0C2A1399

Om bostaden

Stilsäker 1:a med smart planlösning och upp till 3 m i takhöjd gör att man lätt får plats med allt man behöver. Lägenheten har ett praktiskt fullutrustat kök samt inbyggda gardrobeber med skjutdörrar och loft med egen sovdel. Mycket välskött och populär förening med god ekonomi och avgiftssänkning 2020 med 10%. Föreningen erbjuder även två gemensamma takterrasser på plan 13 med milsvid utsikt.

Ansvarig mäklare

Visningar

 • Kontakta ansvarig mäklare för visning

Fakta

Utgångspris 1 950 000 kr eller bud Adress Sickla Allé 13 Område Sicklaön Lägenhetsnummer 203
Antal rum 1 rum och kök med loft (6 kvm) Månadsavgift 1 110 kr Upplåtelseform Bostadsrätt - Lägenhet Förråd Källarförråd Hiss Ja Byggår 1959 (Byggdes om år 2003-2004 till bostäder av JM
Boyta + Biyta 18 kvm + 6 kvm Ingår i avgift Värme, vatten (kall + varm), internet (Ownit). Valfritt att själv lägga till TV-utbud via Ownit utöver detta. Driftkostnad 597 kr, el och försäkring. Enligt säljarens uppgifter. Tv/data Ownit

Beskrivning

Interiör

Hall
Vitmålad hall med plats för ytterkläder. 

Kök/Vardagsrum
Kök och vardagsrum i öppet samband med plats för matbord och vardagsrumsdel. Stilsäkert vitt kök med släta luckor och lådor samt överskåp med goda förvaringsmöjligheter. Mörk bänkskiva av laminat med vitt stänkskydd. Köket är maskinellt fullutrustat med svart kyl/frys, rostfri diskmaskin med integrerad kökslucka, inbyggd varmluftsugn och mikro, induktionshäll med spisfläkt över.  

Loft
Loft om 6 kvm med heltäckningsmatta och nedsänkt säng (140 cm bred) samt mindre förvaringsmöjlighet i skåp. Inbyggda garderober med skjutdörrar och spotlights i tak under sovloft. 

Badrum
Vitt helkaklat badrum med ljust klinkergolv. Tak- och handdusch med glasad duschvägg samt draperi, wc, handfat och spegelskåp över samt belysning. 

Övrigt
Genomgående är det ekplank på golven och vitmålade väggar. Vit slät innerdörr och vita socklar. Innertak är vita med spotlights i tak under loft del samt obehandlat furuplank i högsta delen med spotlightsskena.

 

Område

Brf Utsikten ger dig både Stockholms innerstad och Sickla inpå knuten. Badsjön med strand, klippor och brygga tillhörande fastighetens samfällighet ligger bakom husknuten. Nackareservatet och Hellasgården med härliga strövområden och motionsslingor finns på kort promenadavstånd liksom Hammarbybacken med skidåkning vintertid. Nackareservatet är ett ungefär 700 ha och har kommit att bli ett av de viktigaste friluftsområdena i södra Stockholm. Andra badplatser är Källtorpsjön vid Hellasgården och Erstaviken i Saltsjöbaden. Några minuter bort från Sickla ligger Hammarby Sjöstad med restauranger, butiker och vackra promenadstråk längs Sickla Kanal och Hammarby Sjö där även båt tar dig direkt innanför tullarna till söders höjder. 

Sickla har en charm som inte undgår någon. Här sammanstrålar bostäder från 50-talet med modern nybyggnation i ett område som inte ligger långt från sjö och hav med vackra strövområden i sin närhet. Sickla har blivit populärt genom sitt lugna läge, bra kommunikationer och 5 minuter från Stockholms puls. I detta trivsamma område bor man perfekt i denna 1:a om 18 kvm med 6 kvm loft. 

