stigli15-17

Om bostaden

3 rok med industri-look. Öppen planlösning med köksö mellan kök och vardagsrum. Där den extra takhöjden och det stora fönstren ger ett underbart ljus in i lägenheten. Loftet (ca: 25 kvm) med 1,36 m i takhöjd används idag till både gästrum och förråd. I de två sovrummen finns möjlighet att bygga sovloft. Föreningen har en stor takterrass med milsvid utsikt och hiss finns till garaget, förråd och tvättstuga.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • 14 Aug
    11:30 - 12:15

Fakta

Utgångspris 3 950 000 kr Utgångspris Adress Stig Lindbergs gata 15, 2tr Område Porslinskvarteren Lägenhetsnummer F-1201
Antal rum 3 rum och kök samt loft Månadsavgift 5088 kr Upplåtelseform Bostadsrätt - Lägenhet Förråd Källarförråd Hiss Ja Byggår 1939, Ombyggnad utförd 2014-2019
Boyta + Biyta 83 kvm + 25 kvm Ingår i avgift Värme och kallvatten. Andelstal 0.5449 % Driftkostnad 1732 kr, varav hushållsel 475 kr/mån, varmvatten 500 kr/mån, bredband och tv 500 kr/mån. Driftskostnaden kan komma att förändras beroende på antal personer i hushållet. Kostnad för hemförsäkring med bostadsrättstillägg tillkommer ca: 257 kr/mån. Tv/data Föreningen är ansluten till IP-Onlys öppna nät för bredband, TV och telefoni. Lägenhetsinnehavaren tecknar enskilt avtal.

Beskrivning

Område

Det framväxande bostadsområdet i Porslinskvarteren i Gustavsberg har en charm som inte undgår någon. Här sammanstrålar anrik gemytlighet med modern komfort, i ett område som ligger intill havet såväl som intill vackra strövområden och kulturkvarter. Den mysiga båthamnen, Gustavsbergs centrum, samt rekreationsområden gör vardagarna genuint trevliga här. Här, i en underbart ljus bostad med en balkong i söder och med tillgång till takterrass, blir livet enkelt. Upplev en välplanerad bostad med härliga ljusinsläpp, extra takhöjden, och ett centralt läge i området i det anrika Fabrikshuset.

Föreningen har en stor och påkostad takterrass med en allmän del och en del som går att boka privat. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg och hamnområdet. Huset ligger också nära Blå Blomparken med stor lekplats, vackra planteringar. På promenadavstånd finns Gustavsbergs hamn med båtplatser och i området finns affärer, apotek, gym, café, förskolor och skolor, vårdcentral och kommunikation i form av bussar mot bland annat Stockholm eller längre ut mot Värmdö och skärgården. I Gustavsberg och Porslinskvarteren osar det av kultur - Sveriges enda porslinsfabrik tillsammans med museum, konsthallar och ateljéer finns här. Även natur och aktivitet har sin givna plats; rekreation i skog och längs hav, sjö- och båtliv, golf och tennis finns här, för att vara nämna några möjliga aktiviteter. Storstaden Stockholm är inte långt bort den heller, både bil och effektiva kommunikationer gör att det aldrig är långt att ta sig till City. Bussen till slussen tar ca 20-25 min. I närheten ligger även Plantagen, Biltema, Citygross, Coop, Nordic Wellnes gym. 10 minuters promenad bort ligger Ekvallens idrottsplats där det finns ishall, uterink, badhus, gym, tennishall och stor bandy/fotbollsplan.

 

Föreningen

Brf Fabrikshuset består av två huskroppar, Fabrikshuset och Lanterninhuset. Fabrikshuset är tidigare sanitetsporslinsfabrikens lokaler som totalrenoverats och fått två våningar påbyggda vilket gör att huset idag har sju våningar med 220 lägenheter inklusive ett garageplan. Lanterninhuset har också det renoverats och består av 30 lägenheter och 4 lokaler i entréplan mot Astrakan torget.

I entréplan finns gemensamt förråd för barnvagnar och cyklar. I källarplan är det en stor tvättstuga med 3 tvättmaskiner varav en för grovtvätt, torktumlare, torkskåp och mangel. De separata förråden till varje lägenhet ligger i källarplanet.

Det mest unika med denna föreningen är den stora gemensam takterrass med planteringar och loungegrupper på taket av Fabrikshuset. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg och dess inlopp, Hamnen och fabriksområdet. Det finns också en del av takterrassen som kan bokas för privat bruk.

Fastigheten ingår i en gemensamhetsanläggning avseende bla garaget som förvaltas av en samfällighetsförening. Garaget har totalt 548 parkeringsplatser. Brf Fabrikshuset del är 18% vilket utgör ca 96 parkeringsplatser.

Styrelsen har tagit beslut om att från och med 2021 höja månadsavgiften med 2 %/år. Föreningen behöver höja avgiften för att kunna amortera mer och på så sätt få ner den så kallade skuldkvoten. Skuldkvoten är ett tal som visar hur stora skulder en förening har i förhållande till föreningens intäkter, d v s hur skuldtyngd en förening är. I nuläget har föreningen en skuldkvot som anses för hög. Målet är att vi 2030 har en skuldkvot på 9,81.

 

Interiör

Hall
Hall med klinkergolv, säkerhetsdörr. Garderober, spotlights i taket och målade väggar.

Kök
Vitt och grått kök med grå luckor och lådor i den nedre delen och vita luckor i den övre delen. Bänkskiva av sten med nedfälld ho med vitt kakel som stänkskydd. Induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn i arbetshöjd, diskmaskin med integrerad kökslucka och kombinerad rostfri kyl/frys. Spotlights i tak över kök.

Vardagsrum och matplats
Matplats och vardagsrum ligger i ett öppet samband. Ljuset är oslagbart och möjligheterna med denna öppna planlösning ger en härlig känsla. Här finns gott om plats för trevliga middagar med vänner och bekanta. 

Master Bedroom
Stort och bra sovrum, även här med en härlig rymd och takhöjd, inbyggd garderobsrad, plats för kontorshörna eller ytterligare förvaring. 

Sovrum  
Rymligt sovrum med extra takhöjd som ger möjlighet till sovloft med ståhöjd. Två garderober och plats för skrivbord.

Badrum
Rymligt badrum med kakel och klinker i vitt och grått. Vattenfallsdusch med glasad duschvägg. Handfat på vit kommod med spegel över. Wc, kromad handdukstork och golvvärme. Tvättmaskin och torktumlare under arbetsbänk och hyllor. Spotlights i tak.

Loft
Generöst loft med 1,36 m i takhöjd och ca: 25 kvm. Loftet används idag som gästrum och förråd. 

Balkong
Sol större delen av dagen i rakt söderläge, plats för mindre bord.

Övrigt
Genomgående är det ekparkett på golven utom i badrum och hall där det är klinkergolv. Vita målade väggar. Vita släta innerdörrar. Fönsterbrädorna av betong.

 

Planritningar