Rött tak

Om bostaden

Här byggs STRANDVIKS BACKE - parhus med sjöutsikt mot Farstaviken och Gustavsbergs Fabriksområde. Ett exklusivt parhus (hus B) med sjöutsikt, strandnära, privat brygga med båtplats i centrala Gustavsberg. Arkitektoniskt annorlunda med stora glaspartier, dubbel takhöjd och öppna samband. Sluttande södervänd tomt med terrass, finplanerad trädgård och garage.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • Kontakta mäklaren för mer information om visning.

Fakta

Utgångspris 17 900 000 kr eller bud Adress Ekedalsvägen 8 B Område Gustavsberg Fastighetsbeteckning ÖSTRA EKEDAL 1:276 Byggnadstyp 2 plans parhus
Antal rum 6 rum och kök Upplåtelseform Friköpt - Småhus Uppvärmning Bergvärme, vattenburen golvvärme Tomtarea 740 Kvm Kommun Värmdö
Driftkostnader 3360 kr, per månad. Ingår hushållsel 4885 kr/år, uppvärmning 13190 kr/år, vatten/avlopp 6500 kr/år, samfällighet 6000 kr/år, renhållning 3240 kr/år, 6500 kr/år villa/hemförsäkring samt bredband 5988 kr/år. Driftskostnaden är uppskattad. Tv/data Öppen fiber

Beskrivning

Strandviks Backe

Här byggs det ett parhus med två bostäder i två plan med garage vid bostaden. Det underbara läget intill Farstavikens strand, centralt i Gustavsberg i kulturhistorisk miljö invid Farstaviken gör huset och det två bostäderna unika. Huset kommer ha en sjöutsikt över Farstaviken samt Gustavsbergs Fabriksområde. Till huset hör varmbonat garage med laddare för elbil samt p-plats. Fastigheten kommer ha tillgång till privat brygga med båtplats för större båt med segelbåtsdjup. Bryggan kommer byggas för Strandviks Backe och bostäderna vid Solhem (tot 6 båtplatser och bastuflotte). 

För den som är med från start kommer det finnas möjligheter att göra tillval, allt från att påverka den flexibla planlösningen till materialval och invändig färgsättning. Detta för att huset ska bli din nya drömbostad.  

 

Område

Gustavsbergs närområde
Med skärgården runt ena hörnet, och Stockholm stad runt det andra så är Gustavsberg verkligen det bästa av två världar. Gustavsberg är känt för sin porslinsfabrik och är en plats rik på historia. Men det är också en kommun under utveckling.

Vid Farstavikens strand, längs gångvägen in mot Gustavsbergs centrum ligger Villa Strandvik som är ett kulturminne från Fabrikens glansdagar. Fastigheten är renoverad och är idag ett bostadshus med flera större lägenheter i. På båda sidor om Strandvik är det byggt flerfamiljshus med karaktär av de gamla husen i närområdet i modern tappning. På andra sidan Farstaviken ligger Gustavsbergs hamn med sitt ursprung från 1800-talets bruksmiljö. I Porslinskvarteren har under de senaste åren skett en stor utveckling från fabriksområde till bostadsområde. Här samsas fräscht renoverade industrihistoriska och k-märkta byggnader med modern arkitektur. I området finns idag butiker, restauranger och caféer m m. Kattholmen är idag ombyggd med gästhamn och sjösättningsramp, restauranger, uthyrning av båtar och minigolfbana.

Stig Lindberg, Lisa Larsson, Wilhelm Kåge m fl är konstnärer som satt sin prägel på Gustavsbergs hamn. Här finns massor med konstnärsateljéer, keramikstudios och porslinsmuseum. På promenadavstånd ligger Artipelag med konstutställningar, restaurang, event, ångbåtsbrygga och egen gästhamn.

Närheten till havet och naturen ger stora möjligheter till sport och fritid. Bakom Östra Ekedal och några minuter bort finns belyst motionsspår som vintertid har skidspår. I samma skogsområde ligger också Nacka Golfbana med promenadstråk till Velamsunds gård. Där bjuds på bad, hästridning och restaurang Långa raden. I Gustavsbergs centrum finns hockeyrink, bandyplan, tennishall och badhall med äventyrsbad mm. I hamnområdet är det gym och padelhall.

Gustavsberg har flera olika skolor och förskolor att välja mellan, både privata och kommunala. Närmaste förskola Östra Ekedal, skola är Östra Ekedalskolan från 6-års till klass 5 och högstadieskola är Farstavikens skola.

Gustavsberg ligger nära men avskilt ca 25 minuter från Slussen. Kollektivtrafiken har utökats de sista åren med bussar till Slussen, Centralen, Sickla och givetvis vidare ut på Värmdö.

