Öppna ytor och högt till tak

Om bostaden

I det fantastisk Lanterninhuset ligger denna lägenhet med ett härligt ljusinsläpp i de stora fönsterpartierna och i en annorlunda industridesign. Stora rum med betongvalv och järnbalkar. Lägenheten har tillgång till stor gemensam takterrass med utsikt över Gustavsberg och Farstaviken. Här kan soliga dagar avnjutas och med tur avslutas med en vacker solnedgång.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • Kontakta ansvarig mäklare för visning

Fakta

Utgångspris 3 240 000 kr eller bud Adress Wilhelm Kåges gata 96, nb Område Porslinskvarteren Lägenhetsnummer L1009
Antal rum 3 rum och kök Månadsavgift 4 528 kr Upplåtelseform Bostadsrätt - Lägenhet Förråd Källarförråd Hiss Ja Byggår 2018
Boarea 83 Kvm Ingår i avgift Värme och kallvatten. Andelstal 0.5144 % Driftkostnad 550 kr, Det tillkommer kostnad för internet. Tv/data Via internet som bostadsrättsinnehavaren tecknar och bekostar.

Beskrivning

Område

Det framväxande bostadsområdet i Porslinskvarteren i Gustavsberg har en charm som inte undgår någon. Här sammanstrålar anrik gemytlighet med modern komfort, i ett område som ligger intill havet såväl som intill vackra strövområden och kulturkvarter. Den mysiga båthamnen, Gustavsbergs centrum, samt rekreationsområden gör vardagarna genuint trevliga här. Här, i en välplanerad och ljus bostad med tillgång till takterrass på Fabrikshuset 7tr upp med milsvidsutsikt. Upplev en välplanerad bostad med härliga ljusinsläpp genom de stora fönstren, extra takhöjd, och ett centralt läge i området i det anrika Lanterninhuset. 

Med mera
Föreningen har en stor och påkostad takterrass med en allmänn del och en del som går att boka privat. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg och hamnområdet. Huset ligger också nära  Blå Blomparken som är under uppförande och som kommer bli områdets lugna oas och rekreationsplats. På promenadavstånd finns Gustavsbergs hamn med båtplatser och i området finns affärer, förskolor och skolor, vårdcentral och kommunikation i form av bussar mot bland annat Stockholm. I Gustavsberg och Porslinskvarteren osar det av kultur - Sveriges enda porslinsfabrik tillsammans med muséum, konsthallar och ateljéer finns här. Även natur och aktivitet har sin givna plats; rekreation i skog och längs hav, sjö- och båtliv, golf och tennis finns här, för att vara nämna några möjliga aktiviteter. Storstaden Stockholm är inte långt bort den heller, både bil och effektiva kommunikationer gör att det aldrig är långt att ta sig till City.

 

Föreningen

Brf Fabrikshuset består av två huskroppar, Fabrikshuset och Lanterninhuset. Fabrikshuset är tidigare sanitetsporslinsfabrikens lokaler som totalrenoverats och fått två våningar påbyggda vilket gör att huset idag har sju våningar med 220 lägenheter inklusive ett garageplan.

Lanterninhuset har också det renoverats och består av 30 lägenheter och lokaler i entréplan.

I entréplan finns gemensamt förråd för barnvagnar och cyklar. I källarplan finns en stor tvättstuga med 3 tvättmaskiner varav en för grovtvätt, torktumlare, torkskåp och mangel. De separata förråden till varje lägenhet ligger i källarplanet.

Det mest unika med denna föreningen är den stora gemensam takterrass med planteringar och loungegrupper på taket av Fabrikshuset. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg, Hamnen och fabriksområdet. Det finns också en del av takterrassen som kan bokas för privat bruk.

Fastigheten ingår i en gemensamhetsanläggning avseende bla garaget som förvaltas av en samfällighetsförening. Garaget har totalt 548 parkeringsplatser. Brf Fabrikshuset del är 18% vilket utgör ca 96 parkeringsplatser.

Föreningens belåning är 11.587 kr per kvm BOA. Årsavgift är 720 kr per kvm BOA.

Föreningensadresser är Stig Lindbergs gata 15, 17A-B, 19A-B, 21 och Wilhelm Kåges gata 96.

 

 

Interiör

Hall
Hall med klinker på golvet och fem garderober i rad.

Kök
Vitt och grått kök med släta luckor och lådor. Överskåp med spotlights under. Mörk stenskiva med vitt kakel som stänkskydd. Köket är maskinellt fullutrustat med rostfria maskiner, kyl och frys, diskmaskin med integrerad kökslucka, inbyggd varmluftsugn och mickro samt induktionshäll med spisfläkt över. Generöst med arbetsytor och förvaring samt spotlights i taket.

Vardagsrum
Vardagsrum och kök ligger i ett öppet samband i ett stort nästan fyrkantigt rum med synliga betongbjälkar och stora fönster.  

Sovrum
Sovrum med stora fönster extra högt i tak med synliga järnbalkar och betongvalv. I hallen in till sovrummen är det en garderobsrad med sex garderober.

Sovrum
Stort härligt sovrum med snedtak och stora fönster i två väderstreck. Detta rum skulle också kunna bli ett stort vardagsrum om separat kök önskas. Också här är det synlyga betongbjälkar och vita järnbalkar. 

Badrum
Vitt helkaklat badrum med grått klinkergolv med golvvärme. Dusch med glasad duschvägg (plats för badkar finns). Wc, handfat på vit kommod med spegel över samt belysning. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Handdukstork.

Övrigt
Genomgående är det ekparkett på golven och vita målade väggar. Vita innerdörrar och vita socklar. Fönsterbänkar av betong. Ca 2.85 meter i takhöjd.