0C2A2384

Om bostaden

Med unikt läge och högst upp i Lanterninhuset ligger denna stilsäkra 1:a om 40 kvm med ca. 11 kvm loft. Stort fönsterpartier i sydväst och väl tilltagen takhöjd som skapar en mycket ljus och rymlig lägenhet. Kök och vardagsrum i öppen planlösning. Föreningen har Stockholms största gemensamma takterrass och direktaccess till garage i huset.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • Kontakta ansvarig mäklare för visning

Fakta

Utgångspris 2 250 000 kr eller bud Adress Wilhelm Kåges gata 96, 1tr Område Porslinskvarteren Lägenhetsnummer L-1121
Antal rum 1 rum med kök samt sovloft Månadsavgift 2602 kr Upplåtelseform Bostadsrätt - Lägenhet Förråd Källarförråd Hiss Ja, hissen går direkt ner i garaget, tvättstuga, förråd och till gemensam takterrass. Byggår 2019
Boyta + Biyta 39 kvm + 11 kvm Ingår i avgift Värme och kallvatten. Andelstal 0.28702 % Driftkostnad 525 kr, preliminär kostnad för hushållsel och varmvatten. Tillkommer kostnad för bredband/tv och försäkring. Kan förändras beroende på hur många som bor i hushållet. Tv/data Via internet som bostadsrättsinnehavaren tecknar och bekostar.

Beskrivning

område

Det framväxande bostadsområdet i Porslinskvarteren i Gustavsberg har en charm som inte undgår någon. Här sammanstrålar anrik gemytlighet med modern komfort, i ett område som ligger intill havet såväl som intill vackra strövområden och kulturkvarter. Den mysiga båthamnen, Gustavsbergs centrum, samt rekreationsområden gör vardagarna genuint trevliga här. Här, i en industridesignad etagelägenhet med egen takterrass bor man perfekt i en lägenhet utöver det vanliga. Upplev en annorlunda bostad med härligt ljusinsläpp genom det stora fönstren och extra högt i tak som ger möjlighet till ett sovloft. Allt detta i det anrika Lanterninhuset med ett centralt läge i området 

Med mera
Föreningen har en stor, gemensam takterrass med en allmänn del och en del som går att boka privat. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg och hamnområdet. Huset ligger också nära Blå Blomparken som är under uppförande och som kommer bli områdets lugna oas och rekreationsplats. På promenadavstånd finns Gustavsbergs hamn med båtplatser och i området finns affärer, förskolor och skolor, vårdcentral och kommunikation i form av bussar mot bland annat Stockholm. I Gustavsberg och Porslinskvarteren osar det av kultur - Sveriges enda porslinsfabrik tillsammans med muséum, konsthallar och ateljéer finns här. Även natur och aktivitet har sin givna plats; rekreation i skog och längs hav, sjö- och båtliv, golf och tennis finns här, för att vara nämna några möjliga aktiviteter. Storstaden Stockholm är inte långt bort den heller, både bil och effektiva kommunikationer gör att det aldrig är långt att ta sig till City.

 

Interiör

Hall
Rymlig hall med klinker på golvet, spotlights i taket och garderobsvägg.

Kök
Vitt och grått kök med släta luckor och lådor. Överskåp med spotlights under. Mörk stenskiva med vitt kakel som stänkskydd. Köket är maskinellt fullutrustat med rostfria maskiner, kyl/frys, diskmaskin med integrerad kökslucka, inbyggd varmluftsugn och mikro samt induktionshäll med spisfläkt över. Generöst med arbetsytor och förvaring. Plats för matbord och tv-hörna. 

Badrum
Vitt helkaklat badrum med grått klinkergolv med golvvärme. Dusch med glasad duschvägg (plats för badkar finns). Wc, handfat på vit kommod med spegel över samt belysning. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Handdukstork.

Övrigt/Sovloft
Genomgående är det ekparkett på golven och vita målade väggar. Vita innerdörrar och vita socklar. Fönsterbänkar av betong. Stege i industridesign upp till sovloft om ca 11 kvm. 

 

Föreningen

Brf Fabrikshuset består av två huskroppar, Fabrikshuset och Lanterninhuset. Fabrikshuset är tidigare sanitetsporslinsfabrikens lokaler som totalrenoverats och fått två våningar påbyggda vilket gör att huset idag har sju våningar med 250 lägenheter inklusive ett garageplan.

Lanterninhuset har också det renoverats och består av 30 lägenheter och lokaler i entréplan.

I entréplan finns gemensamt förråd för barnvagnar och cyklar. I källarplan finns en stor tvättstuga med tvättmaskiner varav en för grovtvätt, torktumlare, torkskåp och mangel. De separata förråden till varje lägenhet ligger i källarplanet.

Det mest unika med denna föreningen är den stora gemensam takterrass med planteringar och loungegrupper på taket av Fabrikshuset. Här ifrån är det strålande utsikt över Gustavsberg, Hamnen och fabriksområdet. Det finns också en del av takterrassen som kan bokas för privat bruk.

Fastigheten ingår i en gemensamhetsanläggning avseende b.la garaget som förvaltas av en samfällighetsförening. Garaget har totalt 548 parkeringsplatser. Brf Fabrikshuset del är ca. 18% vilket utgör ca 110 parkeringsplatser.

Styrelsen har tagit beslut om att från och med 2021 höja månadsavgiften med 2 % år. Föreningen höjer avgiften för att kunna amortera mer och på så sätt få ner den så kallade skuldkvoten. Skuldkvoten är ett tal som visar hur stora skulder en förening har i förhållande till föreningens intäkter.

Föreningens adresser är Stig Lindbergs gata 15, 17A-B, 19A-B, 21 och Wilhelm Kåges gata 96. 

 

Planritningar