hs _hsy5252

Om bostaden

I grönskande och gemytliga Gamla Enskede i en sekelskiftesfastighet där stilen bevarats både ut- och invändigt med blommor i trapphuset och en vinstock på var sida om entrén, ligger denna 1:a med separat kök med matplats, mindre duschrum och klädkammare. Till huset hör en uppvuxen trädgård med uteplatser, gräsmattor och så här års blommande rabatter. Här finns plats för att odla för den som önskar. Grillplats perfekt för middag med vänner. Eller varför inte en picknik i den vackra Margaretaparken som ligger i grannskapet. Hela området är pittoreskt med sina äldre hus och lummiga trädgårdar. Det centrala läget i området ger närhet till flera vackra parker, charmig kvarters krog, små butiker och inte minst nära till bussar och t-bana.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • 16 Jun
    11:45 - 12:30
  • 18 Jun
    17:30 - 18:15

Fakta

Utgångspris 2 695 000 kr Adress Stockholmsvägen 62 Område Enskede Lägenhetsnummer 141
Antal rum 1 rum och kök Månadsavgift 3138 kr Upplåtelseform Bostadsrätt - Lägenhet Förråd 3 förråd i samma trapphus Hiss Nej Byggår 1911
Boyta 40 kvm Ingår i avgift värme, vatten, bredband 100 mbps, vinds- och källarförråd, gemensamt bostadsrättstillägg (Folksam). Driftkostnad 426 kr, varav hushållsel ca 300 kr/mån och hemförsäkring 126 kr/mån. Hushållet består av en person. Tv/data Fiber genom föreningen

Beskrivning

Område

Gamla Enskede med sin karakteristiska arkitektur och grönskande trädgårdar är ett mycket populärt område på cykelavstånd från centrala Stockholm. Här i ett hus från tidigt 1900-tal ligger denna stora och ljusa 1:a med separat kök. Föreningen har en härlig uppvuxen trädgård med uteplatser, gräsmatta och rabatter samt möjlighet att nyttja parken bakom huset. I grannskapet finns också Margaretaparken som en lugn oas mitt i området, Gamla Enskedes Matbod restaurang med uteservering och caféer. 

Området har mycket bra kommunikationer via buss eller T-bana. Har du bil, finns det boende-parkering längs gatan. Föreningen har cykelrum och cykelställ vid huset. 

 

 

Interiör

Hall
Hall med vita väggar, trägolv och sänkt tak som ger en minivind för extra förvaring. Klädkammare.

Kök
Stort vitt kök med lång rostfri diskbänk med två hoar och vitt kakel som stänkskydd. Generöst med förvaring i skåp och lådor. Bra med plats för matbord. Vit kyl/frys från Elgiganten 2023 och bänkdiskmaskin av äldre modell. Spishäll med inbyggd ugn 2022 under samt kolfilter fläkt. Trägolv, målade väggar och djup fönsternisch. 

Vardagsrum/Sovrum
Stort vardagsrum som går att dela av för att få en sovdel. Stort fönster med djup fönsternisch och vy mot trädgården vid husets entré och gatan. Tre vita garderober. Vita väggar och trägolv. 

Duschrum
Ljus beige mosaik på väggen och rött klinkergolv. Handfat med spegelskåp över. Liten dusch och wc. 

Övrigt
Ny el-dragning i lägenheten och ny elcentral.  

 

Förening

Brf Framtiden i Enskede har två fastigheter, Framtiden 1, adress Nynäsvägen 307-315 och Hälftenbruket 4, adress Stockholmsvägen 62 och Sockenvägen 421-425. Byggår är ca 1911. Totalt är det 75 lägenheter.

Föreningen har två tvättstugor varav en tvättstuga som är fullt maskinellt utrustad i trapphuset på Stockholmsvägen 62. Bastu, mindre gym, snickarrum och gemensamt cykelrum.

P.g.a. fondering inför kommande reparationer enligt den 40-åriga underhållsplanen höjdes avgiften med 10% 2023-01-01. Ytterligare höjningar är inte planerade, men kan inte uteslutas.

Planerade renoveringar: Byte takpapp och läkt på huset vid Nynäsvägen inom 5 år. Fönstermålning Framtiden 2023/2024. Byte av avloppsrör källare Framtiden och Hälftenbruket i 2024. Det finns 3-fas el indraget. Fastigheten värms upp av fjärrvärme. Stambyte 1989. Grunden är ok enligt föreningen. Fasaderna är putsade, senaste putsning av fasaderna utfördes 1987. Båda fastigheterna har tak av betongtegel. Senaste omläggning utfördes 1987. Antal lokaler i föreningen är 5 st lokaler belägna i fastigheten på Nynäsvägen. Lokalerna ligger i källarplanet och hyrs ut till medlemmar i föreningen. Kölista finns hos styrelsen. Tvättstuga, torkrum, torkvind, uteplats med trädgårdsplanteringar, cykelförråd i källare och dusch. Bastu och enklare gymlokal på Sockenvägen. Bredband: Ownit 100 mbps ingår i avgiften. Obligatoriskt gruppavtal med Ownit via föreningen. TV/Bredband/Telefoni: Tele2 (tidigare ComHem) via antennuttag ingår i avgiften. Tele2 grundutbud, se Kom Igång Med Grundutbudet. OBS! Ownit TV-tjänster via bredband, och Tele2 utökade tjänster, ombesörjs och beställs av den boende. Parkeringsmöjligheter finns längs gatan (boende parkering). Föreningen äger inte sin mark, den upplåts med tomträtt. Nuvarande avtal gäller till 2026.

 

Planritningar