12

Om bostaden

VILLA SOLHEM. Parhus med strålande sjöutsikt över Farstaviken och Fabriksområdet. Högt och soligt läge med egen båtplats och garage. Var med från start och utforma din drömbostad!

Ansvarig mäklare

Visningar

  • Kontakta mäklaren för möte på plats och mer information.

Fakta

Utgångspris 18 600 000 kr Utgångspris Adress Gamla Skärgårdsvägen 2 B Område Gustavsberg Fastighetsbeteckning ÖSTRA EKEDAL 1:117 Byggnadstyp 2 plans parhus
Antal rum 5 rum och kök Upplåtelseform Friköpt - Småhus Uppvärmning Bergvärme. Energisnålt FTX-system med återvinning. Byggår 2022, färdigställs under 2023 Kommun Värmdö
Boyta + Biyta 131 kvm + 17 kvm Driftkostnader 4090 kr, per månad. Ingår hushållsel o uppvärmning 24000 kr/år, vatten/avlopp 6500 kr/år, renhållning 3240 kr/år, 3000 kr/år samfällighetsavgift, 6000 kr/år villa/hemförsäkring samt bredband 5988 kr/år. Driftskostnaderna är uppskattade. Tv/data Fiber

Beskrivning

VILLA SOLHEM
Här byggs det två parhus med fyra bostäder i två plan. Det underbara sjöläget centralt i Gustavsberg vid Farstaviken gör husen unika. Husen kommer ha en strålande sjöutsikt över Farstaviken och Gustavsbergs Fabriksområde. Till husen hör varmbonat garage, p-plats vid garaget och tillgång till egen båtplats vid den privata nybyggda bryggan nedanför husen och som är bara för dessa fyra bostäder.

För den som är med från start kommer det finnas stor möjlighet att vara med och påverka den flexibla planlösningen och materialval. Allt för att huset ska bli din nya drömbostad. 

 

Interiör

Entréplan
Hall
Välkomnande hall med klinker på golvet och plats för ytterkläder i garderobsrad. Klädkammare/förråd under trappa. Trappa till övre plan är vit med vita steg. Ytterdörr med kodlås.

Duschrum/gäst-wc
Dusch med glasad duschvägg. Wc, handfat på kommod med spegel över. Klinker på golvet och kaklade väggar samt fönster.

Tvättstuga
Tvättstuga med groventré. Tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk med tvättho och överskåp. Installation av bergvärme. Klinker på golvet och målade väggar. Ytterdörr med kodlås. 

Kök/matplats
Kök, matplats och vardagsrum i ett öppet samband. U-format kök med full maskinell utrustning. Kök från Vedum och köksmaskiner från Siemens. Induktionshäll med spisfläkt, inbyggd varmluftsugn och micro. Integrerad diskmaskin och kyl samt frys. Bänkskiva av sten med nedfälld ho och spishäll med köksfläkt. Matplats för åtta personer. 

Vardagsrum
Vardagsrum med strålande sjöutsikt över Farstaviken. Glasade skjutdörrar ut till den stora terrassen. Generös plats för soffgrupp. Braskamin.

Övre plan
Allrum
Med plats för soffgrupp och tv. Utgång till balkong med vy mot Farstaviken.

Master bedroom
Sovrum med strålande sjöutsikt från det stora fönsterpartiet. Utgång till balkong i söder. Generös klädkammare med fönster.

Sovrum
Sovrum med plats för säng, skrivbord och garderob.

Sovrum
Sovrum med plats för säng, skrivbord och garderob.

Badrum
Badrum med badkar, dubbla handfat på kommod med spegel över, skåp, handdukstork och wc. Kaklade väggar och klinker på golvet. 

Övrigt
Målade väggar, vita släta innerdörrar, oljade vitlaserade ekgolv och vit trappa med vita steg. Genomgående golvvärme i hela huset. Kök från Vedum i grågrönt, kakel och bänkskivor av sten med nedfälld ho. Fönsterbänkar av sten. Vita släta innertak med 2,40m i takhöjd. 

