0C2A0483

Om bostaden

I det fantastisk Lanterninhuset ligger denna lägenhet med ett härligt ljusinsläpp i de stora fönsterpartierna och i en annorlunda industridesign. Lägenheten går i flera etage och viss del i vardagsrummet är upphöjt ett par trappsteg och med takhöjd upp till 4,6 m. Lägenheten har egen takterrass. Här kan soliga dagar avnjutas och med tur avslutas med en vacker solnedgång.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • Kontakta mäklaren för mer information om visning.

Fakta

Utgångspris 3 650 000 kr eller bud Adress Wilhelm Kåges gata 96, 1-2tr Område Porslinskvarteren Lägenhetsnummer L1103
Antal rum 2 rum och kök Månadsavgift 4 903 kr Upplåtelseform Bostadsrätt - Lägenhet Förråd Källarförråd Hiss Ja, Hissen går till ner till garage, tvättstuga och förråd. Byggår 2019
Boyta + Biyta 101 kvm + 3 kvm Ingår i avgift Värme och kallvatten. Andelstal 0.5570 % Driftkostnad 650 kr, är preliminär kostnad för hushållsel och varmvatten. Tillkommer kostnad för bredband/tv och försäkring. Tv/data Via internet som bostadsrättsinnehavaren tecknar och bekostar.

Beskrivning

Område

Det framväxande bostadsområdet i Porslinskvarteren i Gustavsberg har en charm som inte undgår någon. Här sammanstrålar anrik gemytlighet med modern komfort, i ett område som ligger intill havet såväl som intill vackra strövområden och kulturkvarter. Den mysiga båthamnen, Gustavsbergs centrum, samt rekreationsområden gör vardagarna genuint trevliga här. Här, i en industridesignad etagelägenhet med egen takterrass bor man perfekt i en lägenhet utöver det vanliga. Upplev en annorlunda bostad med härliga ljusinsläpp genom de stora takfönstren och extra högt i tak. Allt detta i det anrika Lanterninhuset.med ett centralt läge i området 

Med mera
Inte nog med egen takterrass, föreningen har också en stor, gemensam takterrass med en allmän del och en del som går att boka privat. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg och hamnområdet. Huset ligger också nära  Blå Blomparken som är under uppförande och som kommer bli områdets lugna oas och rekreationsplats. På promenadavstånd finns Gustavsbergs hamn med båtplatser och i området finns affärer, förskolor och skolor, vårdcentral och kommunikation i form av bussar mot bland annat Stockholm. I Gustavsberg och Porslinskvarteren osar det av kultur - Sveriges enda porslinsfabrik tillsammans med museum, konsthallar och ateljéer finns här. Även natur och aktivitet har sin givna plats; rekreation i skog och längs hav, sjö- och båtliv, golf och tennis finns här, för att vara nämna några möjliga aktiviteter. Storstaden Stockholm är inte långt bort den heller, både bil och effektiva kommunikationer gör att det aldrig är långt att ta sig till City.

 

Föreningen

Brf Fabrikshuset består av två huskroppar, Fabrikshuset och Lanterninhuset. Fabrikshuset är tidigare sanitetsporslinsfabrikens lokaler som totalrenoverats och fått två våningar påbyggda vilket gör att huset idag har sju våningar med 220 lägenheter inklusive ett garageplan. Föreningensadresser är Stig Lindbergs gata 15, 17A-B, 19A-B, 21 och Wilhelm Kåges gata 96.

Lanterninhuset har också det renoverats och består av 30 lägenheter och lokaler i entréplan. I entréplan finns gemensamt förråd för barnvagnar och cyklar. I källarplan finns en stor tvättstuga med tre tvättmaskiner varav en för grovtvätt, torktumlare, torkskåp och mangel. De separata förråden till varje lägenhet ligger i källarplanet. 

Det mest unika med denna föreningen är den stora gemensamma takterrassen med planteringar och loungegrupper på taket av Fabrikshuset. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg, Hamnen och fabriksområdet. Det finns också en del av takterrassen som kan bokas för privat bruk.

Fastigheten ingår i en gemensamhetsanläggning avseende bla garaget som förvaltas av en samfällighetsförening. Garaget har totalt 548 parkeringsplatser. Brf Fabrikshuset del är 18% vilket utgör ca 96 parkeringsplatser. Det finns garageplatser att hyra (ca 955kr/mån) och hissen går rakt ner i garaget. Kö kan förekomma till p-plats. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift f.n. med 3,50% av aktuellt prisbasbelopp, köparen står för överlåtelseavgiften. Pantsättningsavgift tas ut av föreningen f.n. med 1,50% av aktuellt prisbasbelopp per pantbrev, betalas av pantsättaren. Föreningen/Styrelsen har tagit beslut om att från och med 2021 höja månadsavgiften med 2 % varje år. 

 

 

 

 

Interiör

Hall
Hall med klinker på golvet och en garderob.

Kök
Vitt och grått kök med släta luckor och lådor. Överskåp med spotlights under. Mörk stenskiva med vitt kakel som stänkskydd. Köket är maskinellt fullutrustat med rostfria maskiner, kyl/frys, diskmaskin med integrerad kökslucka, inbyggd varmluftsugn och mikro samt induktionshäll med spisfläkt över. Generöst med arbetsytor och förvaring samt spotlights i taket. Rymlig matplats med plats för bord för 6-8 personer.

Sovrum
Sovrum med stora fönster och inbyggd garderobsrad. 

Badrum
Vitt helkaklat badrum med grått klinkergolv med golvvärme. Dusch med glasad duschvägg (plats för badkar finns). Wc, handfat på vit kommod med spegel över samt belysning. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Handdukstork.

Etageplan
Vardagsrum
Stort vardagsrum med takfönster och takhöjd från 1,7m upp till 4,6m. Vardagsrummet är uppdelat och en viss del ligger ett par trappsteg upp. Här finns trappa upp till den privata takterrassen. Vardagsrummet är möjligt att dela av till ett extra sovrum. 

Takterrass
Stort takterrass med trädäck och insynsskydd.

Övrigt
Genomgående är det ekparkett på golven och vita målade väggar. Vita innerdörrar och vita socklar. Fönsterbänkar av betong. 

 

Planritningar