MG 2771

Om bostaden

En lägenhet för den som vill ha det lilla extra. Lägenheten är i två plan med en härlig rymd och högt i tak. Öppen planlösning, stora takfönster och fönsterpartier. Lugnt läge mot park, hiss upp till föreningens gemensamma takterrass med utsikt över farstaviken. Ring för privat visningstid.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • Ring för privat visningstid.

Fakta

Utgångspris 2 650 000 kr eller bud Adress Wilhelm Kåges gata 96, 1-2tr Område Porslinskvarteren Lägenhetsnummer L-1108
Antal rum 2 rum och kök Månadsavgift 3 583 kr Upplåtelseform Bostadsrätt - Lägenhet Förråd Källarförråd Hiss Ja, Hissen går ner till garage, källare, tvättstuga och upp till takterrass. Byggår 2019
Boyta + Biyta 64 kvm + 4 kvm Ingår i avgift Kallvatten och uppvärmning. Andelstal 0.40710 % Driftkostnad 550 kr, Kostnaden är preliminär och kan komma att förändras. Tv/data Internet via fiber indraget i lägenheten. Lägenhetsinnehavaren väljer själv operatör för internet och Kabel-TV och detta betalas separat av lägenhetsinnehavaren.

Beskrivning

Interiör

Hall
Välkomnande hall med stengolv, säkerhetsdörr med tittöga samt fyra garderober.

Kök
Vitt och grått kök med grå luckor och lådor i den nedre delen och vita luckor i den övre delen. Bänkskiva av sten med nedfälld ho med vitt kakel som stänkskydd. Induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, inbyggd mickro, diskmaskin med integrerad kökslucka och kombinerad rostfri kyl/frys. Samtliga köksmaskiner är från Cylinda. 

Matplats/Vardagsrum
Matplats och vardagsrum med stora fönster. Fina ytor för att kunna skapa en kombinerad plats för middagar och tv/soffhörna. 

Sovrum + loft
Sovrum och loft en trappa upp med stora tak fönster.  

Badrum
Rymligt badrum med kakel och klinker i vitt och grått. Vattenfallsdusch med glasad duschvägg. Handfat på vit kommod med spegel över. WC, kromad handdukstork och golvvärme. Tvättmaskin och torktumlare från Cylinda. 

Övrigt
Genomgående är det ekparkett på golven utom i bad och hall där det är klinker eller sten. Vita målade väggar. Vita släta innerdörrar. Takhöjd upp till 3,45 m. 

 

Föreningen

Brf Fabrikshuset består av två huskroppar, Fabrikshuset och Lanterninhuset. Fabrikshuset är tidigare sanitetsporslinsfabrikens lokaler som totalrenoverats och fått två våningar påbyggda vilket gör att huset idag har sju våningar med 220 lägenheter inklusive ett garageplan. Lanterninhuset har också det renoverats och består av 30 lägenheter och 4 lokaler i entréplan.

I entréplan finns gemensamt förråd för barnvagnar och cyklar. I källarplan finns en stor tvättstuga med 3 tvättmaskiner varav en för grovtvätt, torktumlare, torkskåp och mangel. De separata förråden till varje lägenhet ligger i källarplanet.Det mest unika med denna föreningen är den stora gemensam takterrass med planteringar och loungegrupper på taket av Fabrikshuset. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg, Hamnen och fabriksområdet. Det finns också en del av takterrassen som kan bokas för privat bruk.

Fastigheten ingår i en gemensamhetsanläggning avseende bla garaget som förvaltas av en samfällighetsförening. Garaget har totalt 548 parkeringsplatser. Brf Fabrikshuset del är 18% vilket utgör ca 96 parkeringsplatser. Platser finns att hyra till en kostnad av ca 955kr/mån. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift f.n. med 3,50% av aktuellt prisbasbelopp, köparen står för överlåtelseavgiften. Pantsättningsavgift tas ut av föreningen f.n. med 1,50% av aktuellt prisbasbelopp per pantbrev, betalas av pantsättaren. 

Föreningens belåning är 11.587 kr per kvm BOA. Årsavgift är 720 kr per kvm BOA.Föreningsadress är Stig Lindbergs gata 15, 17A-B, 19A-B, 21 och Wilhelm Kåges gata 96.

 

 

Område

Det framväxande bostadsområdet i Porslinskvarteren i Gustavsberg har en charm som inte undgår någon. Här sammanstrålar anrik gemytlighet med modern komfort, i ett område som ligger intill havet såväl som intill vackra strövområden och kulturkvarter. Den mysiga båthamnen, Gustavsbergs centrum, samt rekreationsområden gör vardagarna genuint trevliga här. Här, i en välplanerad och ljus bostad med tillgång till takterrass på Fabrikshuset 7tr upp med milsvidsutsikt. Upplev en annorlunda bostad med härliga ljusinsläpp genom de stora fönstren, extra takhöjd, och ett centralt läge i området i det anrika Lanterninhuset. 

Med mera
Föreningen har en stor och påkostad takterrass med en allmänn del och en del som går att boka privat. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg och hamnområdet. Huset ligger också nära  Blå Blomparken som är under uppförande och som kommer bli områdets lugna oas och rekreationsplats. På promenadavstånd finns Gustavsbergs hamn med båtplatser och i området finns affärer, förskolor och skolor, vårdcentral och kommunikation i form av bussar mot bland annat Stockholm. I Gustavsberg och Porslinskvarteren osar det av kultur - Sveriges enda porslinsfabrik tillsammans med muséum, konsthallar och ateljéer finns här. Även natur och aktivitet har sin givna plats; rekreation i skog och längs hav, sjö- och båtliv, golf och tennis finns här, för att vara nämna några möjliga aktiviteter. Storstaden Stockholm är inte långt bort den heller, både bil och effektiva kommunikationer gör att det aldrig är långt att ta sig till City.

 

Planritningar