Terasskvall1

Om bostaden

Högst upp i Fabrikshuset ligger denna underbara/unika gavellägenhet med 98 kvm egen takterrass. Utsikten är oslagbar med vy över Farstaviken, hamnområdet och centrala Gustavsberg. Kök, matplats och vardagsrum i ett öppet samband med glaspartier i tre väderstreck. Stort förråd finns till lägenheten.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • Ring för visningstid, välkommen!

Fakta

Utgångspris 9 750 000 kr eller bud Adress Stig Lindbergs gata 21, 6tr Område Porslinskvarteren Lägenhetsnummer A-1602
Antal rum 4 Månadsavgift 10796 kr Upplåtelseform Bostadsrätt - Lägenhet Förråd Till lägenheten hör två förråd. Största förrådet är 20 kvm med 3,75 m i takhöjd och ett mindre förråd om ca 2 kvm. Hiss Ja, Hiss till garage, källarförråd, tvättstuga och gemensam takterrass. Byggår 2018
Boyta 147 kvm Andelstal 0.96958 % Driftkostnad 1408 kr, varav hushållsel 350 kr/mån, varmvatten 267 kr/mån, bredband och tv 500 kr/mån. Hemförsäkring med bostadsrättstillägg 292 kr/mån. Driftskostnaden kan komma att förändras beroende på antal personer i hushållet. Tv/data Via internet som bostadsrättsinnehavaren tecknar och bekostar.

Beskrivning

Område

Det framväxande bostadsområdet i Porslinskvarteren i Gustavsberg har en charm som inte undgår någon. Här sammanstrålar anrik gemytlighet med modern komfort, i ett område som ligger intill havet såväl som intill vackra strövområden och kulturkvarter. Den mysiga båthamnen, Gustavsbergs centrum, samt rekreationsområden gör vardagarna genuint trevliga. Här bjuder vi på en lägenhet för kunden som önskar bo i en av områdets bästa lägenheter. Strålande sjöutsikt, vy över hamnområdet, fabriksområdet och Gustavsberg. Privat takterrass (98 kvm), välplanerad, öppen, ljus och stora glaspartier, detta beskriver denna unika bostad högst upp i Fabrikshuset.

Med mera
Huset ligger nära Blå Blomparken som är områdets oas med lekplats och gräsytor. På promenadavstånd finns Gustavsbergs hamn med båtplatser, restauranger, affärer, vårdcentral och kommunikation i form av bussar mot bland annat Stockholm. I Gustavsberg och Porslinskvarteren osar det av kultur - Sveriges enda porslinsfabrik tillsammans med muséum, konsthallar och ateljéer finns här. Även natur och aktivitet har sin givna plats; rekreation i skog och längs hav, sjö- och båtliv, golf och tennis finns här, för att bara nämna några möjliga aktiviteter. Storstaden Stockholm är inte långt bort den heller, både bil och effektiva kommunikationer gör att det aldrig är långt att ta sig till City.

 

Föreningen

Brf Fabrikshuset består av två huskroppar, Fabrikshuset och Lanterninhuset. Fabrikshuset är tidigare sanitetsporslinsfabrikens lokaler som totalrenoverats och fått två våningar påbyggda vilket gör att huset idag har sju våningar med 220 lägenheter inklusive ett garageplan. Lanterninhuset har också det renoverats och består av 30 lägenheter och 4 lokaler i entréplan mot Astrakan torget.

I entréplan finns gemensamt förråd för barnvagnar och cyklar. I källarplan är det en stor tvättstuga med 3 tvättmaskiner varav en för grovtvätt, torktumlare, torkskåp och mangel. De separata förråden till varje lägenhet ligger i källarplanet.

Det mest unika med denna föreningen är den stora gemensam takterrass med strålande sjöutsikt över Farstavviken, Gustavsberg och dess inlopp, Hamnen och fabriksområdet. Det finns också en del av takterrassen som kan bokas för privat bruk.

Fastigheten ingår i en gemensamhetsanläggning avseende bla garaget som förvaltas av en samfällighetsförening. Garaget har totalt 548 parkeringsplatser. Brf Fabrikshuset har ca 96 parkeringsplatser.

 

Interiör

Hall
Hall med gott om garderober. Klinkergolv i entrén och i övrigt parkettgolv. Grå fondvägg med betongkaraktär och vita målade väggar. Generöst med garderober med skjutdörrar.   

Kök
Vitt och grått kök med släta vita luckor på överskåpen och grå luckor/lådor under arbetsbänk. Mörk grå stenskiva med två nedfällda hoar, stort fönster över hoarna med utsikt över hamnområdet och Farstaviken, vitt kakel 15x15 cm som stänkskydd. Köket är maskinellt fullutrustat med rostfria maskiner, kyl och frys, diskmaskin med integrerad kökslucka, inbyggd ång/varmluftsugn, mikro och kaffemaskin i arbetshöjd samt vinkyl. Induktionshäll med fläkt över. Generöst med arbetsytor och förvaring. Köksö med stora lådor under den väl tilltagna grå stenskivan (2,2 m x 1,2 m). Köksön har också plats för barhäng. Spotlights i taket. 

Matplats
Kök, matplats och vardagsrum ligger i ett öppet samband om ca 90 kvm med stora fönster i tre väderstreck. Den väl tilltagna matplatsen kan enkelt dukas upp till middag för 10-12 personer. Här kan det till middagen också bjudas på en magisk solnedangång. 

Vardagsrum
Vardagsrumsdelen (ca 60 kvm) är fyrkantig som gör det lätt att möblera. Grå fondvägg med betongkaraktär. Stora fönster med underbar utsikt som är lika magisk vid åskväder som vid solnedgång. Grå trappa till den privata takterrassen.

Sovrum 
Sovrum (ca: 13 kvm) med två stora fönster med utsikt över Farstaviken. Två garderober, vita målade väggar, ljust grön fondvägg och parkettgolv. 

Sovrum
Sovrum (ca: 11,5 kvm) med två stora fönster med utsikt över Farstaviken. Två garderober, vita målade väggar och mörkt grå heltäckningsmatta. 

Master bedroom
Sovrum (10,5 kvm) med stort fönster med utsikt över Farstaviken. Garderobsrad med skjutdörrar. Målade väggar och mörkt grå heltäckningsmatta.

Dusch/tvätt
Vitt helkaklat duschrum, grått klinkergolv med golvvärme. Dusch med dubbla vikbara glasdörrar. Wc, handfat på svart kommod med spegel över samt belysning. Tvättmaskin och torktumlare som pelare. 

Duschrum
Vitt helkaklat duschrum, grått klinkergolv med golvvärme. Dusch med vikbar glasdörr. Wc, handfat på svart kommod med spegel över samt belysning och handdukstork.

Övrigt
Genomgående är det ekparkett på golven även i de två sovrum som har heltäckningsmatta (som är tejpad), vita målade väggar och några fondväggar. Vita innerdörrar och vita socklar. Fönsterbänkar av betong. 

 

Takterrass

Från vardagsrummet leder den invändiga trappan upp till den privata takterrassen. Den kan enkelt delas i tre delar med matplats, loungedel och  soldeck. Hela terrassen ligger med en underbar utsikt över Farstaviken, Gustavsbergs hamnområde och den vackra naturen. Läget är ogenerat och med sol hela dagen.

 

Planritningar