937A4562

Om bostaden

Med unikt hörnläget i fastigheten ligger denna stilsäkra och sociala 2:a om 65 kvm med 10 kvm loft. Stora fönsterpartier i två väderstreck och takhöjd på 3,4 m skapar en mycket ljus och rymlig lägenhet. Kök och vardagsrum i öppen planlösning med utgång till balkong med ett rakt söderläge. Här är det gott om plats för grill, bord och stolar som ger dig sol hela dagen och grillkvällar i glada vänners lag. Föreningen har Stockholms största gemensamma takterrass och direktaccess till garage i huset.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • Kontakta ansvarig mäklare för visning

Fakta

Utgångspris 2 900 000 kr eller bud Adress Stig Lindbergs gata 15, 2tr Område Porslinskvarteren Lägenhetsnummer F-1105
Antal rum 2 rum och kök Månadsavgift 3 789 kr Upplåtelseform Bostadsrätt - Lägenhet Förråd Källarförråd Hiss Ja Byggår 2016/2017, garantibesiktning utförd under 2019.
Boyta + Biyta 65 kvm + 10 kvm Ingår i avgift Värme och kallvatten Andelstal 0.43050 % Driftkostnad 700 kr, totalt. Preliminära driftkostnader: Hushållsel och varmvatten ca 250 kr per månad (enligt ekonomisk plan), försäkring ca 150 kr per månad och tv/bredband ca 300 kr per månad. Tv/data Via internet som bostadsrättsinnehavaren tecknar avtal för samt bekostar.

Beskrivning

Område

Det framväxande bostadsområdet i Porslinskvarteren i Gustavsberg har en charm som inte undgår någon. Här sammanstrålar anrik gemytlighet med modern komfort, i ett område som ligger intill havet såväl som intill vackra strövområden och kulturkvarter. Den mysiga båthamnen, Gustavsbergs centrum, samt rekreationsområden gör vardagarna genuint trevliga här. Upplev en magnifik bostad med smakfulla och påkostade materialval och inte nog med det! Lägenheten har en stor balkong med söderläge och möjlighet att grilla på!  Vad mer kan önskas?

Med mera
Föreningen har en stor och påkostad takterrass med en allmän del och en del som går att boka privat. Härifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg och hamnområdet. Huset ligger också nära Blå Blomparken som är under uppförande och som kommer bli områdets lugna oas och rekreationsplats. På promenadavstånd finns Gustavsbergs hamn med båtplatser och i området finns affärer, förskolor och skolor, vårdcentral och kommunikation i form av bussar mot bland annat Stockholm. I Gustavsberg och Porslinskvarteren osar det av kultur - Sveriges enda porslinsfabrik tillsammans med museum, konsthallar och ateljéer. Även natur och aktivitet har sin givna plats; rekreation i skog och längs hav, sjö- och båtliv, golf och tennis finns här, för att vara nämna några möjliga aktiviteter. Storstaden Stockholm är inte långt bort den heller, både bil och effektiva kommunikationer gör att det aldrig är långt att ta sig till City.

 

Interiör

HALL
Rymlig hall med klinkergolv och dimbara spotlights i taket. Gott om plats för ytterkläder samt inbyggd garderob med inredning som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Säkerhetsdörr med tittöga.

BADRUM 
Vitt helkaklat badrum med svarta fogar och grått klinkergolv med komfortvärme. Vattenfallsdusch med glasad duschvägg. Wc, handfat på vit kommod med spegel över samt belysning. Tvättmaskin och torktumlare. Belysning från spotlights i tak med dimmerfunktion.

SOVRUM 
Stort sovrum med härligt ljusinsläpp via stora fönster som vetter mot innergård i söder. Vita målade väggar och ekparkett på golvet. Inbyggd garderobsrad med gott om förvaring. 

LOFT
Loft om ca 10 kvm med takhöjd på 1,05 m där bara fantasin sätter gränser för vad det kan användas som. Idag utnyttjas det som barnrum. 

KÖK
Stilsäkert grått och vitt kök med extra höga överskåp och spotlights under. Mörk stenskiva av granit med vitt kakel och svarta fogar som stänkskydd. Köket är maskinellt fullutrustat med rostfria maskiner, kyl/frys, diskmaskin med integrerad kökslucka, inbyggd varmluftsugn, mikro samt induktionshäll med spisfläkt över. Generöst med arbetsytor och förvaring. 

VARDAGSRUM
Vardagsrum i ett öppet samband med köket. Stora fönsterpartier i två väderstreck och utgång till den stora balkongen med söderläge.

 

Förening

Brf Fabrikshuset består av två huskroppar, Fabrikshuset och Lanterninhuset. Fabrikshuset är tidigare sanitetsporslinsfabrikens lokaler som totalrenoverats och fått två våningar påbyggda vilket gör att huset idag har sju våningar med 220 lägenheter inklusive ett garageplan.

Lanterninhuset har också det renoverats och består av 30 lägenheter och lokaler i entréplan.

I entréplan finns gemensamt förråd för barnvagnar och cyklar. I källarplan finns en stor tvättstuga med 3 tvättmaskiner varav en för grovtvätt, torktumlare, torkskåp och mangel. De separata förråden till varje lägenhet ligger i källarplanet.

Det mest unika med denna föreningen är den stora gemensam takterrass med planteringar och loungegrupper på taket av Fabrikshuset. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg, Hamnen och fabriksområdet. Det finns också en del av takterrassen som kan bokas för privat bruk.

Fastigheten ingår i en gemensamhetsanläggning avseende b.la garaget som förvaltas av en samfällighetsförening. Garaget har totalt 548 parkeringsplatser. Brf Fabrikshuset del är 18% vilket utgör ca 96 parkeringsplatser. Kostnad för hyra av parkeringsplats 955 kr/mån (kö kan förekomma). Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 3,5% av PBB 2020, den betalas av köparen. Pantsättningavgift tas ut med 1,5% av PBB 2020, denna betalas av pantsättaren. 

Föreningens belåning är 11.587 kr per kvm BOA. Årsavgift är 720 kr per kvm BOA. Föreningensadressen är Stig Lindbergs gata 15, 17A-B, 19A-B, 21 och Wilhelm Kåges gata 96

 

Planritningar