 

Byggnad

Varmbonat garage med gjuten isolerad grund om ca 17 kvm med elport med fjärrstyrning. Laddbox för elbil och elcykel. Ytterligare en p-plats vid huset.

 

Område

Gustavsbergs närområde
Med skärgården runt ena hörnet, och Stockholm stad runt det andra så är Gustavsberg verkligen det bästa av två världar. Gustavsberg är känt för sin porslinsfabrik och är en plats rik på historia. Men det är också en kommun under utveckling.

Vid Farstavikens strand, längs gångvägen in mot Gustavsbergs centrum ligger Villa Strandvik som är ett kulturminne från Fabrikens glansdagar. Fastigheten är renoverad och är idag ett bostadshus med tre större lägenheter. På båda sidor om Strandvik är det byggt flerfamiljshus med karaktär av de gamla husen i närområdet i modern tappning. På andra sidan Farstaviken ligger Gustavsbergs hamn med sitt ursprung från 1800-talets bruksmiljö. I Porslinskvarteren har under de senaste åren skett en stor utveckling från fabriksområde till bostadsområde. Här samsas fräscht renoverade industrihistoriska och k-märkta byggnader med modern arkitektur. I området finns idag butiker, restauranger och caféer m m. Kattholmen är idag ombyggd med gästhamn och sjösättningsramp, restauranger, uthyrning av båtar och minigolfbana.

Stig Lindberg, Lisa Larsson, Wilhelm Kåge m fl är konstnärer som satt sin prägel på Gustavsbergs hamn. Här finns massor med konstnärsateljéer, keramikstudios och porslinsmuseum. På promenadavstånd ligger Artipelag med konstutställningar, restaurang, event, ångbåtsbrygga och egen gästhamn.

Närheten till havet och naturen ger stora möjligheter till sport och fritid. Bakom Östra Ekedal och några minuter bort finns belyst motionsspår som vintertid har skidspår. I samma skogsområde ligger också Nacka Golfbana med promenadstråk till Velamsunds gård. Som bjuder på bad, hästridning och restaurang Långa raden. I Gustavsbergs centrum finns hockeyrink, bandyplan, tennishall och badhall med äventyrsbad mm. I hamnområdet är det gym och padelhall.

Gustavsberg har flera olika skolor och förskolor att välja mellan, både privata och kommunala. Närmaste förskola Östra Ekedal, skola är Östra Ekedalskolan från 6-års till klass 5 och högstadieskola är Farstavikens skola.

Gustavsberg ligger nära men avskilt ca 25 minuter från Slussen. Kollektivtrafiken har utökats de sista åren med bussar till Slussen, Centralen, Sickla och givetvis vidare ut på Värmdö.

 

Övrigt

Samfällighet
En mindre samfällighet för gemensam infart till varje fastighet med väg och belysning samt p-platser för gäster är under bildande. Uppställningsplats för sopkärl och gemensam plats för brevlådor är planerad. 

Försäljning
Idag finns det möjlighet att lämna intresseanmälan/boka hus. Kontakta mäklare för mer information. 

Bokning under en vecka görs mot uppvisande av lånelöfte gällande projektet och efter det erläggs en bokningsavgift på 50.000 kr. Som är en första delbetalning av fastigheten.

Köpekontrakt för fastigheten skrivs samtidigt som entreprenadkontrakt tecknas och 10% av köpeskillingen erläggs minus tidigare inbetald bokningsavgift.

Projekteringsändringar/tillval ger möjlighet att ändra planlösning, el, VVS och materialval enligt projektets tidplan med stopptider för beställning. Genomgång görs tillsammans med projektets arkitekt under tre möten som också lämnar kostnadsförslag och sedan gör de beställningar som beställs. 25% av tillvalkostnaden erläggs vid undertecknad beställning och resterande 75% erläggs vid tillträdet av fastigheten. Det samma gäller materialval/tillval.

Nyproducerade villor är befriade från fastighetsskatt i 15 år.