Öppna samband
Budgivning pågår

Om bostaden

I det populära Fabrikshuset, centralt i Gustavsberg ligger denna 3:a med ett loft som ger drygt 20 kvm extra golvyta med 1,18 m i takhöjd. Lägenheten är i industridesign med synliga betongbjälkar och en takhöjd upp till 3,5 m. Stora fönster och balkong i söder.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • Kontakta ansvarig mäklare för visning

Fakta

Utgångspris 3 395 000 kr eller bud Adress Stig Lindbergs gata 17B, 2tr Område Porslinskvarteren Lägenhetsnummer D-1201
Antal rum 3 rum och kök Månadsavgift 4 796 kr Upplåtelseform Bostadsrätt - Lägenhet Förråd Källarförråd Hiss Ja Byggår 2014-2019
Boarea 84 Kvm Ingår i avgift Värme och kallvatten. Andelstal 0.5449 % Driftkostnad 953 kr Tv/data Internet via fiber indraget i lägenheten.. Lägenhetsinnehavaren väljer själv operatör för internet och Kabel-TV och detta betalas separat.

Bud: 3 395 000 kr

  • Budgivare 1 – 3 395 000 kr – 2019-06-17 17:10

Beskrivning

Interiör

Hall
Hall med stengolv, plats för ytterkläder och två garderober varav en är städskåp. Säkerhetsdörr med tittöga. Spotlights i taket. Hallen är rymlig och här finns möjlighet till en arbetsplats. 

Arbetskök
Vitt och grått kök med grå luckor och lådor i den nedre delen och vita luckor i den övre delen. Bänkskivor av sten med nedfälld ho med vitt kakel som stänkskydd. Induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, inbyggd mickro i arbetshöjd, diskmaskin med integrerad kökslucka och rostfri kyl/frys. Samtliga köksmaskiner är från Cylinda. Stor köksö med stenskiva, spotligts i taket, gott om förvaring och med möjlighet till barhäng.

Vardagsrum och matplats
Matplats och vardagsrum ligger i ett öppet samband med 3,5 m i takhöjd och synliga betongbjälkar i läcker industridesign. Stora fönster och utgång till balkong i söder. Här finns gott om plats för samvaro.   

Master bedroom
Stort härligt sovrum, också här är det upp till 3,5 m i takhöjd och stora fönster. Den generösa ytan gör det möjligt till att ha en extra arbetplats i sovrummet. Vid garderobsraden är taket sänkt och har spotlights. 

Sovrum  (barnrum)
Även detta sovrum är stort och rymligt med 3,5 m i takhöjd, stora fönster och garderobsrad. Betongbjälkar och valv ger en härlig karraktär åt rummet. 

Badrum
Rymligt badrum med kakel och klinker i vitt och grått. Vattenfallsdusch med glasad duschvägg. Handfat på vit kommod med spegel över. Wc, kromad handdukstork och golvvärme. Tvättmaskin och torktumlare från Cylinda. 

Loft
Över del av hall och arbetskök är taket sänkt och detta ger ett loft på drygt 20 kvm med en takhöjd på 1,18 m. Här finns möjlighet både till förvaring, övernattning och myshörna för barn. 

Övrigt
Genomgående är det ekparkett på golven utom i bad och hall där det är klinker eller sten. Vita målade väggar och en grå fondvägg i hallen. Vita släta innerdörrar. 

 

Område

Det framväxande bostadsområdet i Porslinskvarteren i Gustavsberg har en charm som inte undgår någon. Här sammanstrålar anrik gemytlighet med modern komfort, i ett område som ligger intill havet såväl som intill vackra strövområden och kulturkvarter. Den mysiga båthamnen, Gustavsbergs centrum, samt rekreationsområden gör vardagarna genuint trevliga här. Här, i en underbart ljus bostad med en balkong i söder och med tillgång till takterrass, blir livet enkelt. Upplev en välplanerad bostad med härliga ljusinsläpp genom de stora fönstren, extra takhöjden, och ett centralt läge i området i det anrika Fabrikshuset. 

Med mera
Föreningen har en stor och påkostad takterrass med en allmänn del och en del som går att boka privat. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg och hamnområdet. Huset ligger också nära  Blå Blomparken som är under uppförande och som kommer bli områdets lugna oas och rekreationsplats. På promenadavstånd finns Gustavsbergs hamn med båtplatser och i området finns affärer, förskolor och skolor, vårdcentral och kommunikation i form av bussar mot bland annat Stockholm. I Gustavsberg och Porslinskvarteren osar det av kultur - Sveriges enda porslinsfabrik tillsammans med muséum, konsthallar och ateljéer finns här. Även natur och aktivitet har sin givna plats; rekreation i skog och längs hav, sjö- och båtliv, golf och tennis finns här, för att vara nämna några möjliga aktiviteter. Storstaden Stockholm är inte långt bort den heller, både bil och effektiva kommunikationer gör att det aldrig är långt att ta sig till City.

 

Föreningen

Brf Fabrikshuset består av två huskroppar, Fabrikshuset och Lanterninhuset. Fabrikshuset är tidigare sanitetsporslinsfabrikens lokaler som totalrenoverats och fått två våningar påbyggda vilket gör att huset idag har sju våningar med 220 lägenheter inklusive ett garageplan.

Lanterninhuset har också det renoverats och består av 30 lägenheter och lokaler i entréplan.

I entréplan finns gemensamt förråd för barnvagnar och cyklar. I källarplan finns en stor tvättstuga med 3 tvättmaskiner varav en för grovtvätt, torktumlare, torkskåp och mangel. De separata förråden till varje lägenhet ligger i källarplanet.

Det mest unika med denna föreningen är den stora gemensam takterrass med planteringar och loungegrupper på taket av Fabrikshuset. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg, Hamnen och fabriksområdet. Det finns också en del av takterrassen som kan bokas för privat bruk.

Fastigheten ingår i en gemensamhetsanläggning avseende bla garaget som förvaltas av en samfällighetsförening. Garaget har totalt 548 parkeringsplatser. Brf Fabrikshuset del är 18% vilket utgör ca 96 parkeringsplatser.

Föreningens belåning är 11.587 kr per kvm BOA. Årsavgift är 720 kr per kvm BOA.

Föreningensadresser är Stig Lindbergs gata 15, 17A-B, 19A-B, 21 och Wilhelm Kåges gata 96.

 

 

Planritningar