Fasad i söder

Om bostaden

Enplans villa på hörntomt med ogenerat läge. Tomten har flera uteplatser och stor gräsmatta för sommaraktiviteter. Gäststuga och garage. Allt detta i populära Evlinge med närhet till vacker natur, bad, stall och båtplats.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • 26 maj
    14:30 - 15:30

Fakta

Utgångspris 3 495 000 kr eller bud Adress Tärnkobbsvägen 20 Område Värmdö-Evlinge Fastighetsbeteckning VÄRMDÖ-EVLINGE 1:38 Byggnadstyp 1 plans villa med källare
Antal rum 5 rum och kök Upplåtelseform Friköpt - Småhus Uppvärmning Direktel, luftvärmepump och nya delens sovrum och bastu/SPA har golvvärme. Tomtarea 2534 Kvm Byggår 1963, den äldre delen är renoverad 2007. Nya delen är tillbyggd 2010-2011. Kommun Värmdö
Boarea 118 Kvm Driftkostnader 3574 kr, Övrigt utgör TV/Bredband genom Viasat 600 kr/mån. Vägavgift 100 kr/mån. Tv/data Fiber indraget 2014.

Beskrivning

Område

Evlinge är ett naturskönt område med blandad bebyggelse och som på 50-talet började som fritidshusområde. Idag är ca 220 av de 330 fastigheterna permanenta bostäder och det ökar till antalet. Närheten till havet och skärgården gör Evlinge extra atraktivt, här finns fina bad och möjlighet till båtplats. På Södra Evlinge Gård ligger också Värmdö ridklubb med ridskola och möjlighet till privata boxplatser. Området har en aktiv fastighetsägareförening som b.l.a anordnar midsommarfirande och simskola. De ansvarar också för underhåll av badplatser, lekplatser och fotbollsplan. All mark och allt vatten inom Evlinge tomtområde som inte är privat tomtmark ägs av Värmdö-Evlinge fastighetsägareförening. Det finns också en samfällighetsförening som ombesörjer skötsel av väggar mm. Se vidare under länkar.

Storstaden ligger på behändigt avstånd 35 minuter med bil eller 50 minuter buss. 10 minuter bort ligger Hemmesta med matvaruaffär och restaurang. Närmare Gustavsberg ligger Värmdö köpcentrum vid Mölnvik som erbjuder ca 60 butiker och vid Värmdö marknad finns ytterliggare butiker. 

 

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning Värmdö VÄRMDÖ-EVLINGE GA:2
fnr_010267476

 

Servitut

NYTTJANDERÄTT VA-ANSLUTNING, Last
5, 2009-10-29

 

Byggnadsbeskrivning

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 1 971 000 kr. Mark, värde: 1 312 000 kr. Summavärde: 3 283 000 kr

Taxeringsår: 2018. Byggår: 1963. Värdeår: 1989

 

Övrigt

Tomt
Stor härlig hörntomt med uppvuxen trädgård utan insyn. Här finns flera uteplatser, myshörna under tak vid entrén, berså för eftermiddagskaffe och matplats för grillfest. Den stora gräsmattan blir perfekt för sommaraktiviteter. Vid garaget finns plats för flera bilar om så önskas. 

 

Interiör

Hall
Hall med grått klinker och rymligt förråd/klädkammare med skjutdörr.

Kök 
Rött kök (Ikea 2007) med släta högblanka luckor, massiv bänkskiva av ek och svart kakel 5 x 5 cm som stänkskydd. Frihängd spisfläkt i rostfritt från Ikea (2019), keramikhäll Ikea (2019), inbyggd varmluftsugn (2007), diskmaskin med integrerad kökslucka Ikea (2019), inbyggd mickro i arbetshöjd och kyl/frys med integrerad kökslucka (2007). Diskho med fönster över, vedspis, vitt trätak och grått klinker på golvet. 

Matplats
Stor härlig matplats med plats för många och med utgång till uteplats. Matplatsen ligger i ett öppet samband mellan köket och vardagsrummet. Här finns också en öppen spis. Trägolv, målade väggar och vitt trätak.

Vardagsrum
Vardagsrum med stora sällskapsutrymmen och fönsterpartier från golv till tak som ger ett härligt ljusinsläpp. Här finns också plats för en läshörna. Vitt målat golv och vita målade väggar.

Master bedroom
Ett par trappsteg ner från vardagsrummet ligger sovrumsavdelningen med ett stor föräldrasovrum med 3 meter i takhöjd och fönster i tre väderstreck. Fondvägg med vit råspont och övrigt är det målade väggar, vitt tak och en garderobsrad med skjutdörrar samt golvvärme.

Bastu/SPA
Stor vedeldad bastu (2014) med utgång till tomten. Utrymmet har kakel och klinker med golvvärme. Här är förberätt för dusch med avlopp. Blandare och stor dusch finns men är ej monterat. 

Sovrum
Stort sovrum med fönster i två väderstreck, garderobsrad med skjutdörrar och upp till 3 meter i takhöjd samt golvvärme.

Sovrum 
Vid hallen ligger ytterliggare ett sovrum med fönster ut mot trädgården. 

Badrum
Innanför köket ligger duschrummet som renoverades 2007. Helkaklat badrum med duschvägg av betonglas, klinker på golvet och spotlights i taket. Handfat på vit kommod med spegelskåp över och wc. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare Mielé (2007). Utrymmet har fönster och utgång till tomten med tvättvinda. 

Övrigt
Under den nya tillbyggnadsdelen finns ett stort utrymme med möjlighet att inreda om fler rum skulle önskas. 

 

BYGGNAD

Gäststuga
Vinterbonad gäststuga om 20 kvm med vita målade väggar och tak. Värms upp med ett oljefyllt element.

Garage
Kallgarage med gjuten platta med plats för en bil.