MG 2693

Om bostaden

Bra planerad tvåa i industriell design med härlig rymd och ljus, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Centralt läge nära Gustavsbergs hamn med gym, café och restauranger. Närhet till både mataffär, buss och grönområden. Möjlighet till snabbt tillträde.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • 4 mar
    Kontakta mäklaren för att boka visning
  • 7 mar
    13:00 - 13:45

Fakta

Utgångspris 2 475 000 kr Utgångspris Adress Stig Lindbergs gata 17B, 2tr Område Porslinskvarteren Lägenhetsnummer D-1204
Antal rum 2 rum och kök Månadsavgift 3 176 kr Upplåtelseform Bostadsrätt - Lägenhet Förråd Källarförråd Hiss Ja Byggår 1939, Ombyggnad utförd 2014-2019
Boyta + Biyta 50 kvm + 21,5 kvm Ingår i avgift Värme och kallvatten. Andelstal 0.35030 % Driftkostnad 1217 kr, varav varmvatten 200kr/mån, hushållsel 398kr/mån, tv/bredband 498kr/mån, 121kr/mån försäkring. Enligt säljarens uppgifter. driftkostnaderna kan komma att förändras. Tv/data Via internet som bostadsrättsinnehavaren tecknar och bekostar.

Beskrivning

Interiör

Hall
Hall med klinker på golvet, garderob och spotlights i taket. 

Kök
Vitt och grått kök med släta luckor och lådor. Överskåp med spotlights under, stenskiva med vitt kakel som stänkskydd. Köket är maskinellt fullutrustat med rostfria maskiner, kyl/frys, diskmaskin med integrerad kökslucka, inbyggd varmluftsugn och mikro samt induktionshäll med spisfläkt över.   

Badrum
Vitt helkaklat badrum med grått klinkergolv med golvvärme. Dusch med glasad duschvägg, Wc, handfat på vit kommod med spegel över samt belysning. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Handdukstork.

Vardagsrum
Vardagsrum med utgång till balkongen, härlig rymd och fina ljusinsläpp. Nylagt ekparkettgolv. Här finns trappan upp till loftet (ca 1m i höjd och ca 21 kvm i biyta)  som går att ha som ett extra sovrum eller med bra förvaringsmöjligheter.

Sovrum 
Rymligt med en hel garderobsvägg med bra förvaring. 

Balkong

Övrigt
Loftet kan användas som extra sovrum eller extra förvaringsmöjligheter. Genomgående är det ekparkett på golven och vitmålade väggar. Vita innerdörrar och vita socklar. Fönsterbänkar av betong. Boarea enligt föreningen, biarea enligt säljaren. 

 

Föreningen

Brf Fabrikshuset består av två huskroppar, Fabrikshuset och Lanterninhuset. Fabrikshuset är tidigare sanitetsporslinsfabrikens lokaler som totalrenoverats och fått två våningar påbyggda vilket gör att huset idag har sju våningar med 220 lägenheter inklusive ett garageplan. Föreningens adresser är Stig Lindbergs gata 15, 17A-B, 19A-B, 21 och Wilhelm Kåges gata 96.

Lanterninhuset har också det renoverats och består av 30 lägenheter och lokaler i entréplan. I entréplan finns gemensamt förråd för barnvagnar och cyklar. I källarplan finns en stor tvättstuga med tre tvättmaskiner varav en för grovtvätt, torktumlare, torkskåp och mangel. De separata förråden till varje lägenhet ligger i källarplanet. 

Det mest unika med denna föreningen är den stora gemensamma takterrassen med planteringar och loungegrupper på taket av Fabrikshuset. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg, Hamnen och fabriksområdet. Det finns också en del av takterrassen som kan bokas för privat bruk.

Fastigheten ingår i en gemensamhetsanläggning avseende bla garaget som förvaltas av en samfällighetsförening. Garaget har totalt 548 parkeringsplatser. Brf Fabrikshuset del är 18% vilket utgör ca 96 parkeringsplatser. Det finns garageplatser att hyra (ca 955kr/mån) och hissen går rakt ner i garaget. Kö kan förekomma till p-plats. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift f.n. med 3,50% av aktuellt prisbasbelopp, köparen står för överlåtelseavgiften. Pantsättningsavgift tas ut av föreningen f.n. med 1,50% av aktuellt prisbasbelopp per pantbrev, betalas av pantsättaren. Föreningen/Styrelsen har tagit beslut om att från och med 2021 höja månadsavgiften med ca  2-3 % varje år. 

 

 

 

 

Område

Det framväxande bostadsområdet i Porslinskvarteren i Gustavsberg har en charm som inte undgår någon. Här sammanstrålar anrik gemytlighet med modern komfort, i ett område som ligger intill havet såväl som intill vackra strövområden och kulturkvarter. Den mysiga båthamnen, Gustavsbergs centrum, samt rekreationsområden gör vardagarna genuint trevliga här. Allt detta i det anrika fabrikshuset med ett centralt läge i Gustavsberg.

Med mera
Föreningen har också en stor  gemensam takterrass med en allmän del och en del som går att boka privat. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg och hamnområdet. Huset ligger intill Blå Blomparken  som kommer bli områdets lugna oas och rekreationsplats. På promenadavstånd finns Gustavsbergs hamn med båtplatser och i området finns affärer, förskolor och skolor, vårdcentral och kommunikation i form av bussar mot bland annat Stockholm. I Gustavsberg och Porslinskvarteren osar det av kultur - Sveriges enda porslinsfabrik tillsammans med museum, konsthallar och ateljéer finns här. Även natur och aktivitet har sin givna plats; rekreation i skog och längs hav, sjö- och båtliv, golf och tennis finns här, för att vara nämna några möjliga aktiviteter. Storstaden Stockholm är inte långt bort den heller, både bil och effektiva kommunikationer gör att det aldrig är långt att ta sig till City. Bussen in mot slussen tar ca 20-25min.

 

Planritningar