tw5 f cam2

Om bostaden

VILLA SOLHEM. Två nyproducerade parhus kommer byggas med strålande sjöutsikt över Farstaviken och Fabriksområdet. Högt och soligt läge med egen båtplats vid privat brygga och garage vid huset. Var med från start och utforma din drömbostad!

Ansvarig mäklare

Visningar

  • Visning och informationsmöte bokas med mäklare.

Fakta

Utgångspris 15 900 000 kr Utgångspris Adress Gamla Skärgårdsvägen 2 (lotten D) Område Gustavsberg Fastighetsbeteckning ÖSTRA EKEDAL 1:117 Byggnadstyp 2 plans parhus
Antal rum 5 rum och kök Upplåtelseform Friköpt - Småhus Uppvärmning Bergvärme. Energisnålt FTX-system med återvinning. Genomgående golvvärme. Tomtarea 519 Kvm Byggår 2023-2024, färdigställs under våren 2024 Kommun Värmdö
Boyta + Biyta 130 kvm + 17 kvm Driftkostnader 3607 kr, per månad. Ingår hushållsel 4000 kr/år, uppvärmning 10800 kr/år, vatten/avlopp 6500 kr/år,, sotning 750 kr/år, samfällighet 6000 kr/år, renhållning 3240 kr/år, 6000 kr/år villa/hemförsäkring samt bredband 5988 kr/år. Driftskostnaden är uppskattad. Tv/data Telia öppen fiber Övriga Byggnader Garage

Beskrivning

Villa Solhem

Här byggs det två parhus med fyra bostäder i två plan. Det underbara sjöläget centralt i Gustavsberg vid Farstaviken gör husen unika. Husen kommer ha en strålande sjöutsikt över Farstaviken och Fabriksområdet. Till husen hör varmbonat garage med laddare för elbil/elcykel, p-plats och tillgång till båtplats med möjlighet att ha större båt med segelbåtsdjup vid den privata bryggan nedanför husen. Bryggan är för dessa fyra bostäder och ett parhus/två bostäder vid Strandviks backe. 

För den som är med från start kommer det finnas stora möjligheter att påverka den flexibla planlösningen och materialval. Detta för att huset ska bli din nya drömbostad. 

 

Interiör

Inspiration till valda material och färger har tagits från husens omgivningar. Detta för att få en röd tråd genom hela bostaden både in- och utvändigt. Inredningen har i standardutförande tema ”ljus” med vitvaror från Siemens, sten/kakel från Kakelspecialisten och kök, stommar, garderober från Vedum. Tema ”mörk” finns också möjlighet att välja utan extra kostnad. För den som önskar ha ett eget tema så finns givetvis den möjligheten. 

Entréplan

Hall
Välkomnande hall med klinker på golvet och plats för ytterkläder i garderober. Klädkammare/förråd under trappa. Huset är utrustat med larm och ytterdörren har kodlås. 

Dusch
Dusch med glasade duschväggar. Vägghängd wc, handfat på kommod med rund spegel över. Klinker på golvet och kaklade väggar samt fönster. 

Tvättstuga/groventré
Rymlig tvättstuga med groventré. Tvättmaskin och torktumlare. Arbetsbänk, tvättho med fönster över och överskåp. Installation för bergvärme och FTX. Klinker på golvet och målade väggar. Ytterdörr med kodlås.

Kök/matplats
Kök, matplats och vardagsrum i ett öppet samband. U-format kök med full maskinell utrustning med Siemens köksmaskiner. Induktionshäll med spisfläkt över, inbyggd varmluftsugn och micro. Integrerad diskmaskin, vinkyl, kyl och frys. Bänkskivor av sten med nedfälld ho. Matplats för åtta personer. 

Vardagsrum
Vardagsrum med strålande sjöutsikt över Farstaviken. Glasade skjutdörrar ut till den stora terrassen. Generös plats för soffgrupp. Braskamin.

Övre plan
Allrum
Med plats för soffgrupp och tv. Utgång till balkong med vy över

Farstaviken.

Master bedroom
Sovrum med strålande sjöutsikt från det stora fönsterpartiet. Utgång till balkong i söder. Generös klädkammare med fönster.

Sovrum
Sovrum med plats för säng, skrivbord och garderob.

Sovrum
Sovrum med plats för säng, skrivbord och garderob.

Badrum
Badrum med badkar, dubbla handfat på kommod med rund spegel över, skåp, handdukstork och vägghängd wc. Kaklade väggar och klinker på golvet. 

