0C2A3698

Om bostaden

Kontakta ansvarig mäklare för bokad privatvisning. Ett perfekt boende med låg avgift, 1 rok i industriell design med härlig rymd och ljus med rymlig balkong i söder. Loft med sovplats om ca 7kvm, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med en generös takhöjd som ger en häftig känsla. Föreningen har en gemensam takterrass med magisk utsikt över Gustavsbergs hamn. Centralt läge nära Gustavsbergs hamn med gym, café och restauranger. Närhet till både mataffär, buss och grönområden. Möjlighet till snabbt tillträde.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • 28 Nov
    13:15 - 14:00

Fakta

Utgångspris 1 750 000 kr Utgångspris Adress Stig Lindbergs gata 15, 1tr Område Porslinskvarteren Lägenhetsnummer F-1106
Antal rum 1 rum och kök Månadsavgift 1845 kr Upplåtelseform Bostadsrätt - Lägenhet Förråd Källarförråd Hiss Ja Byggår 1939, Ombyggnad utförd 2014-2019
Boyta 24 kvm Ingår i avgift Värme och kallvatten. Andelstal 0.20362 % Driftkostnad 420 kr, varav varmvatten 220kr/mån och elförbrukning 200kr/mån. Driftkostnaderna kan komma att förändras, försäkring, tv/bredband tillkommer. Enligt säljarens uppgifter Tv/data Föreningen är ansluten till IP-Onlys öppna nät för bredband, TV och telefoni. Lägenhetsinnehavaren tecknar enskilt avtal.

Beskrivning

Interiör

Hall
Hall med klinker på golvet, 2st garderober och spotlights i taket. 

Kök
Vitt och grått kök med släta luckor och lådor. Överskåp med spotlights under, stenskiva med vitt kakel som stänkskydd. Köket är maskinellt fullutrustat med rostfria maskiner, kyl/frys, diskmaskin med integrerad kökslucka, inbyggd varmluftsugn och mikro samt induktionshäll med spisfläkt över.   

Badrum
Vitt helkaklat badrum med grått klinkergolv med golvvärme. Dusch med glasad duschvägg, Wc, handfat på vit kommod med spegel över samt belysning. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Handdukstork.

Vardagsrum
Vardagsrum och kök i öppet samband med utgång till balkongen, härlig rymd och fina ljusinsläpp. Plats för soffhäng och ett litet matbord, trappa upp till loftet.

Loft/Sovrum 
På loftet får man en liten undanskymd sovplats.

Balkong
Rymlig i rakt söderläge, plats för litet matbord eller loungegrupp.

Övrigt
Genomgående är det ekparkett på golven och vitmålade väggar. Vita innerdörrar och vita socklar. Fönsterbänkar av betong. Boarea enligt föreningen. 

 

Förening

Brf Fabrikshuset består av två huskroppar, Fabrikshuset och Lanterninhuset. Fabrikshuset är tidigare sanitetsporslinsfabrikens lokaler som totalrenoverats och fått två våningar påbyggda vilket gör att huset idag har sju våningar med 220 lägenheter inklusive ett garageplan. Föreningens adresser är Stig Lindbergs gata 15, 17A-B, 19A-B, 21 och Wilhelm Kåges gata 96.

Lanterninhuset har också det renoverats och består av 30 lägenheter och lokaler i entréplan. I entréplan finns gemensamt förråd för barnvagnar och cyklar. I källarplan finns en stor tvättstuga med tre tvättmaskiner varav en för grovtvätt, torktumlare, torkskåp och mangel. De separata förråden till varje lägenhet ligger i källarplanet. 

Det mest unika med denna föreningen är den stora gemensamma takterrassen med planteringar och loungegrupper på taket av Fabrikshuset. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg, Hamnen och fabriksområdet. Det finns också en del av takterrassen som kan bokas för privat bruk.

Fastigheten ingår i en gemensamhetsanläggning avseende bla garaget som förvaltas av en samfällighetsförening. Kostnaden är 986 kr/månad för bil och 479 kr/månad för MC och hyran höjs årligen med 2%, och hissen går rakt ner i garaget. Kö kan förekomma till p-plats. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift f.n. med 3,50% av aktuellt prisbasbelopp, köparen står för överlåtelseavgiften. Pantsättningsavgift tas ut av föreningen f.n. med 1,50% av aktuellt prisbasbelopp per pantbrev, betalas av pantsättaren. Föreningen/Styrelsen har tagit beslut om att från och med 2021 höja månadsavgiften med ca  2-3 % varje år. 

 

 

 

 

Område

Det framväxande bostadsområdet i Porslinskvarteren i Gustavsberg har en charm som inte undgår någon. Här sammanstrålar anrik gemytlighet med modern komfort, i ett område som ligger intill havet såväl som intill vackra strövområden och kulturkvarter. Den mysiga båthamnen, Gustavsbergs centrum, samt rekreationsområden gör vardagarna genuint trevliga här. Allt detta i det anrika fabrikshuset med ett centralt läge i Gustavsberg.

Med mera
Föreningen har också en stor  gemensam takterrass med en allmän del och en del som går att boka privat. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg och hamnområdet. Huset ligger intill Blå Blomparken  som kommer bli områdets lugna oas och rekreationsplats. På promenadavstånd finns Gustavsbergs hamn med båtplatser och i området finns affärer, förskolor och skolor, vårdcentral och kommunikation i form av bussar mot bland annat Stockholm. I Gustavsberg och Porslinskvarteren osar det av kultur - Sveriges enda porslinsfabrik tillsammans med museum, konsthallar och ateljéer finns här. Även natur och aktivitet har sin givna plats; rekreation i skog och längs hav, sjö- och båtliv, golf och tennis finns här, för att vara nämna några möjliga aktiviteter. Storstaden Stockholm är inte långt bort den heller, både bil och effektiva kommunikationer gör att det aldrig är långt att ta sig till City. Bussen in mot slussen tar ca 20-25min.

 

Planritningar