stiglindbs17a-26

Om bostaden

Denna charmiga lägenhet på 84 kvm med en industriell arkitektur ligger i fabrikshuset. Vardagsrum och kök i öppen planlösning med härlig rymd och fina ljusinsläpp. Balkong med sol större delen av dagen, ett boende som måste ses på plats. Smakfulla materialval ger en härlig känsla av lyx. Lägenheten har dessutom ett loft med en golvyta om ca 17 kvm med en takhöjd på ca 1 m. Föreningen har en gemensam takterrass med en fantastisk utsikt.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • Kontakta mäklaren för mer information om visning.

Fakta

Utgångspris 3 295 000 kr Utgångspris Adress Stig Lindbergs Gata 17A, 2tr Område Porslinskvarteren Lägenhetsnummer E -1201
Antal rum 3 rum och kök Månadsavgift 4 795 kr Upplåtelseform Bostadsrätt - Lägenhet Förråd Källarförråd Hiss Ja Byggår 1930, Ombyggnad 2014-2019
Boyta 84 kvm Ingår i avgift Värme och kallvatten. Andelstal 0.54470 % Driftkostnad 600 kr, varav hushållsel 300 kr/mån, varmvatten 300 kr/mån, Driften kan komma att förändras beroende på antal pers i hushållet och förbrukning. Kostnad för försäkring, bredband och tv tillkommer. Tv/data Internet via fiber indraget i lägenheten. Lägenhetsinnehavaren väljer själv operatör för internet och Kabel-TV och detta betalas separat av lägenhetsinnehavaren.

Beskrivning

Interiör

Hall
Hall med klinkergolv, säkerhetsdörr. Garderober, spotlights i taket och tapet på hallvägg.

Kök
Vitt och grått kök med grå luckor och lådor i den nedre delen och vita luckor i den övre delen. Bänkskiva av sten med nedfälld ho med vitt kakel som stänkskydd. Induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn i arbetshöjd, diskmaskin med integrerad kökslucka och kombinerad rostfri kyl/frys. Spotlights i tak över kök.

Vardagsrum och matplats
Matplats och vardagsrum ligger i ett öppet samband. Ljuset är oslagbart och möjligheterna med denna öppna planlösning ger en härlig känsla. Här finns gott om plats för trevliga middagar samt mysiga kvällar med vänner och bekanta. Generös takhöjd om ca 3,30m.

Master Bedroom
Stort och bra sovrum, även här med en härlig rymd och takhöjd, garderobsvägg, plats för kontorshörna eller ytterligare förvaring. Spotlights under loft delen.

Sovrum  
Bra mindre sovrum med härlig takhöjd, plats för skrivbord eller sminkbord, två garderober.

Badrum
Rymligt badrum med kakel och klinker i vitt och grått. Vattenfallsdusch med glasad duschvägg. Handfat på vit kommod med spegel över. Wc, kromad handdukstork och golvvärme. Tvättmaskin och torktumlare. Spotlights i tak.

Loft
Möjlighet att använda till extra sovutrymme, eller ett ypperligt tillfälle att göra denna yta till något utöver den vanliga. Bra att kunna utnyttja till extra förvaring. Biyta på loftet ca 17 kvm. Höjd på loft ca 1m.

Balkong
Sol större delen av dagen i rakt söderläge, plats för mindre bord.

Övrigt
Genomgående är det ekparkett på golven utom i badrum och hall där det är klinkergolv. Vita målade väggar. Vita släta innerdörrar. Fönsterbrädorna är i betong. Det mest unika med denna föreningen är den stora gemensamma takterrassen med planteringar och lounge grupper på taket av Fabrikshuset. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg, Hamnen och fabriksområdet. 

 

Föreningen

Brf Fabrikshuset består av två huskroppar, Fabrikshuset och Lanterninhuset. Fabrikshuset är tidigare sanitetsporslinsfabrikens lokaler som totalrenoverats och fått två våningar påbyggda vilket gör att huset idag har sju våningar med 220 lägenheter inklusive ett garageplan. Lanterninhuset har också det renoverats och består av 30 lägenheter och 4st lokaler i entréplan.I entréplan finns gemensamt förråd för barnvagnar och cyklar. I källarplan finns en stor tvättstuga med 3 tvättmaskiner varav en för grovtvätt, torktumlare, torkskåp och mangel. De separata förråden till varje lägenhet ligger i källarplanet. Det mest unika med denna föreningen är den stora gemensam takterrass med planteringar och loungegrupper på taket av Fabrikshuset. Härifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg, Hamnen och fabriksområdet. Det finns också en del av takterrassen som kan bokas för privat bruk.

Fastigheten ingår i en gemensamhetsanläggning avseende bla garaget som förvaltas av en samfällighetsförening. Garaget har totalt 548 parkeringsplatser. Brf Fabrikshuset del är 18% vilket utgör ca 96 parkeringsplatser. Kostnad för garage 955kr/mån, kö förekommer i föreningen. för tillfället finns det platser i garaget att hyra medans man står i föreningens kö. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 3,5% av PBB 2020, den betalas av köparen. Pantsättningavgift tas ut med 1,5% av PBB 2020 per pantbrev, denna betalas av pantsättaren. 

 

 

 

Område

Det framväxande bostadsområdet i Porslinskvarteren i Gustavsberg har en charm som inte undgår någon. Här sammanstrålar anrik gemytlighet med modern komfort, i ett område som ligger intill havet såväl som intill vackra strövområden och kulturkvarter. Den mysiga båthamnen, Gustavsbergs centrum, samt rekreationsområden gör vardagarna genuint trevliga här. Här, i en underbart ljus bostad med en balkong i söder och med tillgång till takterrass, blir livet enkelt. Upplev en välplanerad bostad med härliga ljusinsläpp, extra takhöjden, och ett centralt läge i området i det anrika Fabrikshuset.

Föreningen har en stor och påkostad takterrass med en allmän del och en del som går att boka privat. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg och hamnområdet. Huset ligger också nära Blå Blomparken som är under uppförande och som kommer bli områdets lugna oas och rekreationsplats. På promenadavstånd finns Gustavsbergs hamn med båtplatser och i området finns affärer, apotek, gym, café, förskolor och skolor, vårdcentral och kommunikation i form av bussar mot bland annat Stockholm eller längre ut mot Värmdö och skärgården. I Gustavsberg och Porslinskvarteren osar det av kultur - Sveriges enda porslinsfabrik tillsammans med museum, konsthallar och ateljéer finns här. Även natur och aktivitet har sin givna plats; rekreation i skog och längs hav, sjö- och båtliv, golf och tennis finns här, för att vara nämna några möjliga aktiviteter. Storstaden Stockholm är inte långt bort den heller, både bil och effektiva kommunikationer gör att det aldrig är långt att ta sig till City. Bussen till slussen tar ca 20-25 min. I närheten ligger även Plantagen, Biltema, Citygross, Coop, Nordic Wellnes gym. 10 minuters promenad bort ligger Ekvallens idrottsplats där det finns ishall, uterink, badhus, gym, tennishall och stor bandy/fotbollsplan.

 

Planritningar