Övrigt
Målade väggar, vita släta innerdörrar och vitlaserade ekgolv. Genomgående golvvärme i hela huset. Kök från Vedum i grågrönt, kakel och bänkskivor av sten med nedfälld ho. Fönsterbänkar av sten. Vita släta innertak med 2,40 m i takhöjd. Se vidare teknisk beskrivning och rumsbeskrivning. 

 

Område

Gustavsbergs närområde
Med skärgården runt ena hörnet, och Stockholm stad runt det andra så är Gustavsberg verkligen det bästa av två världar. Gustavsberg är känt för sin porslinsfabrik och är en plats rik på historia. Men det är också en kommun under utveckling.

Vid Farstavikens strand, längs gångvägen in mot Gustavsbergs centrum ligger Villa Strandvik som är ett kulturminne från Fabrikens glansdagar. Fastigheten är renoverad och är idag ett bostadshus med tre större lägenheter. På båda sidor om Strandvik är det byggt flerfamiljshus med karaktär av de gamla husen i närområdet i modern tappning. På andra sidan Farstaviken ligger Gustavsbergs hamn med sitt ursprung från 1800-talets bruksmiljö. I Porslinskvarteren har under de senaste åren skett en stor utveckling från fabriksområde till bostadsområde. Här samsas fräscht renoverade industrihistoriska och k-märkta byggnader med modern arkitektur. I området finns idag butiker, restauranger och caféer m m. Kattholmen är idag ombyggd med gästhamn och sjösättningsramp, restauranger, uthyrning av båtar och minigolfbana.

Stig Lindberg, Lisa Larsson, Wilhelm Kåge m fl är konstnärer som satt sin prägel på Gustavsbergs hamn. Här finns massor med konstnärsateljéer, keramikstudios och porslinsmuseum. På promenadavstånd ligger Artipelag med konstutställningar, restaurang, event, ångbåtsbrygga och egen gästhamn.

Närheten till havet och naturen ger stora möjligheter till sport och fritid. Bakom Östra Ekedal och några minuter bort finns belyst motionsspår som vintertid har skidspår. I samma skogsområde ligger också Nacka Golfbana med promenadstråk till Velamsunds gård. Där bjuds på bad, hästridning och restaurang Långa raden. I Gustavsbergs centrum finns hockeyrink, bandyplan, tennishall och badhall med äventyrsbad mm. I hamnområdet är det gym och padelhall.

Gustavsberg har flera olika skolor och förskolor att välja mellan, både privata och kommunala. Närmaste förskola Östra Ekedal, skola är Östra Ekedalskolan från 6-års till klass 5 och högstadieskola är Farstavikens skola.

Gustavsberg ligger nära men avskilt ca 25 minuter från Slussen. Kollektivtrafiken har utökats de sista åren med bussar till Slussen, Centralen, Sickla och givetvis vidare ut på Värmdö.

 

Brygga/bastu

Nedanför Solhem invid Farstaviken planeras en brygganläggning med en båtplats per fastighet för Solhem och Strandviks Backe, platserna är för större båt med segelbåtsdjup. Totalt 6 st båtplatser varav en gästplats.

Vid bryggan kommer det finnas en bastuflotte avsedd för de boende på fastigheterna Solhem och Strandviks Backe. Bryggan skyddas av gallergrind med kodlås. 

 

Garage

Varmbonat garage 17 kvm, takhöjd 2,60m med gjuten isolerad grund. Fjärrstyrd garageport (extra hög 2,30m). Ladd-box för elbil och elcykel. Ytterligare en p-plats vid huset. Se vidare ritning och teknisk beskrivning.

 

Teknisk beskrivning

Både husets inner- och ytterväggar är av Ytong och mellanbjälklag i betong. Taket är en träkonstruktion som till hälften är täckt av plåt och Sedum. Den del som är belagd av plåt kan med fördel kläs med solceller (tillval). Detta gör huset ännu mer energieffektivt tillsammans med bergvärme och FTX-system.

Detta är lågenergihus som uppfyller kraven för att kunna erhålla gröna lån ( se vidare information från SEB). Värmeförlusttalet ska vara lägre än 5 W/m2 Atemp för en byggnad om max 150 m2.

 

 

Ljus, ljud, larm, data

I standardutförande finns via samarbete med Eliot Universe egenägt larmsystem med app som man kan koppla till antingen larmcentral eller hantera som man själv vill. Inga månadskostnader utan varje bostad har sin egen anläggning, i standard har vi 1st manöverpanel, 1st centralapparat, 1st larmsändare, 3st magnetkontakter (altandörr och entrédörr), 3st rörelsedetektorer, 2st rökdetektorer, 1st siren inne. Samtliga dörrar till bostäderna, inkl bakdörr till garage, har Yale Doorman lås vilket medför att kod eller brickor fungerar till upplåsning.

