Vinter 1

Om bostaden

Nyproducerad 2:a med radhuskaraktär i markplan. Denna lägenhet har förmånen att vara placerad med hörnläge för optimalt ljusinsläpp. Rymligt vardagsrum med plats för soff- och matgrupp. Bo i hjärtat av Porslinskvarteren i anslutning till båthamnen. En kort promenad bort finner du kollektivtrafik, matbutiker, restauranger och centrum samt närhet till sportfaciliteter såsom gym och tex paddel. Ett modernt boende i en karaktärsfull miljö nära naturområden och vatten. En plats att trivas på med centralt läge.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • Kontakta mäklaren för visning.

Fakta

Utgångspris 2 640 000 kr eller bud Adress Wilhelm Kåges gata 52A, nb Område Porslinskvarteren Lägenhetsnummer 52A
Antal rum 2 rum med kök Månadsavgift 3263 kr Upplåtelseform Bostadsrätt - Lägenhet Hiss Nej Byggår 2022
Boyta 45 kvm Andelstal 0.83 % Driftkostnad 1695 kr, Driftskostnader baseras på av Brf:en upprättad ekonomisk plan. Bostadsrättsföreningen har bedömt driftskostnaden till hushållsel 250-600kr/mån, värme 240-1000kr/mån, bredband/tele 300-600kr/mån, försäkring 150-250kr/mån. Egna driftskostnader kan variera beroende på egen förbrukning, prisförändringar i marknaden och bostadsstorlek. Tv/data Fiber, eget avtal tecknas av bostadsrättsinnehavaren

Beskrivning

Förening

Brf Trädgården 1 Gustavsberg registrerades hos Bolagsverket 21 december 2020. Föreningen äger sin mark, fastigheten Gustavsberg 1:477 om 9796 kvm. Föreningen består av 87 bostäder, moderna och välplanerade lägenheter 2-4 rok samt radhus i 3 plan. Föreningen ingår i en samfällighet med bla garage där föreningen har 51 p-platser som hyrs ut till medlemmarna. .

Nyckeltal
Anskaffningskostnad per upplåten kvm 65 257 kr/kvm BOA+LOA
Belåning per upplåten kvm 12 500 kr/kvm BOA+LOA
Insats och upplåtelsavgift per upplåten kvm 57 757 kr/kvm BOA+LOA
Driftskostnader per upplåten kvm 202 kr/kvm BOA+LOA
Årsavgift per upplåten kvm 632 kr/kvm BOA+LOA
Relativbelåning 24% (Lån/insats)
Avskrivning 276 kr/kvm BOA+LOA
Underhållsfond 40 kr/kvm BOA+LOA
Enligt ekonomisk plan

Arkitektkontor: Dinell Johansson med ansvariga arkitekter: Robin och Kalle.

För byggnation har föreningen ingått avtal om totalentreprenad med Franka Produktutveckling AB. Entreprenören har tecknat en fullgörandeförsäkring som säkerhet för entreprenörens förpliktelser enl totalentreprenadavtalet.

Månadsavgift för eventuella osålda lägenheter vid tillträdet betalas av Franka Bostad. Skulle det finnas osålda lägenheter kvar sex månader efter färdigställandet av föreningen hus köper Franka Bostad dessa av föreningen enligt pris i ekonomisk plan. Franka Bostad tar med andra ord ansvar över att bostadsrättsföreningens ekonomi inte påverkas av eventuellt osålda bostäder.

 

Område

Kring Gustavsbergs hamn och porslinkvarteren har en ny stadsdel i ett litet format utvecklats som smakfullt sammanför den historiska karaktären med ett modernt uttryck. Ett område som erbjuder ett brett serviceutbud och samtidigt närhet till natur och skärgård. Fajansparken under uppförande kommer bli närområdets lugna oas och rekreationsplats. Vid Gustavsbergs hamn finns, förutom båtplatser och affärer, för och grundskolor och vårdcentral. Närhet till kommunikation i form av bussar mot tex Stockholm där buss 474 tar dig till slussen på ca 25 minuter. Mataffärer, apotek, gym, restauranger och caféer finn runt hörnet. I Gustavsberg finner ni Gustavsbergsbadet med äventyrsbad, ishall, sporthall m.m. För den båtintresserade finns båtklubbar med tillgång till båtplatser.

 

Interiör

Hall
Hall med hatthylla och plats för ytterkläder.

Kök med öppen planlösning mot vardagsrum
Marbodalkök med stilrena luckor i grön design och med elegant rostfri köksbänk. Överskåp med dimbar belysning undertill. Köket är maskinellt fullutrustat med kyl/frys, diskmaskin, varmluftsugn, mikro, induktionshäll samt kolfilterfläkt.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp och matplats. Utgång till en av de egna uteplatserna med trädäck. 

Badrum
Vitt helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme. Dusch med duschvägg i glas. wc, handfat på vit kommod med två lådor och spegel över samt belysning. Badrummet är även utrustat med tvättmaskin och torktumlare samt arbetsbänk med ovan placerat dubbelskåp för förvaring. Vidare finns finns frånluftsvärmepump och handdukstork.

Sovrum
Sovrum med 2 garderober samt förrådsdel med utgång till den andra uteplatsen med sydligt läge.

Övrigt
Genomgående är det vitlaserad ekparkett på golven med golvvärme och målade väggar. Vita släta innerdörrar och vita socklar.  Uteplatserna ligger i syd/västligt respektive nord/västligt läge med anledning av den fördelen att vara placerad vid huskroppens ende. Trevliga planteringar i kvartersområdet. Alla fönster med fönsterlås.

 

Bostadens indirekta nettoskuldsättning

Andel av BRF nettoskuldsättning: 778 955 kr

Med anledning av att detta är nyproduktion har någon årsredovisning för Brf Trädgården 1 Gustavsberg ännu inte upprättats. Uppskattning av bostadsrätten indirekta nettoskulsättning är beräknad, med uppgifter från ekonomisk plan, såsom Banklån 93850000 x andelstal 0,83%.

 

Planritningar