Tomt för lek och stoj

Om bostaden

I Gustavsbergs kulturkvarter, på den charmiga Åsvägen ligger denna bruksvilla som uppfördes i början av 1900-talet. Den är nu varsamt och smakfullt renoverad med det mesta man kan önska sig. Dessutom ligger den på en tomt med ett högt soligt läge med utsikt över takåsarna.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • Kontakta mäklaren för mer information om visning.

Fakta

Utgångspris 6 375 000 kr eller bud Adress Åsvägen 9 Område Tallåsen Fastighetsbeteckning ÖSBY 1:247 Byggnadstyp 1 1/2 plansvilla med källare
Antal rum 4 Upplåtelseform Friköpt - Småhus Uppvärmning Bergvärme 2013 Tomtarea 858 Kvm Byggår 1911-1917 Kommun Värmdö
Boarea 91 Kvm Biarea 20 Kvm Driftkostnader 3003 kr, Enligt säljarens uppgifter, Vägförening 900 kr/år tillkommer. Under övrigt ligger bredband/tv från telia.

Beskrivning

Område

Värmdö är en snabbt växande kommun, här har man både den fantastiska skärgården och dess vackra natur på nära håll samtidigt som man har närheten till storstadens puls. Gustavsberg och Värmdö står också för unik kulturhistoria i form av den anrika Porslinsfabriken som givetvis har satt sin pregel på Gustavsberg och speciellt just på Tallåsen. Där Porslinsfabriken från 1911 till 1917 byggde dessa bruksvillor till de anställda som hade flest barn. Med dess centrala läge kan man enkelt sommartid promenera till Kvarnsjön för ett dopp eller till nybyggda Porslinskvarteren och hamnområdet med möjlighet till allt från att äta middag på någon av krogarna eller spela minigolf i den nya gästhamnen. Eller varför inte besöka Porslinsfabriken som forfarande tillverkar porslin med de populära mönstren efter bl.a Wilhelm Kåge. Detta är bara en liten del av vad Gustavsberg har att bjuda!

Gustavsbergs centrum nås genom en kort promenad och där finns all närservice representerad i form av matbutik, banker, apotek, restauranger, tandvård mm. I Centrum finns även möjligheter till alla former av sportverksamhet som t ex gym, tennis och simhall. I hamnområdet finner du också den nya fina vårdcentralen, caffeér, resturanger, porslinsbutiker mm. Skolor och förskolor ligger också de i närområdet. Busshållplatsen ligger ca 200 m från Åsgatan, hållplatsen är Villagatan och därifrån går direktbuss (474) till Slussen som tar ca 25 min. Den går var tionde minut och i rusningstrafik oftare. Vad mer kan önskas?

 

Övrigt

En stor härlig villatomt med gott om utrymme för gemenskap och lek. Grusad infart med plats för flera bilar. Uppvuxen trädgård med häckar, bersåer och odling för den som vill. Här finns också ett stort trädäck med ett perfekt solläge och underbar vy över kulturkvarteren för härliga grillkvällar i glada vänners lag. 

 

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning Värmdö GUSTAVSBERG GA:2
fnr_010449175

Servitut
Ledningsrätt vatten och avlopp, Last
0120-92/57 - 1

 

 

Byggnadsbeskrivning

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 795 000 kr. Mark, värde: 2 176 000 kr. Summavärde: 2 971 000 kr

Taxeringsår: 2018. Byggår: 1929. Värdeår: 1929

 

Interiör

Hall
Entré genom det charmiga burspråket med fönster. Här möts du av den ljusa och rymliga hallen. Som hela nedre plan, är väggarna målade vita, vitlaserat trägolv och trappan till övre plan är givetvis också den vitlaserad.

Dusch/tvätt
Duschrum med vitt blankt kakel på väggarna och svart matt klinker på golvet. Handfat med spegel över, wc, dusch med glasad betongvägg och glasad dörr. Arbetsbänk av trä med tvättmaskin och torktumlare under.

Kök
Köket går smakfullt i vitt, svart och rostfritt. Vita köksluckor med speglar, vitt avlångt kakel med fasad kant som stänkskydd över den stora rostfria hon och arbetsbänkarna som är av sten. Köket är ett arbetskök som mynnar ut i en plats för frukostbord, här är också utgång till den stora terrassen med ett perfekt solläge. Hög maskinell standard med en stor exclusiv gasolspis med ugn och snygg rostfri spisfläkt över, diskmaskin, kyl och frys. 

Matplats
Från köket kommer du vidare in i sällskapsdelen med matsal. Här finns plats för ett stort bord om så skulle önskas. Här finns även plats för läshörna. 

Vardagsrum
Vardagsrummet ligger mellan hallen och matsalen.  Vardagsrummet har en fin kamin i telgsten för mysiga vinterkvällar. Entréplan är byggt så det finns möjlighet att gå runt.

Övre plan

Möblerbar hall/allrum
Detta utrymme används idag som master bedroom. Från detta rum är det en underbar utsikt över takåsarna.

Sovrum 
Detta barnrum har ett charmigt snedtak, vita målade väggar och vitlaserat trägolv. 

Sovrum 
Detta barnrum har också ett charmigt snedtak, ljusblå målade väggar och vitlaserat trägolv. Båda rummen är ungefär lika stora.

Övrigt
Huset är generellt smakfullt och varsamt renoverat. Genomgående målade väggar, vitlaserade trägolv och vita släta innerdörrar. Samtliga maskiner i huset byttes vid renoveringen 2011.

 

Planritningar