Soffhörna

Om bostaden

Denna ljusa gavellägenhet med Flex-vägg ligger i områdets snyggaste hus som präglas av industridesign, såsom tegel, eleganta fönsterpartier och balkonger, givetvis finns också påkostade detaljer från Stig Lindberg i trapphuset.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • Kontakta mäklaren för mer information om visning.

Fakta

Utgångspris 2 900 000 kr eller bud Adress Josef Ekbergs gränd 8, 2tr Område Porslinskvarteren Lägenhetsnummer 4021
Antal rum 3 rum och kök Månadsavgift 4 079 kr Upplåtelseform Bostadsrätt - Lägenhet Förråd Vindsförråd Hiss Ja Byggår 2018, slutbesiktning juni-oktober 2018
Boarea 68 Kvm Ingår i avgift Värme, Varm- och Kallvatten, Kabel-TV, IP-telefoni och bredband Andelstal 0.8483 % Driftkostnad 400 kr, preliminär kostnad för hushållsel. Tv/data Com hem

Beskrivning

Område

Område
Det framväxande bostadsområdet i Porslinskvarteren i Gustavsberg har en charm som inte undgår någon. Här sammanstrålar anrik gemytlighet med modern komfort, i ett område som ligger intill havet såväl som intill vackra strövområden och kulturkvarter. Den mysiga båthamnen, Gustavsbergs centrum, samt rekreationsområden gör vardagarna genuint trevliga här. Här, i en underbart ljus bostad med en stor balkong i områdets snyggaste hus i tegel och vacker idustridesign, blir livet enkelt. Upplev en välplanerad bostad med härliga ljusinsläpp, med ett lugnt och ostört läge vid återvändsgata intill Blå Blomparken som är under uppförande.

Interiör
Med hög och stilren invändig standard går det att skapa ett personligt och prydligt hem i denna generösa till ytan rymliga bostad som är en av åtta flexibla lägenheter i detta hus. Runt hörnet till den trevliga hallen med plats för hatthylla, skoställ samt garderob ligger en rymlig walk in closet med Flex vägg för att maximera lägenhetens yta. Hallen har också en strömbrytare som är kopplad till alla taklampor i hela bostaden och möjliggör effektivare nedsläckning. Planlösningen är effektiv, från hallen öppnar vardagsrummet och kök upp sig, två sovrum och badrum. Vardagsrum och kök ligger i ett öppet samband med stora fönster. Köket har vita luckor, vitt kakel, grå bänkskiva med två hoar och matplats. Master bedroom  med  inbyggda garderober och utgång till den stora balkongen. Barnrum med med fönster runt hörn. Generöst badrum med fönster, tvättmaskin och torktumlare kommer badrummet utrustat med, samt stilrent kakel i vitt och klinker i grått. Vit kommod med lådor, handfat och spegel.

Med mera
Föreningen har en stor och påkostad innergård med gott om plats för gemenskap. Intill bostäderna byggs Blå Blomparken, som kommer bli områdets lugna oas och rekreationsplats. På promenadavstånd finns Gustavsbergs hamn med båtplatser och i området finns affärer, förskolor och skolor, vårdcentral och kommunikation i form av bussar mot bland annat Stockholm. I Gustavsberg och Porslinskvarteren osar det av kultur - Sveriges enda porslinsfabrik tillsammans med konsthallar och ateljéer finns här. Även natur och aktivitet har sin givna plats; rekreation i skog och längs hav, sjö- och båtliv, golf och tennis finns här, för att vara nämna några möjliga aktiviteter. Storstaden Stockholm är inte långt bort den heller, både bil och effektiva kommunikationer gör att det aldrig är långt att ta sig till City.

 

Bostadsrättsföreningen

Föreningen består av fyra hus med fem trapphus och ett miljöhus för sopsortering på den gemensamma innergården. Totalt är det 139 lägenheter med 1-4 rok. I entréplan i varje hus finns förråd för cyklar och barnvagnar samt postfack. På vinden har varje lägenhet ett eget förråd. 80 p-platser i ett gemensamt garage har föreningen för uthyrning, 919 kr/mån. Föreningen har också en lokal om 48 kvm i entréplan för uthyrning. Trevlig innergård för gemenskap bl a en lekplats. Föreningen ligger mitt i porslinskvarteren intill Blå Blomparken.

 

Interiör

Hall
Fyrkantig hall med plats för ytterkläder och skor samt en garderob. Säkerhetsdörr med tittöga. Spotlights i taket. Hallen har också en strömbrytare som är kopplad till alla taklampor i hela bostaden och möjliggör effektivare nedsläckning.

FlexFörvaring är en klädkammare/garderob där den ena väggen med förvaring är fast monterad och den andra delen med förvaring går att flytta i sidled. Den flexibla garderobslösningen möjliggör för fler att få en walk-in-closet. Här ligger den runt hörnet från hallen.

Kök
Vitt kök med vita släta luckor och lådor. Överskåp med belysning under.Grå bänkskiva med vitt kakel som stänkskydd och två hoar. Köket är maskinellt fullutrustat med rostfria maskiner, kyl och frys, diskmaskin med integrerad kökslucka, induktionshäll med ugn, inbyggd mickro i arbetshöjd samt spisfläkt. Generöst med arbetsytor och förvaring. Köket har gått om plats för en matgrupp i det öppna sambandet med vardagsrummet.  

Vardagsrum
Kök och vardagsrum i en öppen planlösning. Här finns flex väggen vilket gör att vardagsrummet blir extra stort.

Master bedroom
Rymligt sovrum med fönster mot balkongen. Inbyggd garderob med vita skjutdörrar.  

Sovrum  (mindre)
Sovrum med fönster i två väderstreck.

Badrum
Vitt helkaklat badrum med ljust grått klinkergolv och fönster. Dusch med glasade duschväggar (plats för badkar finns). Wc, handfat på vit kommod med två lådor och spegel över samt belysning. Vit arbetsbänk och tvättmaskin och torktumlare.  

Övrigt
Genomgående är det ekparkett på golven och vita målade väggar. Vita innerdörrar med speglar och vita socklar.  Fönsterbänkar av sten. Upp till 2.50 meter i takhöjd.