Vidare följer det också med ljud i två rum kopplat mot ett Sonos-system vilket kan byggas vidare efter önskemål. 

Belysning är förberett med Plejd-gateway samt Plejd i två rum vilket gör att man kan styra belysning via antingen knapp på väggen eller app, det går också att tända och släcka när man inte är hemma, så är man bortrest kan en varierande belysning bidra till säkerhet. Eftersom en gateway är på plats kan även detta byggas ut efter önskemål. 

Även fuktvakt under diskmaskin/diskbänksskåp installeras som standard. 

Som tillval, för den som önskar att skräddarsy hemmet ytterligare bokas ett möte med Eliot Universe. Då ges möjlighet till styrning av värme, nätverk, larm, skalskydd, musik, ljus mm baserat på just ert val. Då har man dessutom en egen app som hanterar samtliga enheter i ett gränssnitt.

 

Bokning/Kontraktsskrivning

Bokning under en vecka görs mot uppvisande av lånelöfte gällande projektet. För fortsatt bokning erläggs en bokningsavgift om 50.000 kr. Vid uppsägning av bokat och betalt bokningsavtal återbetalas 43 000 kr och 7 000 kr tas ut i en administrativ kostnad. Bokningsavgiften är en första delbetalning av fastigheten. 

När tre av de fyra bostäderna är bokade startar byggnationen av de fyra parhusen och byggtiden är beräknad till 8 månader. Köpekontrakt för fastigheten skrivs vid byggstart och 10% av köpeskillingen erläggs i samband med kontraktsskrivning minus tidigare inbetald bokningsavgift. Resterande 90% erläggs vid tillträdet av fastigheten. Fastigheten tillträds vid överenskommet inflyttningsdatum och efter färdigställandeintyg är utfärdat.

1,5% av köpeskillingen erläggs i lagfartskostnad vid tillträdet av bostaden denna kostnad betalas normalt av köparen men här ingår kostnaden för lagfart i priset för fastigheten och betalas av säljaren. Eventuella pantbrev 2% på summan av de lån som kommer att belasta fastigheten betalas av köparen.  

Projekteringsändringar/tillval ger möjlighet att ändra planlösning, el, VVS och materialval enligt projektets tidplan med stopptider för beställning. (Bifogas) Genomgång görs tillsammans med projektets byggledare som också lämnar kostnadsförslag. 25% av projekterings- och tillvalkostnader erläggs vid undertecknad beställning och resterande 75% av kostnaden erläggs vid tillträdet av fastigheten.

Köp- och entreprenadkontrakt är tecknat mellan Harmonivilla (entreprenör) och Farstaviken Entreprenad AB (byggherre). Ni som köpare skriver köpekontrakt med Farstaviken Entreprenad som säljare av er nya bostad. 

Slutbesiktning och efterbesiktning sker under byggtiden, innan ert tillträde av fastigheten. Ni som köpare får ett färdigställandebevis inför ert tillträde och har möjlighet att besiktiga huset före tillträde.

Farstaviken Entreprenad AB tillhandahåller en byggfelsförsäkring till er som köpare. Den gäller i 10 år och följer fastigheten. 

Efter 2 år genomförs en garantibesiktning av Er bostad och eventuella besiktningsanmärkningar åtgärdas på säljarens bekostnad. I samband med detta utförs också energideklaration som registreras hos Boverket, även den ombesörjs bekostas av säljaren.

Nyproducerade villor är befriade från fastighetsskatt i 15 år.

 

Samfällighet för 2 parhus

En samfällighet bildas för att hantera servitutsrätt mellan bostäderna i syfte att möjliggöra dragning och underhåll av avlopp, fiber, infartsväg och andra installationer som ligger på bostädernas mark samt brygganläggning och nyttjande av densamma. 

Samfälligheten är under bildande. Samfälligheten handläggs av Lantmäteriet tillsammans med säljaren. 

 

Befriad från fastighetsskatt

Nyproducerade hus är befriade från fastighetsskatt de första 15 åren, från värdeår. Värdeåret ska enligt fastighetstaxeringslagen bestämmas till det år då byggnaden kunde tas i bruk (nybyggnadsåret). 

 

Energideklaration

Denna fastighet måste energideklareras senast två år från det att den första boende har flyttat in och deklarationen ska förnyas vid försäljning. 

Energideklaration kommer utföras av godkänd besiktningsman och bekostas av säljaren i samband med att garantibesiktning utförs.