upplåtelseform Bostadsrätt - Lägenhet Förråd Källarförråd Hiss Ja Byggår 2018
Boarea 80 Kvm Ingår i avgift Värme och kallvatten. Andelstal 0.5035 % Driftkostnad 550 kr, Driftkostnaderna kan komma att förändras. Uppskattad kostnad för uppvärmning av varmvatten och hushållsel enligt ekonomiska planen. Tv/data Internet via fiber indraget i lägenheten. Lägenhetsinnehavaren väljer själv operatör för internet och Kabel-TV och detta betalas separat av lägenhetsinnehavaren.

Beskrivning

Interiör

Hall
Hall med stengolv. Säkerhetsdörr med tittöga. Spotlights i taket. 

kök
Vitt och grått kök med grå luckor och lådor i den nedre delen och vita luckor i den övre delen. Bänkskiva av sten med nedfälld ho med vitt kakel som stänkskydd. Induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, inbyggd mickro i arbetshöjd, diskmaskin med integrerad kökslucka och kombinerad rostfri kyl/frys. Samtliga köksmaskiner är från Cylinda. 

Vardagsrum och matplats
Matplats och vardagsrum ligger i ett öppet samband med fönster längs hela ytterväggen som vätter mot Wilhelm Kåges gata och den kommande Fajans Parken. Ljuset är oslagbart och möjligheterna med denna öppna planlösning är utmärkta. Här finns gott om plats för trevliga middagar, samt mysiga kvällar med vänner och bekanta.    

Sovrum  
Bra sovrum med flertalet fönster och med en hel garderobsvägg. 

Badrum
Rymligt badrum med kakel och klinker i vitt och grått. Vattenfallsdusch med glasad duschvägg. Handfat på vit kommod med spegel över. Wc, kromad handdukstork och golvvärme. Tvättmaskin och torktumlare från Cylinda. 

Loft
Underbart utrymme med flertalet takfönster som ger ett ljusinsläpp som få kan drömma om. Möjlighet till ytterligare ett sovrum eller ett häftigt vardagsrum med rymd och stora valmöjligheter. Ett ypperligt tillfälle att göra denna yta till något utöver den vanliga.

Övrigt
Genomgående är det ekparkett på golven utom i bad och hall där det är klinker eller sten. Vita målade väggar. Vita släta innerdörrar. Det mest unika med denna föreningen är den stora gemensam takterrass med planteringar och loungegrupper på taket av Fabrikshuset. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg, Hamnen och fabriksområdet. 

 

Förening

Brf Fabrikshuset består av två huskroppar, Fabrikshuset och Lanterninhuset. Fabrikshuset är tidigare sanitetsporslinsfabrikens lokaler som totalrenoverats och fått två våningar påbyggda vilket gör att huset idag har sju våningar med 220 lägenheter inklusive ett garageplan.

Lanterninhuset har också det renoverats och består av 30 lägenheter och lokaler i entréplan.

I entréplan finns gemensamt förråd för barnvagnar och cyklar. I källarplan finns en stor tvättstuga med 3 tvättmaskiner varav en för grovtvätt, torktumlare, torkskåp och mangel. De separata förråden till varje lägenhet ligger i källarplanet.

Det mest unika med denna föreningen är den stora gemensam takterrass med planteringar och loungegrupper på taket av Fabrikshuset. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg, Hamnen och fabriksområdet. Det finns också en del av takterrassen som kan bokas för privat bruk.

Fastigheten ingår i en gemensamhetsanläggning avseende bla garaget som förvaltas av en samfällighetsförening. Garaget har totalt 548 parkeringsplatser. Brf Fabrikshuset del är 18% vilket utgör ca 96 parkeringsplatser.

Föreningens belåning är 11.587 kr per kvm BOA. Årsavgift är 720 kr per kvm BOA.

Föreningensadresser är Stig Lindbergs gata 15, 17A-B, 19A-B, 21 och Wilhelm Kåges gata 96.

 

 

Område

Det framväxande bostadsområdet i Porslinskvarteren i Gustavsberg har en charm som inte undgår någon. Här sammanstrålar anrik gemytlighet med modern komfort, i ett område som ligger intill havet såväl som intill vackra strövområden och kulturkvarter. Den mysiga båthamnen, Gustavsbergs centrum, samt rekreationsområden gör vardagarna genuint trevliga här. Här, i en underbart ljus bostad med en balkong i söder och med tillgång till takterrass, blir livet enkelt. Upplev en välplanerad bostad med härliga ljusinsläpp genom de stora fönstren, extra takhöjden, och ett centralt läge i området i det anrika Fabrikshuset. 

Med mera
Föreningen har en stor och påkostad takterrass med en allmänn del och en del som går att boka privat. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg och hamnområdet. Huset ligger också nära  Blå Blomparken som är under uppförande och som kommer bli områdets lugna oas och rekreationsplats. På promenadavstånd finns Gustavsbergs hamn med båtplatser och i området finns affärer, förskolor och skolor, vårdcentral och kommunikation i form av bussar mot bland annat Stockholm. I Gustavsberg och Porslinskvarteren osar det av kultur - Sveriges enda porslinsfabrik tillsammans med muséum, konsthallar och ateljéer finns här. Även natur och aktivitet har sin givna plats; rekreation i skog och längs hav, sjö- och båtliv, golf och tennis finns här, för att vara nämna några möjliga aktiviteter. Storstaden Stockholm är inte långt bort den heller, både bil och effektiva kommunikationer gör att det aldrig är långt att ta sig till City.

 

Planritningar