6N2A3049-HDR

Om bostaden

Denna unika och charmiga lägenhet (stadsradhus) med betongvalv, synliga järnbalkar och egen uteplats i söder ligger mitt i Gustavsbergs Porslinskvarter. Lägenheten är 3 rok men kan också bli 4 rok. Den extra takhöjden gör bostaden rymlig och ljus. Bostaden ligger öppet mellan en park och ett torg med promenadstråk ner mot hamnområdet där det bla finns restauranger, minigolf, gästhamn och möjlighet till båtplats mm. Allt detta ca: 25 min från Slussen med direktbuss.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • Kontakta ansvarig mäklare för visning

Fakta

Utgångspris 3 795 000 kr eller bud Adress Wilhelm Kåges gata 96, nb Område Porslinskvarteren Lägenhetsnummer L1009
Antal rum 3 rum och kök Månadsavgift 6005 kr Upplåtelseform Bostadsrätt - Lägenhet Förråd Källarförråd Hiss Ja, Hiss till garage, källarförråd, tvättstuga och takterrass. Byggår 2018, Huset är äldre och ombyggt.
Boyta 86 kvm Ingår i avgift Värme och kallvatten. Andelstal 0.5144 % Driftkostnad 1349 kr, varav hushållsel 230 kr/mån, varmvatten 400 kr/mån, bredband och tv 350 kr/mån. Hemförsäkring med bostadsrättstillägg 369 kr/mån. Driftskostnaden kan komma att förändras beroende på antal personer i hushållet. Tv/data TV via internet som bostadsrättsinnehavaren tecknar och bekostar.

Beskrivning

Område

Det framväxande bostadsområdet i Porslinskvarteren i Gustavsberg har en charm som inte undgår någon. Här sammanstrålar anrik gemytlighet med modern komfort, i ett område som ligger intill havet såväl som intill vackra strövområden och kulturkvarter. Den mysiga båthamnen, Gustavsbergs centrum, samt rekreationsområden gör vardagarna genuint trevlig. Här, i en unik 3:a med industridesign och egen uteplats av karaktär stadsradhus bor man mitt i Porslinskvarteren i det kända Lanterninhuset med promenad avstånd till det mesta som hör vardagen till.

Med mera
Föreningen har en stor och påkostad takterrass med en allmän del och en del som går att boka privat. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg och hamnområdet. Huset ligger också nära Blå Blomparken som är områdets rekreationsplats med en stor lekplats. På promenadavstånd finns Gustavsbergs hamn med båtplatser och i området finns affärer, förskolor och skolor, vårdcentral och kommunikation i form av bussar mot bland annat Stockholm. I Gustavsberg och Porslinskvarteren osar det av kultur - Sveriges enda porslinsfabrik tillsammans med muséum, konsthallar och ateljéer finns här. Även natur och aktivitet har sin givna plats; rekreation i skog och längs hav, sjö- och båtliv, golf och tennis finns här, för att bara nämna några möjliga aktiviteter. Ej att förglömma Kvarnsjön med sina släta badklippor sommartid, skridsko och skidåkning vintertid bara 10 minuter bort. Storstaden Stockholm är inte långt bort den heller, både bil och effektiva kommunikationer gör att det aldrig är långt att ta sig till City.

 

Föreningen

Brf Fabrikshuset består av två huskroppar, Fabrikshuset och Lanterninhuset. Fabrikshuset är tidigare sanitetsporslinsfabrikens lokaler som totalrenoverats och fått två våningar påbyggda vilket gör att huset idag har sju våningar med 220 lägenheter inklusive ett garageplan.

Lanterninhuset har också det renoverats och består av 30 lägenheter och lokaler i entréplan.

I entréplan finns gemensamt förråd för barnvagnar och cyklar. I källarplan finns en stor tvättstuga med 3 tvättmaskiner varav en för grovtvätt, torktumlare, torkskåp och mangel. De separata förråden till varje lägenhet ligger i källarplanet.

Det mest unika med denna föreningen är den stora gemensam takterrass med planteringar och loungegrupper på taket av Fabrikshuset. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg, Hamnen och fabriksområdet. Det finns också en del av takterrassen som kan bokas för privat bruk.

Fastigheten ingår i en gemensamhetsanläggning avseende bla garaget som förvaltas av en samfällighetsförening. Garaget har totalt 548 parkeringsplatser. Brf Fabrikshuset del är 18% vilket utgör ca 96 parkeringsplatser.

Föreningens belåning är 11.587 kr per kvm BOA. Årsavgift är 720 kr per kvm BOA.

Föreningensadresser är Stig Lindbergs gata 15, 17A-B, 19A-B, 21 och Wilhelm Kåges gata 96.

 

 

Interiör

Hall
Hall med klinker på golvet och spotlights i taket. Fem garderober i rad. Säkerhetsdörr med tittöga.

Kök
Vitt och grått kök med mörk stenskiva. Släta vita luckor över arbetsbänk och grå lådor/luckor under arbetsbänk. Vitt kakel som stänkskydd. Köket är maskinellt fullutrustat med rostfria maskiner, kyl och frys, diskmaskin med integrerad kökslucka, inbyggd varmluftsugn och inbyggd mikro i arbetshöjd samt induktionshäll med spisfläkt över. Generöst med arbetsytor och förvaring samt spotlights i taket.

Vardagsrum
Vardagsrum och kök ligger i ett öppet samband i ett stort nästan fyrkantigt rum med synliga järnbalkar, betongbjälkar och stora fönsterpartier med utgång till park och uteplats. Takhöjd upp till 2,85 m som ger en härlig rymd.

Sovrum (master bedroom)
Sovrum med stora fönster extra högt i tak med synliga järnbalkar och betongvalv. I hallen in till sovrummen är det en garderobsrad med sex garderober.

Sovrum
Stort härligt sovrum med stora fönster i två väderstreck. Detta rum skulle också kunna bli ett stort vardagsrum om separat kök önskas. Rummet är också möjligt att dela av till två rum. Enklare utgång till uteplats. 

Badrum
Vitt helkaklat badrum med grått klinkergolv med golvvärme. Dusch med glasad duschvägg (plats för badkar finns). Wc, handfat på vit kommod med spegel över samt belysning. Tvättmaskin och torktumlare samt handdukstork.

Övrigt
Genomgående är det ekparkett på golven och vita målade väggar. Vita innerdörrar och vita socklar. Fönsterbänkar av betong. Ca 2.85 meter i takhöjd. 

 

Planritningar