Kök
Budgivning pågår

Om bostaden

Väldisponerad 4:a med balkong i söderläge. En mycket välmående samt välskött förening med väldigt bra ekonomi. Ett centralt och fint läge i Orminge, kort promenad till bussar och affärer samt närhet till fina grönområden och natur.

Ansvarig mäklare

Visningar

  • 18 mar
    18:00 - 18:30

Fakta

Utgångspris 1 995 000 kr Utgångspris Adress Ormingeringen 34, 1tr Område Västra Orminge Lägenhetsnummer 99-2158-2-79-2
Antal rum 4 rum och kök Månadsavgift 5 661 kr Upplåtelseform Bostadsrätt - Lägenhet Förråd På samma våningsplan Hiss Ja Byggår 1969
Boarea 93 Kvm Ingår i avgift Värme, Vatten, grundutbud-Kabel-TV, Andelstal 0.84312 % Driftkostnad 150 kr, Driftkostnaderna kan komma att förändras beroende på hur många som bor i hushållet. Försäkring tillkommer. Tv/data Telenor

Bud: 2 175 000 kr

  • Budgivare 1 – 2 175 000 kr – 2019-03-12 09:30

Beskrivning

Förening

Föreningen bildades 1967 och består av 132 bostadsrättslägenheter samtliga belägna i 11 stycken punkthus med tre våningar.Föreningen äger fastigheterna Orminge 42:3 och 42:4 i Nacka kommun. Punkthusen ligger på fastigheten Orminge 42:3. Lägenheterna har byggts med flyttbara mellanväggar, vilket gör att det går att få en planlösning som passar ens personliga önskemål. Väggarna är det möjligt att flytta själv (ingrepp i ventilationssytemet får dock inte göras). Det enda verktyg som behövs är en skiftnyckel. Väggarna är spända mot taket med en skruv.Större delen av lägenheternas uppvärmning sker via ventilationssystemet.Varje lägenhet har en inre reparationsfond som bostadsrättshavaren kan använda för inre underhåll. Tvättstugehuset består av tre tvättstugor med två tvättmaskiner, en centrifug, mangel, torkskåp och tumlare i varje rum. Dessutom finns en grovtvättstugaFöreningen har ett antal (ca 114st) egna parkeringsplatser. Kostnaden för dessa ligger mellan 150-250kr/mån, kortare kö förekommer, motorcykel- och mopedförråd. Se all info om föreningen på deras trevliga hemsida. https://www.hsb.se/stockholm/brf/rubinen/

Föreningen har en väldigt bra ekonomi. Föreningens lån/kvm ligger på (ca 3100kr/kvm) som är väldigt bra. Det gör att föreningen inte är så räntekänslig vid eventuella räntehöjningar i framtiden. 

Tvättstuga 1 och 2 samt grovtvättstugan bokas med cylinder medan tvättstuga 3 och lilla tvättmaskinen i grovtvättstugan är bokningsfria.

Det finns även ett torkrum i anslutning till grovtvättstugan. I årsavgiften ingår värme, vatten samt kabel-TV (grundutbud).BRF Rubinen tillämpar individuell elmätning. Resultatet av mätningen, förbrukningen, debiteras bostadsrättshavarna på avgiftsavierna tre månader i efterskott. Leverantör av kabel-TV är Telenor med ett grundutbud, med möjlighet att uppgradera. Internetuppkoppling i föreningen tillkommer med 125kr/mån, den kostnaden är inkluderad i den månadsavgift som angetts på objektet. Föreningen har avtal med Telenor vad gäller bredband. Överlåtelse avgift debiteras säljaren med 3,125 procent av prisbasbeloppet. Pantsättningsavgift debiteras med 1,25 procent av prisbasbeloppet vid varje pantsättning. På bottenvåningen finns barnvagnsrum där bara barnvagnar förvaras. Medlemskap i föreningen, köparen måste ha för avsikt att bosätta sig permanent i bostadsrättslägenheten, juridisk person accepteras inte, köparen måste vara medlem i HSB eller teckna medlemskap i HSB. Stambyte skedde i samband med en omfattande renovering av punkthusen under första delen av 1990-talet (med start 1992).  Både du som boende i föreningen och utomstående kan hyra vår föreningslokalLokalen är ljus med stora fönster fönster mot en uteplats med grill finns ett kök med full utrustning. Det finns tillgång till ett stort antal bord och stolar. Här finns även tillgång till ljudanläggning. Lokalen är utrustad för 35 personer.