 

Brygga/bastuflotte

Nedanför Solhem invid Farstaviken och strax bortom Strandviks Backe planeras en brygganläggning med en båtplats per fastighet för Solhem (4 platser) och Strandviks Backe (2 platser), platserna är för större båt med segelbåtsdjup. Totalt 6 stycken båtplatser.

Längst ut på nocken läggs en bastuflotte avsedd för de boende på fastigheterna Solhem och Strandviks Backe. Bryggan kommer skyddas av gallergrind med kodlås.

 

Garage

Varmbonat garage med gjuten betonggrund som är isolerad. Fjärrstyrd garageport och ladd-box för elbil. Se vidare ritning och teknisk beskrivning. Dubbelgarage där halva garaget tillhör hus enligt ett servitut och ett garage till hus B. Se vidare markritning.

 

 

Försäljning

Vid köp tecknas ett köpekontrakt och 10% av köpeskillingen erläggs i samband med kontraktsskrivning. Resterande 90% erläggs vid tillträdet av fastigheten. Fastigheten tillträds vid överenskommet inflyttningsdatum och efter slutbesiktning och färdigställandeintyg är utfärdat.

1,5% av köpeskillingen erläggs i lagfartskostnad vid tillträdet av bostaden denna kostnad betalas normalt av köparen men här ingår kostnaden för lagfart i priset för fastigheten och betalas av säljaren. Totalt är det uttaget 9.290.000 kr i pantbrev som vid tillträdet överlämnas till köparen. 

Projekteringsändringar/tillval ger möjlighet att ändra planlösning, el, VVS och materialval enligt projektets tidplan med stopptider för beställning. (Bifogas) Genomgång görs tillsammans med projektets byggledare som också lämnar kostnadsförslag. 25% av projekterings- och tillvalkostnader erläggs vid undertecknad beställning och resterande 75% av kostnaden erläggs vid tillträdet av fastigheten.

Köp- och entreprenadkontrakt är tecknat mellan Harmonivilla (entreprenör) och Farstaviken Entreprenad AB (byggherre). Ni som köpare skriver köpekontrakt med Farstaviken Entreprenad som säljare av er nya bostad. 

Slutbesiktning och efterbesiktning sker under byggtiden, innan köparen tillträder fastigheten. Köparen får ett färdigställandebevis inför tillträdet och har möjlighet att besiktiga huset före tillträde.

Farstaviken Entreprenad AB tillhandahåller en byggfelsförsäkring till er som köpare. Den gäller i 10 år och följer fastigheten. 

Efter 2 år genomförs en garantibesiktning av bostaden och eventuella besiktningsanmärkningar åtgärdas på säljarens bekostnad. I samband med detta utförs också energideklaration som registreras hos Boverket, även den ombesörjs bekostas av säljaren.

Nyproducerade villor är befriade från fastighetsskatt i 15 år.

 

Interiör

Parhuset 160 kvm med 6 rok i 2 plan. Inspiration till valda material och färger har tagits från husens omgivningar. Detta för att få en röd tråd genom hela bostaden både in- och utvändigt. Inredningen har i standardutförande tema ”ljus” med vitvaror från Siemens, sten/kakel från Kakelspecialisten och kök, stommar, garderober från Vedum. 

Entréplan

Hall/entré
Välkomnande hall med delvis dubbel takhöjd och stora glaspartier. Klinker på golvet och plats för ytterkläder i garderobsrad med skjutdörrar. Huset är utrustat med larm och ytterdörren har kodlås. Några trappsteg upp till kök och vardagsrum.

Kök/matplats
Kök (Vedum), matplats och vardagsrum i ett öppet samband. Köket med dess köksö och vatten på två håll, gör det möjligt att vara fler kockar samtidigt. Ett perfekt kök för att laga mat i glada vänners lag. Här är det generösa arbetsytor och gott om förvaring. Givetvis har köket full maskinell utrustning med Siemens köksmaskiner, 80 cm bred induktionshäll med inbyggd spisfläkt. Inbyggd varmluftsugn och micro i arbetshöjd. Integrerad diskmaskin, vinkyl, integrerad kyl och frys. Bänkskivor av kompositsten med nedfällda hoar och blandare med duschfunktion. Matplats för upp till åtta personer. 

Vardagsrum
Vardagsrum med härlig sjöutsikt mot Farstaviken. Generös plats för soffgrupp. Glasade skjutdörrar ut till den stora terrassen i söder. 

Bad 1
Dusch med glasade duschväggar. Vägghängd wc, handfat på kommod med rund spegel över. Klinker på golvet och kaklade väggar samt fönster. 