Ett stenkast bort ligger Sickla köpkvarter med sina ca 150 butiker här finns ett brett utbud av både shopping, bio, restauranger, kultur, nöjen och service. Sickla köpkvarter som är områdets kärna, här handlar du det nybakade brödet till lördagens morgonkaffe på centrumets café. På promenadavstånd finns nästan allt som hör vardagen till så som förskolor, skolor och mycket bra kommunikationer. Härifrån tar du dig snabbt in till stan med buss, Saltsjöbanan eller Tvärbanan som 2017 förlängts till Sickla. När tunnelbanan är klar kommer även den ha en station vid Sickla. För mer info, se www.sl.se. Nacka kommuns hemsida ger dig information om det mesta i kommunen - allt ifrån utbyggnad av tunnelbana till Nacka C, kommunens fina naturområden samt byggplaner, se www.nacka.se. Ett stenkast bort ligger Sickla köpkvarter med sina ca 150 butiker. Här finns ett brett utbud av både shopping, bio, restauranger, kultur, nöjen och service. Vad mer kan önskas?

 

 

Förening

Brf Utsikten

Huset ritades av Ture Wennerholm i slutet på 1950-talet och skapades som huvudkontor till Svenska Fläktfabriken. 2003 förvärvades fastigheten av JM som byggde om fastigheten till lägenheterna och 2004 stod lägenheterna färdiga. Bostadsrättsföreningen infattar följande: 141st lägenheter varav 127st bostadsrätter och 13st hyresrätter (kommande intäkt för föreningen). 1st hyreslokaler vilken inhyser Förskolan Inspira (Nacka Kommun).

Fastighetsnamn: Brf Utsikten i Nacka     

Adress: Sickla allé 13, 131 65 Nacka

Brf Utsikten i Nacka är medlemsförening i SBC vilket innebär att SBC sköter föreningens löpande ekonomiska och administrativa förvaltning. 

Föreningens Lån/m² bostadsrättsyta var år 2019: 9 442 SEK

Aktuell information om Brf

 • Hösten 2020 sänktes bostadsrätternas avgift med 10% då ekonomin är väldigt god i föreningen.
 • Hösten 2020 stod även den nya gemensamhetslokalen färdig. Inredd av inredningsdesigner på företaget Ljusrum AB.
 • Under 2021 kommer förslag på upprustning av korridorerna att godkännas.

 

Månadsavgift

Sänktes med 10% för samtliga bostadsrätter från och med årsskiftet 2020/2021. Årsavgift/m² bostadsrättsyta per 2019 års årsredovisning var 672 SEK. Dock är detta nu reducerat enligt ovan.

I månadsavgiften inkluderas värme, vatten (kall + varm), internet (Ownit). Valfritt att själv lägga till TV-utbud via Ownit utöver detta.

Parkeringsplatser och kö

Kötid för parkeringsplats är ca 12-15 månader. Endast en parkeringsplats är tillåten per lägenhet. Parkeringsplats: Garagage 600 kr/månad 30st och Utomhus 320 kr/månad 34st

Gemensamma ytor (All bokning sker via den digitala tavlan i entrén eller på webben):

 • Två trapphus med hiss
 • Soprum, ingång från gatan
 • Två tvättstugor med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och kallmangel på plan K.
 • Cykel förråd, två cykel förråd i källare samt utanför entrén
 • Utomhusplatser
 • Barnsvagnsförråd
 • Gemensamhetslokal
 • Takterrass, går att abonnera för privat tillställning
 • Övernattningslägenhet, 350 kr/dygn

 

Fastighetsskötare är Driftia Förvaltning AB. De kommer en gång i veckan för att se till huset och för att åtgärda fel. 

Huset ä inte K-märkt. Ordet kulturmärkt eller K-märkt används bland annat om hus, som man från samhällets sida anser är viktiga att bevara, för att människor ska se hur hus kunde se ut som var byggda under en viss epok. Det finns stränga regler för hur man får renovera och restaurera sådana hus och miljöer, i synnerhet utvändigt, för att inte huset ska förlora sin karaktär som historiskt exempel. Det innebär t ex att det inte är tillåtet att sätta fast eller montera någonting på fasaden.

 

Planritningar