willhelmkage96-24

Om bostaden

En perfekt lägenhet för den som gillar den industriella designen och ett boende med visioner. Ett extra plus för den egna takterrassen som lockar till trevliga grillkvällar och umgänge. I det fantastiska Lanterninhuset ligger denna lägenhet med ett härligt ljusinsläpp i en häftig industridesign. Välkommen hem till ett boende fullt av möjligheter!

Ansvarig mäklare

Visningar

  • 25 okt
    14:00 - 14:30

Fakta

Utgångspris 2 750 000 kr Utgångspris Adress Wilhelm Kåges gata 96, 1-2tr Område Porslinskvarteren Lägenhetsnummer L-1117
Antal rum 2 rum och kök Månadsavgift 3 553 kr Upplåtelseform Bostadsrätt - Lägenhet Förråd Källarförråd Hiss Ja Byggår 2019
Boyta + Biyta 59 kvm + 7 kvm Ingår i avgift Värme och kallvatten. Andelstal 0.40370 % Driftkostnad 852 kr, varav varmvatten 181kr/mån, hushållsel 182kr/mån, tv/bredband 289kr/mån, 200kr/mån försäkring. Enligt säljarens uppgifter. driftkostnaderna kan komma att förändras. Tv/data Via internet som bostadsrättsinnehavaren tecknar och bekostar.

Beskrivning

Interiör

Hall
Hall med klinker på golvet och spotlights i taket. 

Kök
Vitt och grått kök med släta luckor och lådor. Överskåp med spotlights under. Mörk extra djup stenskiva med vitt kakel som stänkskydd. Köket är maskinellt fullutrustat med rostfria maskiner, kyl/frys, diskmaskin med integrerad kökslucka, inbyggd varmluftsugn och mikro samt induktionshäll med spisfläkt över. Generöst med arbetsytor och förvaring. Plats för matbord. 

Badrum
Vitt helkaklat badrum med grått klinkergolv med golvvärme. Dusch med glasad duschvägg (plats för badkar finns). Wc, handfat på vit kommod med spegel över samt belysning. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Handdukstork.

Etageplan
Vardagsrum/Sovrum
Stort vardagsrum med takfönster. Plats för dubbelsäng och mysig soffhörna. Här finns trappa upp till den privata takterrassen.  

Takterrass
Takterrass med trädäck och insynsskydd.

Övrigt
Nuvarande ägare har just nu som ett extra sovrum med våningssäng på entrèplan, fina gardiner som man enkelt drar för så det blir en myskänsla, kan enkelt tas bort eller göras om till en smart arbetshörna. Genomgående är det ekparkett på golven och vitmålade väggar. Vita innerdörrar och vita socklar. Fönsterbänkar av betong. 

 

Föreningen

Brf Fabrikshuset består av två huskroppar, Fabrikshuset och Lanterninhuset. Fabrikshuset är tidigare sanitetsporslinsfabrikens lokaler som totalrenoverats och fått två våningar påbyggda vilket gör att huset idag har sju våningar med 220 lägenheter inklusive ett garageplan. Föreningens adresser är Stig Lindbergs gata 15, 17A-B, 19A-B, 21 och Wilhelm Kåges gata 96.

Lanterninhuset har också det renoverats och består av 30 lägenheter och lokaler i entréplan. I entréplan finns gemensamt förråd för barnvagnar och cyklar. I källarplan finns en stor tvättstuga med tre tvättmaskiner varav en för grovtvätt, torktumlare, torkskåp och mangel. De separata förråden till varje lägenhet ligger i källarplanet. 

Det mest unika med denna föreningen är den stora gemensamma takterrassen med planteringar och loungegrupper på taket av Fabrikshuset. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg, Hamnen och fabriksområdet. Det finns också en del av takterrassen som kan bokas för privat bruk.

Fastigheten ingår i en gemensamhetsanläggning avseende bla garaget som förvaltas av en samfällighetsförening. Garaget har totalt 548 parkeringsplatser. Brf Fabrikshuset del är 18% vilket utgör ca 96 parkeringsplatser. Det finns garageplatser att hyra (ca 955kr/mån) och hissen går rakt ner i garaget. Kö kan förekomma till p-plats. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift f.n. med 3,50% av aktuellt prisbasbelopp, köparen står för överlåtelseavgiften. Pantsättningsavgift tas ut av föreningen f.n. med 1,50% av aktuellt prisbasbelopp per pantbrev, betalas av pantsättaren. Föreningen/Styrelsen har tagit beslut om att från och med 2021 höja månadsavgiften med 2 % varje år. 

 

 

 

 

Område

Det framväxande bostadsområdet i Porslinskvarteren i Gustavsberg har en charm som inte undgår någon. Här sammanstrålar anrik gemytlighet med modern komfort, i ett område som ligger intill havet såväl som intill vackra strövområden och kulturkvarter. Den mysiga båthamnen, Gustavsbergs centrum, samt rekreationsområden gör vardagarna genuint trevliga här. Här, i en industridesignad etagelägenhet med egen takterrass bor man perfekt i en lägenhet utöver det vanliga. Upplev en annorlunda bostad med härliga ljusinsläpp genom de stora takfönstren och  högt i tak. Allt detta i det anrika Lanterninhuset.med ett centralt läge i området 

Med mera
Inte nog med egen takterrass, föreningen har också en stor, gemensam takterrass med en allmän del och en del som går att boka privat. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg och hamnområdet. Huset ligger intill Blå Blomparken  som kommer bli områdets lugna oas och rekreationsplats. På promenadavstånd finns Gustavsbergs hamn med båtplatser och i området finns affärer, förskolor och skolor, vårdcentral och kommunikation i form av bussar mot bland annat Stockholm. I Gustavsberg och Porslinskvarteren osar det av kultur - Sveriges enda porslinsfabrik tillsammans med museum, konsthallar och ateljéer finns här. Även natur och aktivitet har sin givna plats; rekreation i skog och längs hav, sjö- och båtliv, golf och tennis finns här, för att vara nämna några möjliga aktiviteter. Storstaden Stockholm är inte långt bort den heller, både bil och effektiva kommunikationer gör att det aldrig är långt att ta sig till City. Bussen in mot slussen tar ca 20-25min.

 

Planritningar