Tvättstuga/groventré
Rymlig tvättstuga med groventré. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Arbetsbänk, tvättho med fönster över och överskåp. Installation för bergvärme och FTX. Klinker på golvet och målade väggar. Ytterdörr med kodlås.

Övre plan
Hall
Trappa i två etapper i ett öppet samband mot den dubbla takhöjden över entrén. Här finns plats för läshörnas/arbetsplats.

Allrum/TV
I ett öppet samband och ett par trappsteg upp från läshörnan/arbetsplatsen har vi allrum med platsför soffgrupp och tv.

Sovrum 1 (planlösning alternativ 1 och 2)
Sovrum med plats för säng, skrivbord och garderob.

Sovrum 2 (planlösning alternativ 1 och 2)
Sovrum med plats för säng, skrivbord och garderob.

Sovrum 3 (planlösning alternativ 2)
Sovrum med plats för säng, skrivbord och garderob.

Bad 2 (planlösning alternativ 1)
Dusch med glasade duschväggar. Vägghängd wc, handfat på kommod med rund spegel över. Klinker på golvet och kaklade väggar samt fönster. 

Bad 3 (planlösning alternativ 1)
Badrum med badkar, handfat på kommod med rund spegel över, handdukstork och vägghängd wc. Kaklade väggar och klinker på golvet. 

Bad 2 (planlösning alternativ 2)
Badrum med badkar eller dusch, dubbla handfat på kommod med spegel över, handdukstork och vägghängd wc. Kaklade väggar och klinker på golvet. Fönster.

Sovrum 3 (Alternativ 1 Master bedroom)
Sovrum med sjöutsikt från det stora fönsterpartiet. Två garderobsrader med skjutdörrar. Arbetsplats. Master bedroom har privat duschrum.

Sovrum 4 (Alternativ 2 Master bedroom)
Sovrum med sjöutsikt från det stora fönsterpartiet. Garderobsrad med skjutdörrar. .

Övrigt
Målade väggar, vita släta innerdörrar och vitlaserade ekgolv. Räcke vid dubbel planlösning och i trapp av glas. Genomgående golvvärme i hela huset. Kök från Vedum i grågrönt, kakel och bänkskivor av sten med nedfälld ho. Fönsterbänkar av sten. Vita släta innertak med 2,60 m i takhöjd. Se vidare teknisk beskrivning och rumsbeskrivning. 

 

Ljus, ljud, larm, data

I standardutförande finns via samarbete med Eliot Universe egenägt larmsystem med en app som man kan koppla till antingen larmcentral eller hantera som man själv vill utan extra kostnad. I standard har vi 1st manöverpanel, 1st centralapparat, 1st larmsändare, 3st magnetkontakter (altandörr och entrédörr), 3st rörelsedetektorer, 2st rökdetektorer, 1st siren inne. Samtliga dörrar till bostaden.

Vidare följer det också med ljud i två rum kopplat mot ett Sonos-system vilket kan byggas vidare efter önskemål. 

Belysning är förberett med Plejd-gateway samt Plejd i två rum vilket gör att man kan styra belysning via antingen knapp på väggen eller en app i telefonen. Det går också att tända och släcka när man inte är hemma, så är man bortrest kan en varierande belysning bidra till säkerhet. Eftersom en gateway är på plats kan även detta byggas ut efter önskemål. 

Även fuktvakt under diskmaskin/diskbänksskåp installeras som standard. 

Som tillval, för den som önskar att skräddarsy hemmet ytterligare bokas ett möte med Eliot Universe. Då ges möjlighet till styrning av värme, nätverk, larm, skalskydd, musik, ljus mm baserat på just ert val. Då har man dessutom en egen app som hanterar samtliga enheter i ett gränssnitt.

 

Teknisk beskrivning

Både husets inner- och ytterväggar är av Ytong och mellanbjälklag i betong. Taket är en träkonstruktion som till hälften är täckt av plåt och papp. Den del som är belagd av plåt kan med fördel kläs med solceller (tillval). Detta gör huset ännu mer energieffektivt tillsammans med bergvärme och FTX-system.

Detta är lågenergihus som uppfyller kraven för att kunna erhålla gröna lån. 

 

Fastighetsskatt

Nyproducerade hus är befriade från fastighetsskatt de första 15 åren, från värdeår. Värdeåret ska enligt fastighetstaxeringslagen bestämmas till det år då byggnaden tas i bruk (nybyggnadsåret). 

 

Servitut

Avtalsservitut, Last
1, 2021-09-14

Ledningsrätt vatten och avlopp, Last
0120-94/99 - 1, 1994-11-08

Ledningsrätt fjärrvärme, Last
0120-16/143 - 8, 2018-12-18

Avtalsservitut se beskrivning, Last
D202100402877:1 - 1, 2021-09-14

 

Planritningar