6N2A4906-HDR

Om bostaden

I Porslinskvarterens högsta hus på 5 tr ligger denna mycket fräscha lägenhet. Vardagsrum och kök i ett öppet samband. Tre sovrum i fil, varav ett sovrum har utgång till balkong. Lägenheten har två stora balkonger i väster och norr, balkongen vid köket är inglasad och med utsikt över grannhusens taknockar. Bostaden har ett centralt läge med promenadavstånd till det mesta som hör vardagen till och inte minst till det härliga hamnområdet som blivit så populärt där det bjuds möjlighet till båtplats.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • 1 Oct
    12:45 - 13:30

Fakta

Utgångspris 4 195 000 kr eller bud Adress Edla Sofias gata 14, 5tr Område Porslinskvarteren Lägenhetsnummer 01055
Antal rum 4 rum och kök Månadsavgift 5300 kr Upplåtelseform Bostadsrätt - Lägenhet Förråd Vindsförråd Hiss Ja, två hissar i huset Byggår 2018
Boyta 87 kvm Ingår i avgift Värme, både varmt och kallt vatten och TV. Andelstal 1.0451 % Driftkostnad 727 kr, varav hushållsel 292 kr/mån, internet 219 kr/mån och hemförsäkring 217 kr/mån. Både varm- och kallvatten ingår i avgiften till föreningen. Tv/data Internet tecknas av bostadsinnehavaren.

Beskrivning

Område

Porslinskvarteren, centralt i Gustavsberg ligger detta område med en charm som inte undgår någon. Här sammanstrålar anrik gemytlighet med modern komfort, i ett område som ligger intill havet såväl som intill vackra strövområden och kulturkvarter. Den mysiga båthamnen, Gustavsbergs centrum, samt rekreationsområden gör vardagarna genuint trevliga här. Här, i en underbart ljus bostad med två stor balkonger och i områdets högsta hus, blir livet enkelt.

Interiör
Välkomnande hall med garderober och plats för ytterkläder. I köket ryms matbord för 6 personer och med utgång till den inglasade balkongen. Köket är inrett i vitt och grått med rostfri maskinpark. Vardagsrummet ligger i ett öppet samband med köket och har ett härligt ljusinsläpp genom stora fönster. Tre sovrum i fil. I badrummet ligger ljusgrått klinkergolv och väggarna är kaklade i vitt, dessutom kommer badrummet inrett med arbetsbänk, gott om skåp, tvättmaskin och torktumlare. Smidigt för den som vill tvätta snabbt och enkelt. Bostaden har genomgående ekparkett, ljusa väggar och fondtapeter i diskreta färger. Allt detta i bästa skick. 

Med mera
Föreningen har en stor och påkostad innergård med plats för gemenskap och ett hus för sopsortering. Granne med föreningen är Blå Blomparken som är områdets lek- och rekreationsplats. På promenadavstånd ligger Gustavsbergs hamn med båtplatser, restauranger, gym och butiker. I närområdet finns också affärer, förskolor och skolor, vårdcentral och kommunikation i form av bussar mot bland annat Stockholm eller vidare ut i skärgården. I Gustavsberg och Porslinskvarteren osar det av kultur - Sveriges enda porslinsfabrik tillsammans med muséum, konsthallar och ateljéer finns här. Även natur och aktivitet har sin givna plats; rekreation i skog och längs hav, sjö- och båtliv, golf och tennis finns här, för att bara nämna några möjliga aktiviteter. Storstaden Stockholm är inte långt bort den heller, både bil och effektiva kommunikationer gör att det aldrig är långt att ta sig till City.

 

Bostadsrättsföreningen

Föreningen består av fyra hus med fem trapphus och ett miljöhus för sopsortering på den gemensamma innergården. Totalt är det 139 lägenheter med 1-4 rok. I entréplan i varje hus finns förråd för cyklar och barnvagnar samt postfack. På vinden eller i källaren har varje lägenhet ett eget förråd. 80 p-platser i ett gemensamt garage har föreningen för uthyrning, 919 kr/mån. Föreningen har också en lokal om 48 kvm i entréplan för uthyrning. Trevlig innergård för gemenskap bl a en lekplats. Föreningen ligger mitt i porslinskvarteren intill Blå Blomparken. 

 

Interiör

Hall
Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt garderobsrad. Säkerhetsdörr med tittöga. Spotlights i taket.

Kök
Vitt kök med vita luckor och lådor. Överskåp med belysning under. Mörkt grå bänkskiva med vita stor kakelplattor som stänkskydd. Köket är maskinellt fullutrustat med rostfria maskiner, kyl och frys, diskmaskin med integrerad kökslucka, induktionshäll med ugn, inbyggd mikro i arbetshöjd samt spisfläkt. Generöst med arbetsytor och förvaring. Köket har gott om plats för en matgrupp och utgång till inglasad balkong med infravärme i taket. 

Vardagsrum
Kök och vardagsrum i en öppen planlösning.

Master bedroom (sovrum 1)
Rymligt sovrum med fönster i väster. Inbyggd garderob med skjutdörrar.  

Sovrum (sovrum 2)
Rymligt sovrum med fönster i väster. Inbyggd garderob med skjutdörrar.  

Sovrum (sovrum 3)
Sovrum med fönster och utgång till balkong i väster.  

Badrum
Generöst badrum med vitt kakel och ljust grått klinkergolv. Dusch med glasade duschväggar (plats för badkar finns). Wc, handfat på vit kommod med två lådor och spegel över samt belysning. Vit arbetsbänk med tre skåp över, tvättmaskin och torktumlare under. Samt ett fristående högskåp.

Övrigt
Genomgående är det ekparkett på golven, och ljusa målade väggar med fondtapeter i några rum. Vita släta innerdörrar och vita socklar. Fönsterbänkar av sten. 2.50 meter i takhöjd. Lägenheten är mycket fräsch.