 

 

Område

Västra Orminge ligger ute på Värmdön, mitt i skärgården men ändå nära Stockholms innerstad.

Området Västra Orminge i Nacka kommun, började byggas under 1960-talet och inflyttning ägde rum under 1967 - 1971. Ansvariga arkitekter för Västra Orminge var Jöran Curman och Ulf Gillberg. Områdets utformning med låga byggnader i grå betong, med stora fria ytor mellan husgrupperna, väckte när det stod färdigt 1971 viss uppmärksamhet. Byggnaderna har med tiden mer och mer uppskattats så att de har bedömts som bevarandevärda för den tidens byggteknik och utformning. HSB Stockholm sköter föreningens ekonomiskt administrativa förvaltning. ServiceCenter hos HSB Stockholm kan kontaktas i frågor om försäljning av bostadsrätt, pantförskrivningar, inre reparationsfond, hyra av parkeringsplatser och extra förråd.Aktiv Fastighets Förvaltning i Nacka AB, AFF, sköter föreningens tekniskt administrativa förvaltning, fastighetsskötsel och markförvaltning. AFF sköter lägenhetssynerna i samband med försäljning. BRF Rubinen har 132 lägenheter fördelade på 11 hus och samtliga lägenheter är bostadsrätter.Dessutom finns friliggande tvättstuga med bastu, källsorteringshus, föreningslokal, mopedgarage och ett grovsophus som också innehåller trädgårdsförråd.Området kan nås kollektivt med buss från Slussen på cirka 18 minuter eller med buss från Cityterminalen på ungefär 28 minuter.Bostäderna ligger kring ett stort trafikfritt parkområde med sparad natur. Inom och i anslutning till det centrala parkområdet finns lekplatser, volleybollplan, tennisbana, dagis, skolor och ett centrum med många butiker. Tre badsjöar finns på gångavstånd.

 

Interiör

Hall
Rymlig hall med tre garderober med överskåp,plats för avhängning, klinkergolv.

Vardagsrum
Rymligt med bra plats för soffgrupp och trevliga kvällar. Fina ljusinsläpp.

Kök 
Fina utrymmen med bra plats för matbord, skåp och inredning i äldre skick. Kylskåp från Bosch (2013), mindre frys i äldre modell, Keramikhäll från Electrolux (2012), diskmaskin Siemens (2005). Utgång till balkong.

Sovrum 1
Rymlig sovrum med möjlighet till bra förvaring, två fönster.

Sovrum 2
Fint hörnrum med bra ljusinsläpp från två fönster.Bra med plats för bra förvaring.

Sovrum 3
Ännu ett bra sovrum med möjlighet till förvaring, ett fönster.

Dusch/wc
Dusch, spegelskåp ovan handfat,kakel på väggarna, våtrumsmatta, ytskikt från stambytet.

Badrum 
Bra med plats, två mindre skåp med förvaring på vägg, spegel ovan handfat, Samsung tvättmaskin (2012), Samsung torktumlare (2012) , badkar, torkskåp av äldre modell, Kakel på väggarna, våtrumsmatta, ytskikt från stambytet.

Klädkammare
Bra förvaringsutrymme med tre mindre garderober.

Balkong
Rymlig balkong i söderläge med utsikt mot trevlig omgivning,trätrall på golvet med plats för trevliga loungemöbler och gröna växter. 

Övrigt
Lägenhetens ytskikt är äldre. Stambyte skedde i samband med en omfattande renovering av punkthusen under första delen av 1990-talet (med start 1992). Lägenheten ligger bra med närhet till natur, lekparker i närhet, en mindre lekpark finns på gården. Närhet till skolar, förskolor, affärer och mysiga bagerier. Närhet till badsjöar. 

 

 

Planritningar